Moja galeria na Onet.pl

LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

no to do kurwy nedzy idioci wezcie do reki BIBLIE (olaboga co o wogule kurwa jest? ja mam to CZYTAC? - tak?), przeczytajcie ze zrozumieniem i zastanowcie sie, jakie ten zbior ksiag nauki przekazuje. Jezeli odrzucicie sama czesc dotyczaca stricte religii i tego ze w niedziele macie byc w kosciele, przejrzycie wszystkie alegorie i metafory i zastanowicie sie, jak wygladalby swiat, gdyby ludzie zyli wg tych zasad, to nagle wyjdzie - łolaboga, ze z punktu widzenia ogolu bylaby to U T O P I A. Chrzescijanstwo z pewnoscia ogranicza jednostke, jedenak pomyslcie ze to wszystko kurwa mac ma sens! I radze jeszcze dorzucic perspektywe historyczna - wszystko staje sie jasne. Powiecie, ze AIDS szerzy sie w afryce bo z nauk Biblii wynika ze nie wolno uzywac gumek i to glosza katoliccy ksieza? No i dlatego nie chodze od dluzszego czasu do kosciola i uwazam sie za kogos miedzy chrzescijaninem a deista (mniejsza). Wielcy kosciola katolickiego patrza na to ze zlej perspektywy i nie umieja zaakceptowac tego, ze tego typu zakazy ulegly przedawnieniu. Ze teraz nie trzeba miec 10tki dzieci zeby dwoje dozylo doroslosci. And so on and so on. Ale juz wychodzac z najprostszego przykazania milosci do blizniego: no kto mi kurwa powie ze to glupie? Czy gdyby wszyscy szanowali wszystkich to byloby kurwa gorzej czy lepiej? Albo przykazania - odrzucajac 'pamietaj aby dzien swiety swiecic' jako czesc stricte religijna (pamietajcie ze ujmujemy teraz biblie jako uniwersalny podrecznik zycia w spoleczenstwie) - przeanalizujcie kazde po kolei, a dojdziecie do wniosku, ze przestrzeganie ich przez jednostki jest prosta droga do dobra ogolu. Wiec zastanowcie sie, o czym pierdolicie, bo kosciol katolicki jako instytucja przez 2 tysiace lat fnkcjonowania zapuscil sie i zestarzal, ale nauki chrzescijanstwa sa uniwersalne do dzis tak w czasie jak i przestrzeni.

I prosze moda o wrzucenie wszystkich postow nie na temat do osobnego topicu, bo mialo byc o zdjeciach a zrobilo sie to co zawsze - burdel. Na zdrowie ;-)
http://bodzio.pinkbike.com/
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

coppermine zdjecia moim zdaniem nie sa wybitne i nie sprawiaja ze szczene z podlogi zbieram, ale sa rzetelnie wykonane i skomponowane i moim zdaniem maja jako calosc pewna dusze, oddaja pewien klimat tamtego miejsca :))
http://bodzio.pinkbike.com/
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

Tak jak katolicy krzywo patrza na np. ateistów to tak ja krzywo patrze na katolików :P wkurza mnie jakas tam wiara :P
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
Karol85
Kontakt:

Post autor: Karol85 »

Ej wy jesteście jebnięci ja też jestem ateistą ale chętnie bym pojechał w te mjejsca bo lubie zwiedzać takie stare miasteczka i zamki i **** mnie ochodzi czy jo jest jakaś ziemia świeta czy co innego weżne że ma klimat. On chciał tylko pokazać pare zdięć a wy odrazu wyjeźdzacie z jakimiś referatami na tematy religijne ludzie zastanwcie sie czasem... na maturze to nie zazywa "nie na temat"
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Stanik
Kontakt:

Karol85 Temat sie tak jakos sam ułozył :P. A ja bym tam tylko pojechał gdyby były jakies dropy czy trasy FR/DH. :P
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

Stanik aj zamknij sie, czy musisz sie tak obnosic 'jestem ateista, jestem niewierzacy - ha, jestem zajebisty' ? ;/ co to kogo obchodzi w temacie o zdjeciach =='?

fakt faktem obejrzalem ze dwie fotki i wylaczylem bo ten 'temat' do mnie nie przemawia, ogolnie autor nie za ciekawie trafil na to forum z takimi fotkami ;}
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

Stanik a mnie sie wydaje ze chcesz byc modny

zaloze sie ze dzielis sie z rodzina jajeczkiem, oplatkiem
i **** wie czym sie tam jeszcze dziela...
w kazdym razie jest to zwyczaj katolicki a ty myslisz
ze bedziesz super elo i w ogole...
20 inches isn't a crime
Stanik
Kontakt:

KFP_WwaCszyvy jeszcze przez durny temat bedziemy sie jechac :D
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

naucz sie czytac, my nie jedziemy sie tylko cie!
20 inches isn't a crime
Stanik
Kontakt:

ok to jedzicie mnie :P wiec sie odpierdolcie bo i tak mam to w dupie :P
coppermine
Kontakt:

Post autor: coppermine »

Tym, którzy weszli, pooglądali i wyrazili własną opinię na temat moich zdjęć (bo o to właśnie, jak ktoś słusznie zauważył chodziło) - dzięki wielkie! Tym, którzy wyrazili krytyczne oceny oczywiście również. A całej reszcie, której temat się nie spodobał, bo "religijny"...No cóż. Zupełnie nie o to mi chodziło.
Już w chwilę po wrzuceniu postu wiedziałem, że narażę się na komentarze, że to "religijne", że będzie bluzganie, itd. Jest niestety tak, jak jeden z was napisał. Filmik z sekcją zwłok to na off topic sprawa OK, ale galeria zdjęć "religijna" (oczywiście tylko w czyjejś subiektywnej ocenie), to "skąd się człowieku wziąłeś", itd.
I jeszcze do Lizzard - rozmiar zdjęć i i wielkość pliku to standard Onetu, nic na to nie mogłem poradzić. A jedno ze zdjęć, które Ci się podobało, to też mój wybór:-)
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

Wg mnie zdjęcia są naprawdę ładne. Jest kilka trochę gorszych, ale większość mi się podoba. Jakim apratem robione?
gazela_bike
Kontakt:

Post autor: gazela_bike »

a mi tam wisi kto jakiej jest wiary koles zrobił se zdjecia ziemi siwetej niech ma chciał pokazac i pokazał. Zdjecia jak zdjecia niektóre ładne niektóre brzydkie.
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=356807489
szele
Kontakt:

Post autor: szele »

buahahah gratulacje dla ciebie lizard :D moge sie mylic ale z twoich wypowiedzi wnoiskuje ze podslyszales pare chwytow i jedziesz na nich

to o kamieniu to jeden z kilku tysiecy paradoksow filozoficznych - to jest tzw. ,,blad filozoficzno - jezykowy'' jakbys sie zastanowil nad sensem tego zdania dluzej niz 5 minut to doszedlbys do wnoisku ze podstawa istnienia musi byc absolut czy tego chcesz czy nie i wiedzialbys ze sens tego i wielu inncyh sformulowan nie lezy w ,,bledzie boga'' tylko w twoim. A tak na chlopski rozum tlumaczac : sens tego istnieje tylko czlowiek jak wiesz nie jest doskonaly i poprostu jego horyzont myslenia gdzies sie konczy w przeciwienstwie do absolutu. A jesli juz odrzucasz istnienie jakiegokolwiek absolutu (co wydaje mi sie malo prawdopodobne) to poszukaj sobie w goglach a rosyjskim uczonym Szapowie.(albo Shapov nie pamietam jak to sie pisze ;p )

A wasz ,,ateizm '' tez jest smieszny ale o tym juz mi sie nie chce pisac.Dowodem tego ze nie jestescie ateistami jest chociazby to ze udzielacie sie tak w tym temacie.( poczytajcie a zauwazycie ze ,,ateizm'' w takim sensie jak wy go pojmujecie poprostu nie istnieje)

Jedna rada : czytajcie ksiazki jak juz chcecie sie wypowiadac na pewne tematy. Bo powtarzajac glupie zaslyszane hasla robicie na oczach niektorych ludzi idiotw z siebie.

Wypowiedz nie ma charaketru ofensywnego!!

I mnie tez denerwuja pseudokatole w tym kraju! zeby nie bylo ;p
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
Inur
Kontakt:

Post autor: Inur »

mi sie podoba, co z tego ze ziemia swieta
cos innego na tych zdjeciach widac niz codzienna szara rzeczywistosc
www.trialshop.pl
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

LinksFR jest jedna sprawa- BIBLIA jest odczytywana doslownie przez kosciol (przynajmniej w polsce) i tak gloszona uposledza religie do takiego stanu jaki mozemy obserwowac- tlumy moherowych beretow codziennie biegaja do kosciola... Religia sama w sobie nie jest zla, ale wszystkie przypowiesci sa tylko przykladami aby prosty czlowiek byl w stanie je zrozumiec (poczatkowo chrzescijanstwo bylo wiara ubogich i prostych ludzi). Problem w tym, ze jakis czas pozniej matoly, ktorym wydawalo sie, ze wiedza wiecej dorobily cala ta zasrana ideologie. W cywilizowanych krajach jakos religia stala sie nowoczesna, a w polsce nadal mamy krucjaty :) Sam wierze w boga, ale uciekam od kosciola jak daleko sie da- chodze na religie tylko dlatego, ze ksiadz w szkole jest spoko i czesto gra na lekcjach z nami w pile, jest przeciwko radiu maryja, urban nie jest najgorsza szuja i ma wlasny poglad na to jak to ten nietoperek przyczynil sie do znienawidzenia komunizmu i ogolnie da sie z nim pogadac...

Co do zdjec- pare jest w miare fajnych, ale nic nadzwyczajnego
PlanetX
Kontakt:

Post autor: PlanetX »

Stanik Czy wiesz do czego stowrzony jest dział Offtopic na tym portalu ? Wlasnie po to, zeby wrzucac tutaj to co jest niezwiazene z rowerem, wiec blagam cie skoncz ********* ? Skoro wchodzisz na dh-zone, zeby poczytac o sprzecie itp. to nie zaglada do offtopic, proste, czyż nie ?

Ja osobiscie z przyjemnoscia obejrzalem ta galerie.

Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
coppermine
Kontakt:

Post autor: coppermine »

~Plitlanek~

Nikon F50
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

szele LOL

pierdzielnik sie robi