Avid SD 7. Piszczące klocki. Pomocy ;!
Avid SD 7. Piszczące klocki. Pomocy ;!
Kupiłem Avida sd 7. Dzisiaj założyłem go i po przejechaniu około kilometra, klocki zaczęły piszczeć przy lekkim hamowaniu. Nie wiem co zrobić. Czyściłem to, myłem parę razy, także obręcze i nic. Trochę mnie to drażni i nie wiem co zrobić. Wkłady kosztują 8 zł. jak nic nie pomoże to kupię je :(. Macie jakieś sposoby na te piszczące klocki ?? Umyc je jakims środkiem?
pzdr.
pzdr.
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
W większości przypadków pomaga ustawienie klocków, nie ustawiaj ich równolegle do obręczy tylko lekko krzywo - na przykładzie przednich-ustaw tak by ta część klocków będąca bliżej przodu roweru dotykała do obręczy najpierw. Każda v-ka ma luzy, przy takim ustawieniu one się kasują w czasie hamowania.
Dodatkowy plus takiego ustawienia - lepsza modulacja.
Dodatkowy plus takiego ustawienia - lepsza modulacja.
fr1
froger34 pisze:Pewie się zalały olejem alo czyms innym. Najlepiej przeczysc klocki w benzynie i tarcze też :) To moze pomóc a jak nie tą sa specjane płymy to odtłuszczania klocków,
tylko ze ta sa v-ki :P
gdzies slyszalem ze po benzynie klocki hamuja troocchhee gorzej :(
To jest blok tekstu, który może być dodawany do Twoich postów. Ma limit 90 znaków
froger34 pisze:Pewie się zalały olejem alo czyms innym. Najlepiej przeczysc klocki w benzynie i tarcze też :) To moze pomóc a jak nie tą sa specjane płymy to odtłuszczania klocków,
stwierdzam ze jestes debbilem co ma piernik do wiatraka czyli sd7 do tarczówek :|
co do tematu to sprobuj inaczej ustawic klocki
sa rozne teorie co do ich ustawiania.
mysle ze kiedy dopasuja sie do obreczy przestana piszczeć
sa nowe dlatego powiaja sie rozne dziwne dzwieki.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale