hamulce black box ??
-
- Kontakt:
A co byście wzieli jakbyscie mieli do wyboru :
Komplet hayesów mechanicznych
komplet shimano 475
Black boxy
Tektro io
jeździłem na io to w porównaniu do 475 odpadajom
hayesy zato eliminujom w pracy shimano ale czesto trzeba je regulowac
wychodzi ze balck boxy vs. shimano co wybrać
moze do przosu blackboxa a do tyłu shimano??
straszne dylematymam
Komplet hayesów mechanicznych
komplet shimano 475
Black boxy
Tektro io
jeździłem na io to w porównaniu do 475 odpadajom
hayesy zato eliminujom w pracy shimano ale czesto trzeba je regulowac
wychodzi ze balck boxy vs. shimano co wybrać
moze do przosu blackboxa a do tyłu shimano??
straszne dylematymam
Ja tam bralbym black boxa :D brzmi to bardzo subiektywnie ale prawde mowiac jakby ktorys z was wziol go do reki , rzucil okiem i sie nim ogolnie pobawil to mielibyscie smielsze podejscie do tego hebla. moze ja sam sie nie dopatrzylem ale jedno co mi sie podoba to patent zacisku - pracuje zewnetrzny tloczek (norma) a razem z nim ten wewnetrzny ale sama konstrukcja jest bajerna bo wewnetrzny przemieszcza sie razem z calym zaciskiem takze nieruchoma czesc hebla stanowi jedynie jego zaczep przy adapterze. ogolnie bomba...
ej ja je mam od jakis 2 tyg. i kurwa mać, coś jest nie tak...oczywiscie działają rewelacyjnie, ALE
są jakies dziwne luzy w zacisku których nie da sie wyregulowć!!! to jest poprostu jakby wada konstrukcjyna, hampel mam na tyle.
nie wiem jutro reklamuje, zobaczymy co chłopaki powiedzą...
pozdr.ale wstrzymajcie sie narazie, bo moze lepiej kupic te hayesy za 270zł
są jakies dziwne luzy w zacisku których nie da sie wyregulowć!!! to jest poprostu jakby wada konstrukcjyna, hampel mam na tyle.
nie wiem jutro reklamuje, zobaczymy co chłopaki powiedzą...
pozdr.ale wstrzymajcie sie narazie, bo moze lepiej kupic te hayesy za 270zł
te luzy to wynik konstrykcji zacisku, którego wada sa tylko te luzy, sama konstrukcja jest naprawde bardzo ciekawe ale co najwazniejsze sprawdza nie, sile ma wieeeeeeeeeelka, w porowaniau do 515 wypada duuuuuuzo lepiej. jak do avida nie wiem nie jezdzielm, modulacja bardzo fajna, tzreba tylko dobre klamki i pancerze miec. Wtedy bedzie super super super, ja mam klamke acera a modulacja i tak ejst bardzo fajna
-
- Kontakt:
mam black boxa na przodzie w konie stuff, dj 03, tarcza 203 mm, jest mocny ale chyba ze względu na budowę ma taką przypadłość że jak zblokuję koło klamkę mogę docisnąć jeszcze z centymetr albo i dwa - coś tam się albo wygina albo rozciąga i to chyba wewnątrz hamulca bo na zewnątrz nie widać żeby coś pracowało - nie podoba mi się to. trudno jest go dobrze wyregulować ma tylko śruby do odsówania okładzin od tarczy i musiałem kombinowac z podkładkami no i czsami tarcza dzwoni nawet nie na zakrętach tylko na prostej drodze
ale jestem zadowolony jak za tą cenę - 230 zł, i jak nauczę się dobrze śrubkowac to go wyreguluję lepiej
a może macie jakieś sugestie jak utwardzić jego działanie aby klamka się "nie zapadała"?
ale jestem zadowolony jak za tą cenę - 230 zł, i jak nauczę się dobrze śrubkowac to go wyreguluję lepiej
a może macie jakieś sugestie jak utwardzić jego działanie aby klamka się "nie zapadała"?