Ustawianie 6way`a

dandipl
Kontakt:

Ustawianie 6way`a

Post autor: dandipl »

Witam, mam pytanko odnosnie ustawienia manitou swinger 6 way, nie chodzi mi o to do czego sluza poszczeglone pokretla tylko co powoduje ich obrucenie + czy - :) i tak te na gorze high i low speed, ta czerwona sruba w ktorej jest zawor od powietrza :) jakby ktos byl tak mili i powiedzial/napisal :) to bylbym wdzieczny !
pozdro i wesolych jajek
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

ke?

Nie kumam totalnie o co ci chodzi ;/
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
dandipl
Kontakt:

... brak pytan w tej kategorii :> nie kumasz pozdro i wesolych jajek ?:)
chodzi mi o to co spowoduje przekrecenia pokretla high speed na + a co na - i to samo do low speed a takze do czego jest ta srubka w ktorej jest zawor od powietrza. jak ktos tego nie kuma to nie mam wiecej pytan
lord_adi
Kontakt:

Post autor: lord_adi »

...::: http://ridebike.pl :::...
http://www.pinkbike.com/photo/2213008/
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

ta duza czerwona sroba z zaorkiem w srodku: wkrecenie jej glebiej powoduje zmiejszenie sie obietosci zbiorniczka wyrownawczego a co za tym idzie bardziej progresywna prace i trudniej jest dobic amora, posrednie zwieksza sie tez cisnienie w ukladzie i spv mocniej lapie.

low speed compresion: im bardziej na + wym wieksze tlumienie kompresji przy "wolnym" uginaniu sie amora, to jest to pokretlo (wraz z rebound damping)ktore tak naprawde determinuje jak amor sie zachowuje podczas normalnej jazdy
z koleii high speed compresion damping to regulacja tlumienia podczas szybkiego uginania sie amora, znaczy jak walniesz duzego dropa (niedolota) to wolna wolna kompresja sie wylacza i wszytsko zalezy od tego jak ustawiles high speeda, im bardziej na + tym trudniej bedzie dobic.
dandipl
Kontakt:

dzieki, a mam jeszce jedno pytanko, resor jest nowy, swiezo wyjety z pudla z wigwamu i pod tym czerwonym pokreltem od low speed troche mi sie olej pokazuje wytarlem do sucha ale jest znowu... to jest norma czy raczej jakis lewy ten teleskop :P
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Sorki, po prostu cie nie zrozuimalem wczesniej :)

A co do lekkiego wycieku - norma
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
dandipl
Kontakt:

no a ja rowniez sorki za najazd na nieskumanie :) pozdro ! i niech olej cieknie wam z pokretel w te swieta tak jak i mi podcieka :-)
Furmek
Kontakt:

Post autor: Furmek »

dandipl widze ze manuala nieprzeczytales, pisza tam ze ze wzgledu na metode skladania moze z tamtad na poczatku troche wycieknac. Jednak uwazaj na te pokretelka, bo jak sie pod nie brud dostanie i zaczniesz nimi krecic to latwo jest rozwalic ta uszczelke ktora trzyma w tym miejscu olej - ot taka "wada konstrukcyjna" ktora uprzykza zycie posiadaczom 6-waya
dandipl
Kontakt:

umiem manuala ... taki swiateczny zarT`cik :)
ODPOWIEDZ