Duncon Tosa Inu- gdzie kupić?
-
- Kontakt:
Duncon Tosa Inu- gdzie kupić?
Czy można gdzieś w Krakowie dostać nową rame Tosa inu?
http://wojtekkrk.pinkbike.com/ -> zapraszam :)
Nowa Tośka będzie dopiero w okolicy wakacji -Puki co to wszystko co widywaliśmy w necie i to co testował/testuje Szczęki to modele przedprodukcyjne... Cóż mogę dodać -ramka tania to napewno nie będzie (zapewne okolice 3000zł, wkońcu to oko wyżej od Akity...(egzekwo ta też ma sie nowa pojawić...) ) ale podobno sprawuje się bardzo dobrze i Szczęki jeszcze jej nie zakatował :) To chyba dobrze świadczy... Ja ze swej strony moge dodać, że nie wiem jakie dc robi (poza akitą) fulle jakościowo, ale sztywniaki im się udają.... jednakże mająć wydać teraz ok 3000zł na rame, bardziej bym celował w big hita, bullita i inne fajne ramki z rynku wturnego :) No ew. mysle, ze moge polecić akite -naprawde w fr przyjemnie sie prowadzi i daje rade... a one są od ręki :) i tanie...
Pzdr.
Pzdr.
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Xxsin No to właśnie tego nie słyszałem, dobrze wiedzieć :) A wogóle w sprawie Tosi to wlaśnie cos mnie doszły słuchy, że właśnie na dniach ma byc kolejny prototyp, ale moge sie mylic.
Co do Akity Slope Style... -Sam byłem na nia chętny, ale jakoś bardziej przekonany jestem do Bullita, ale zmiane ramy planuje z końcem roku, lub jak poprostu moja skapituluje...ale poczekamy z rok i zobaczymy jak Akita wypadnie :) ja np. wolalem kupic amstaffa z 04r. bo wiem, ze były udane , a
nie z 05r. bo nie wiedziałem czy coś nie jest gorzej...(no bo w sumie tył jest inny lekko)
Pozdro!
sudi
Co do Akity Slope Style... -Sam byłem na nia chętny, ale jakoś bardziej przekonany jestem do Bullita, ale zmiane ramy planuje z końcem roku, lub jak poprostu moja skapituluje...ale poczekamy z rok i zobaczymy jak Akita wypadnie :) ja np. wolalem kupic amstaffa z 04r. bo wiem, ze były udane , a
nie z 05r. bo nie wiedziałem czy coś nie jest gorzej...(no bo w sumie tył jest inny lekko)
Pozdro!
sudi
WWW.WFSPORT.PL
Jesli CENY sztywnych ram Duncona mozna zaakceptowac (oprocz koka),
to fulle sa moim skromnym zdaniem zbyt drogie w porównaniu do innych ram.
No niestety ale Duncon jeszcze nie ma takiego PRESTIŻU jak Santa Cruz czy Specialized.
Troche zła polityka... powinni udezyc w rynek duza promocja a pozniej windowac ceny zeby wiara przekonala sie sie ten kawalek uginajacego sie shitu jest naprawde warty siana.
to fulle sa moim skromnym zdaniem zbyt drogie w porównaniu do innych ram.
No niestety ale Duncon jeszcze nie ma takiego PRESTIŻU jak Santa Cruz czy Specialized.
Troche zła polityka... powinni udezyc w rynek duza promocja a pozniej windowac ceny zeby wiara przekonala sie sie ten kawalek uginajacego sie shitu jest naprawde warty siana.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
No co do cen... faktycznie są one duże ... ale no jednak widzi sie te ramy i ludzie na tym śmigają... ale co do prestiżu -Ojć.... gdybym ja chyba nie oglądnął Mud Brothersów, to wogóle bym chyba nie wiedział, że takie ramy istnieją :) ale ogladnalem, potem kilka rozmów z ludźmi i kupiłem amstaffa.... no i nie żałuje, bo wspaniale mi sie tym jeździ -mam poprostu freeridówke ht... Ale wlasnie chyba DC chce sobie zbudowac klientele sposobem takim, że ludzie kupują HT, sa zadowoleni (no bo prawda jest taka, że naprawde wieeeele ludzi jest zadowolonych z tych ram ) no to zostaja i sa lojalni marce... no i tym sposobem kupuja fulle... z zaufania ...
Ale cóż -Gdyby Panowie z DC faktycznie pozmniejszali swoje ceny o jakies 20-30% na fullach to napewno nikt by sie nie obraził :) bo mielibysmy bardzo dobry produkt za adekawatną do niego cene (np. Akita wiecej niz 1500-1600zł kosztować nowa nie powinna ...)
Pozdrawiam
sudi
Ale cóż -Gdyby Panowie z DC faktycznie pozmniejszali swoje ceny o jakies 20-30% na fullach to napewno nikt by sie nie obraził :) bo mielibysmy bardzo dobry produkt za adekawatną do niego cene (np. Akita wiecej niz 1500-1600zł kosztować nowa nie powinna ...)
Pozdrawiam
sudi
WWW.WFSPORT.PL
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Taaa, jasne, najlepiej niech sprzedaja po kosztach a na utrzymanie zbieraja na ulicy...
Ludzie, wlasciciele DC musza cos na tych ramkach zarobic, w koncu z tego sie utrzymuja. Nie zadajcie takich niskich cen, bo sa one raczej nierealne.
Osobiscie wolalbym kupic nowa ramke DC z uznawana gwara, niz uzywke bullita ktory jak sie polamie to nic nowego mi nie dadza. Poza tym akita to wg. mnie naprawde dobra ramka.
Wracajac do kosztow - jak umiecie rozmawiac to Panowie z DC pewnie troche zejda z cena.
Ludzie, wlasciciele DC musza cos na tych ramkach zarobic, w koncu z tego sie utrzymuja. Nie zadajcie takich niskich cen, bo sa one raczej nierealne.
Osobiscie wolalbym kupic nowa ramke DC z uznawana gwara, niz uzywke bullita ktory jak sie polamie to nic nowego mi nie dadza. Poza tym akita to wg. mnie naprawde dobra ramka.
Wracajac do kosztow - jak umiecie rozmawiac to Panowie z DC pewnie troche zejda z cena.
Ale pieprzycie :P Ceny sa wlasnie adekwatne do jakosci produktu. Macie prawo nie wiedziec, ale nowe fulliki ze stajni Duncona sa kapitalne... moim zdaniem dorownuja i spokojnie moga konkurowac z ramami takich firm jak w/w Santa Cruz czy Specialized. Sam w tym momencie testuje nowe Tosa Inu i szczerze powiem jezdzi mi sie na tym o niebo lepiej niz na Big Hicie czy Bullicie. Heh.. w dodatku kazdy, ktoremu to mowie najpierw mnie wysmiewa, a potem jak siada na rower to robi tak :o
Poza tym Polska do bogatych krajow nie nalezy i wszystkim wydaje sie ze 4000 za taka ramke to jest kosmos. Otoz wcale nie... Za te pieniadze nie kupicie zadnej innej ramki tego typu (mowa o nowkach z papierami a nie 2nd hand). Inne pozycje to Santa VP-Free za 6500, Giant Faith za 6000, Orange Patriot za ok 6000 oraz kilka innych w podobnych cenach. Jakosc podobna, tylko marka bardziej wylansowana. Z reszta tym momencie DC nastawia sie glownie na sprzedaz zagraniczna, no i wlasnie bardzo dobrze, bo tam te ramki beda szly jak cieple buleczki :) Niestety tylko u nas jest na to taki maly popyt. Ale jeszcze zobaczycie... wszystko pojdzie do przodu i dam sobie reke obciac, ze za pare lat wszyscy bedziecie sie do tego slinili jak do Sant i Orange'ow :)
Poza tym Polska do bogatych krajow nie nalezy i wszystkim wydaje sie ze 4000 za taka ramke to jest kosmos. Otoz wcale nie... Za te pieniadze nie kupicie zadnej innej ramki tego typu (mowa o nowkach z papierami a nie 2nd hand). Inne pozycje to Santa VP-Free za 6500, Giant Faith za 6000, Orange Patriot za ok 6000 oraz kilka innych w podobnych cenach. Jakosc podobna, tylko marka bardziej wylansowana. Z reszta tym momencie DC nastawia sie glownie na sprzedaz zagraniczna, no i wlasnie bardzo dobrze, bo tam te ramki beda szly jak cieple buleczki :) Niestety tylko u nas jest na to taki maly popyt. Ale jeszcze zobaczycie... wszystko pojdzie do przodu i dam sobie reke obciac, ze za pare lat wszyscy bedziecie sie do tego slinili jak do Sant i Orange'ow :)
-
- Kontakt:
"Tosy sie łamią ... ale ramka fajna"
to stare tosy sie lamaly tak jak mowi Gary. nowego modelu jeszcze nie złamałem, testuje ja od grudnia i bardzo dobrze chodzi fajnie sie na niej lata. Jeszcze niebylo tak zeby mi zabraklo skoku, ta rama jest idealna do freeride'u, i powiem szczerze ze Banshee Scream pracowalo gorzej od tej Tosy.
to stare tosy sie lamaly tak jak mowi Gary. nowego modelu jeszcze nie złamałem, testuje ja od grudnia i bardzo dobrze chodzi fajnie sie na niej lata. Jeszcze niebylo tak zeby mi zabraklo skoku, ta rama jest idealna do freeride'u, i powiem szczerze ze Banshee Scream pracowalo gorzej od tej Tosy.