Hydrauliczne hamulce jak to odpowietrzyc

Krulik90
Kontakt:

Hydrauliczne hamulce jak to odpowietrzyc

Post autor: Krulik90 »

Czesc jestm nabywca chamulcy magura julie jezdze w street i niewiem jak ja odpowietrzyc sorki jesli ten temat jush byl ale na gwalt mi potrzeba to wiedziec.ODpishcie plISSSSSS
Umiem mowic nie... NIE zostane w domu jak wszyscy pija :))
Krulik90
Kontakt:

No wogule sorki powiedzcie mi jak wogule sie odpowietrza hamulce hydrauliczne np hayesy ja jush se poradze:D
prosty
Kontakt:

Post autor: prosty »

na początek to się zdecyduj: piszesz po angielsku albo po polsku, jak już się zdecydujesz, to nie rób błedów typu "chamulcy" bo na to się patrzeć nie da, a co do odpowietrzania hamulców hydraulicznych to ja sam pisałem to już tu kilka razy wiec odsyłam do opcji "szukaj"...
pozdrawiam
http://www.chr.Rybnik.pl
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

jak zatshnieshh pissssac po polsku to otpishemy...K,urwa skad to sie bierze ? :|:/: :(.I prosze uzywaj czasami slownika ortograficznego...
kyrys
Kontakt:

Post autor: kyrys »

jush, przez takie coś, nie odpowiem jak to zrobić :]
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

ciota!
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
Krulik90
Kontakt:

nooo sorki wilkie nom pisalem ajk najszybciej a ztymi hamulcami to sorka niewiem zzaspnay bylem jak pisalem a zalezao mi na czasie przepaszam!!
Krulik90
Kontakt:

a to ze pishe czasami SH:D to tak slangiem pisze Przepraszam powiedzcie jak to sie robi
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

jako ze stary mnie wlasnie wQurwia...i na dodatek widze taka sutuacje na forum to sie udziele :]

-wprost idealne forum...przeszkadzam wam ze koles sobie pisze przez "sh" albo poprustu zrobil blad w "chamulec" - bo w tytule ma dobrze...i dla tego mu nie odpowiecie ? :> super....idealni koledzy po fachu !! bravo

-sztrzykawka ponad 50 ml
-gumka ,ktora naciagniesz na wylot strzykawki i zawor odpowietrzajacy
-pare kluczy :]

napelniasz strzykawke tak zeby nie bylo w oleju ni powietrza :]
naciagasz gumke na zawor i na wylot strzykawki
ustawiasz klamke ,zbiornikiem - rownolegle do podloza i odkrecasz pokrywke
luzujesz zawor przy zacisku
wsztykujesz olej i patrzysz do zbiorniczka czy leca babelki...wsztrzykujesz tak dlugo az przestana leciec...mozesz troche postukac w przewod zeby powietrze przeszlo do gory.

oczywiscie przed tym wszystkim trzeba spuscic olej :) juz chyba sie domyslasz jak !
i wazna sprawa...czy bedziesz to robil I raz czy "n"ty - wyjmuj klocki !!
zawsze przez przypadek mozesz zalac ,a po co pozniej sie meczyc z czyszczeniem...
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
ZONK
Kontakt:

Post autor: ZONK »

jak o czyms zapomnialem to prosze poprawic...nikt nie jest doskonaly :)
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

slangiem? chyba debilizmem...
co jak co polski jezyk jest jednym z trudniejszych i swoją niemałą historie ma... wiec ładniej bedzie wyglądało jak bedziesz kozaczył slangiem 'american english' niż 'bezcześcił' swoj język ojczysty jakimis niegramatycznymi sposobami, typu zamiana "U" na "oo" czy "SZ" na "SH" - tak mowią ludzie pokroju mandaryny i chłopaków w szerokich gaciach - ale chyba nikomu to nie imponuje, wręcz przeciwnie:| Nie wiem jak innych ale mnie ten pseudo-styl pisania denerwóje:|

a co do odpowietrzenia hamulca; opcja 'szukaj'

Wesołych Świąt

ZONK, z JULIĄ może być mały problem, bo ten system z zaworkiem na zacisku jest troche inny niż w shimano i heysach, oba maja zewnętrzny, a jak patrze na JULIE znajomka to maja jakby wewnętrzny, czyli ze nie nasuwasz na zawór, tylko wciskasz w częsc hamulca - ale moge sie mylic, mowie co widze... dlatego pewnie Magura wprowadzila cały zestaw do odpowietrzania swoich hamulcow,a wszystkie inne odpowietrzysz metodą "domową" bez potrzeby inwestycji w jakies takie zestawy:|
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

So Wy od niego hcecie? ;P

Jak odpowietshyć? A mosz stżykowke, wenrzyk z końcówką do magury i płyn mineralny? Jak mash to SpOkO ;) Julie to sorx nie pamietam w którym miejscu sie wpina kabel od strzykawy ale chyba jest na środku tłoczka (tzn za nim jest tłoczek :P). Oczywiście uprzednio napelniona strzykawa bez babelków z węzykiem, wpinasz w ta dziurkwę dokrecasz chyba kluczem 9 albo 10mm. Odkręcasz pokrywe zbiornika wyrównawczego przy klamce, wyjmujesz membrane. CiskaSH stSHykaFką płyn w układ, zbierasz wylewający sie nadmair płynu ze zbiornika (chyba ze lubisz plamy z oleju na podłodze). Jak w zbiorniku przestana sie pojawiac bąbelki to nacisnij lekko na klamke zeby stamtad ewentualnie je usunąć jeszcze dwa razy zbierz płyn na wszelki wypadek, zamykasz zbiornik wyrównawczy, odkręcasz zacisk unosiSH go ponad klamke (najbezpieczniej) i wykręcaSH wężyk pilnując zeby do układu nie wlazło powietrze i zakrecaSH sruba...

Napisałem to na szybko bo zara jajca ida święcić :P Wpisz w wyszukiwarce Deore odpowietrzanie chyba kiedyś napisałem ładniej cos podobnego.

Zonk co za menel mnie uprzedził :P Klocki wyjmować... No wsumie ja wykręcałem :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Krulik90
Kontakt:

nom jestescie zajebisci dziekuje:D :D mushe skolowac jakis wezyk
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

yasiuuu No właśnie ja mam zestaw do magury i mam końcówke "szpecjalną" do wężyka. Jak Kruik90 nie masz takiego czegoś to nie odkręcaj niczego bo nie odpowietrzysz.
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
Krulik90
Kontakt:

A krulik przez u otwarte mam dlatego bo juz jet przez ó zamkniete. Wiem ze zaraz bedzie namnie nagonka.:(((("Bo topolska"
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

to trzeba było sobie dać nick 'zając' - skoro nie widać rożnicy to po co... pierdulić głupoty?:P
www.feel-free.pl
Krulik90
Kontakt:

Bo wszyscy domnie krulik mowia a u otwarte to jest moj znak szczegolny juz niejden zdeb mial oto waty ale "bo to Polska"
bartec
Kontakt:

Post autor: bartec »

pedro47 zapomniales jeszcze wciskac SHIFT co 2,3 literki
http://tnij.org/dcpitbull

fast enough to get there, slow enough to feel here... bike
Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

Jezzu zaczyna sie...
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
ODPOWIEDZ