Spawanie

kretfr
Kontakt:

Spawanie

Post autor: kretfr »

Chciałby złożyć sobie rower do light fr/dh. Ze względu na kase mam patent, żeby pospawać moją ramę (grand adventure-s 19.5 do xc), dodając przeróżne wzmocnienia: główki, supportu, widełek itd. Czy tak pospawany rower będzie się nadawał do ww dyscyplin (rozmiar, waga itp.)?
Ride the best, and f**k the rest
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

NIE ! czlowieku zycie ci niemile ?
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
kretfr
Kontakt:

Zakładam,że rama będzie super wytrzymała. Pytam się czy będzie się dało na niej jeżdzić.
gwarek
Kontakt:

Post autor: gwarek »

no to zależy jaki edokladnie przerobki mas zn amysli wzmocnienia ci owszem duzo daja ale rower i tak bedzie wygladal jak koza, bedize duuuuuzy, chyba ze odetniesz rury glowne, skrocisz je i wspawasz na nowo i potem wzmocnienia to juz est jakas mysl i z 19 zrobisz 14 to bedziesz taki macgyver, al eniewiem czy ci si eto oplaca moze lepiej sprzredaj ta rame i wyrwij od kogos jakas uzywke za pare alotych, jakiegos sztywniaka np dragstara albo co spodobnego
dieee
Kontakt:

Post autor: dieee »

Nieno to sie mija z celem. rozwalisz sie . i zamiast na nowa rame wydasz kase na lekarza i leczenie. rama 19.5 to jest wielka koza... daj sobie spokoj
www.pinkbike.com/photo/1007092/
kretfr
Kontakt:

Temat zamknięty
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Taka rama nie będzie wcale wytrzymała.. Przekroje rur (i grubość ścianki) w ramach do fr są zupełnie inne niż do xc bo obciążenia są większe. Dodatkowo taka rama nie będzie zbyt wytrzymała, bo każde spawanie powoduje naprężenia w materiale (niezależnie czy to stal czy alu - róznica polega na rozchodzeniu się tych naprężeń) i może się okazać że w miejscu spawania będą one zbyt duże i rama po prostu pęknie podczas lądowania. A ja nie chciałbym być w twojej skórze w takim momencie. Kup lepiej jakąś gotową ramę..

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
kretfr
Kontakt:

Żebyście się o mnie nie martwili to kupuję gotową ;)
ODPOWIEDZ