mechanik shimano BRM475
mechanik shimano BRM475
mam pytanko co sadzicie o tym shimao i czy ktoś go ma jak tak niech opisze i czy będzi się dobrze sprawował w ds, street, fr
Brring
-
- Kontakt:
No ja nie zgadzam sie z twoja wypowiedzia. Wedug mnie hamulec z dobrą klamka po poprawnym wyregulowanie działa poprawnie. Zacisk został skonstruowany tak ze jest jeden klocek docsikacjący przez co trzeba recznie tzn. za pomoca imbusa przyblizyc do tarczy drugi nie ruchodzmy klocek wtedy jest dobrze.po 1 to nie jest hamulec do ds/street/fr
troche na tym pojezdzilem i to cos jest zrobione do spokojnej jaazdy a nie do fikołków.
nie ma sie co rozpisywac bo hamulec jest kiepski.
Jeżeli nie masz $ na bb albo hayesa to weź shimano. Napewno jest lepszy od jakiegos promaxa czy tam rst. Ale jak juz dozbierasz troszke hasju to kup sobie tego hayesa: http://www.allegro.pl/item98247804_haye ... 203mm.html
albo cos podobnego.
Pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
to jeszcze dodaj ze przy mocniejszym nacisnieciu na klamke zaly zacisk sie wygina, zywiczne klocki znikaja w oka mgnieniu i alu z ktorego sa wykonane jest jak plastelina jak dokrecilem zacisk to zostaly w nim dziury po podkladkach :|
To cos nie jest warte uwagi jesli ma byc ekstremalnie uzywane.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
wiesz mam niestety 2 takie hamulce z przodu i z tylu i powiem Ci tak dopoki nie wymienilem pancerza i linki na shimano msystem nie hamowal nawet jak naciskalem na klamka 10 palcami:P(mam jakas z dupki klamke) a jak kupilem pancerz i linke shimano msystem to jednym palcem blokuje kolo podczas jazdy... z przodu jest gorzej kola nie zablokuje wiadomo ale czekam wlasnie na pancerze i linki msystem i zobaczymy wtedy:)
No z tym sie zgadzam.to jeszcze dodaj ze przy mocniejszym nacisnieciu na klamke zaly zacisk sie wygina, zywiczne klocki znikaja w oka mgnieniu i alu z ktorego sa wykonane jest jak plastelina jak dokrecilem zacisk to zostaly w nim dziury po podkladkach :|
Mi hamuje jednym palcem. Przod zdemontowalem bo zalałem klocki olejem :/ ale na tyle dziala prawidlowo. U brata ktory tez ma te hample to przod dziala zajebiscie. Mozna przez kiere przeleciec ;)Jeździłem, niepolecam, chyba że na tył, z przodu kicha, trza hamować trzema palcami zeby jakos mocniej zahamowało, mała tarcza, oryginalne klocki okropnie szybko sie zdzieraja i szybka sie tarcza nagrzewa, nie polecam!!!
Oczywiście to wszystko zalezy od wyregulowania, klamki, klockow, pancerza itd.
B_Barczul - kup hayesa na allegro ;)
Pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
ja mialem dlugi czas tektro IO i byly naprawde spoko, zima sie klocki szybko zdzieraly, ale latem te heble naprawde dawaly rade, jak na cene ok 130zl na tamte czasy to byl wypas, napewno lepszy od shimano i innych tanich wynalzkow. przynajmniej klocki sa tanie i w miare trwale no i spowalniaja nawet skutecznie
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---