Moja galeria na Onet.pl
no to do kurwy nedzy idioci wezcie do reki BIBLIE (olaboga co o wogule kurwa jest? ja mam to CZYTAC? - tak?), przeczytajcie ze zrozumieniem i zastanowcie sie, jakie ten zbior ksiag nauki przekazuje. Jezeli odrzucicie sama czesc dotyczaca stricte religii i tego ze w niedziele macie byc w kosciele, przejrzycie wszystkie alegorie i metafory i zastanowicie sie, jak wygladalby swiat, gdyby ludzie zyli wg tych zasad, to nagle wyjdzie - łolaboga, ze z punktu widzenia ogolu bylaby to U T O P I A. Chrzescijanstwo z pewnoscia ogranicza jednostke, jedenak pomyslcie ze to wszystko kurwa mac ma sens! I radze jeszcze dorzucic perspektywe historyczna - wszystko staje sie jasne. Powiecie, ze AIDS szerzy sie w afryce bo z nauk Biblii wynika ze nie wolno uzywac gumek i to glosza katoliccy ksieza? No i dlatego nie chodze od dluzszego czasu do kosciola i uwazam sie za kogos miedzy chrzescijaninem a deista (mniejsza). Wielcy kosciola katolickiego patrza na to ze zlej perspektywy i nie umieja zaakceptowac tego, ze tego typu zakazy ulegly przedawnieniu. Ze teraz nie trzeba miec 10tki dzieci zeby dwoje dozylo doroslosci. And so on and so on. Ale juz wychodzac z najprostszego przykazania milosci do blizniego: no kto mi kurwa powie ze to glupie? Czy gdyby wszyscy szanowali wszystkich to byloby kurwa gorzej czy lepiej? Albo przykazania - odrzucajac 'pamietaj aby dzien swiety swiecic' jako czesc stricte religijna (pamietajcie ze ujmujemy teraz biblie jako uniwersalny podrecznik zycia w spoleczenstwie) - przeanalizujcie kazde po kolei, a dojdziecie do wniosku, ze przestrzeganie ich przez jednostki jest prosta droga do dobra ogolu. Wiec zastanowcie sie, o czym pierdolicie, bo kosciol katolicki jako instytucja przez 2 tysiace lat fnkcjonowania zapuscil sie i zestarzal, ale nauki chrzescijanstwa sa uniwersalne do dzis tak w czasie jak i przestrzeni.
I prosze moda o wrzucenie wszystkich postow nie na temat do osobnego topicu, bo mialo byc o zdjeciach a zrobilo sie to co zawsze - burdel. Na zdrowie ;-)
I prosze moda o wrzucenie wszystkich postow nie na temat do osobnego topicu, bo mialo byc o zdjeciach a zrobilo sie to co zawsze - burdel. Na zdrowie ;-)
http://bodzio.pinkbike.com/
Ej wy jesteście jebnięci ja też jestem ateistą ale chętnie bym pojechał w te mjejsca bo lubie zwiedzać takie stare miasteczka i zamki i **** mnie ochodzi czy jo jest jakaś ziemia świeta czy co innego weżne że ma klimat. On chciał tylko pokazać pare zdięć a wy odrazu wyjeźdzacie z jakimiś referatami na tematy religijne ludzie zastanwcie sie czasem... na maturze to nie zazywa "nie na temat"
Dedal dał mi marzenia, powiedział jutro będzie wiatr...
Stanik aj zamknij sie, czy musisz sie tak obnosic 'jestem ateista, jestem niewierzacy - ha, jestem zajebisty' ? ;/ co to kogo obchodzi w temacie o zdjeciach =='?
fakt faktem obejrzalem ze dwie fotki i wylaczylem bo ten 'temat' do mnie nie przemawia, ogolnie autor nie za ciekawie trafil na to forum z takimi fotkami ;}
fakt faktem obejrzalem ze dwie fotki i wylaczylem bo ten 'temat' do mnie nie przemawia, ogolnie autor nie za ciekawie trafil na to forum z takimi fotkami ;}
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
-
- Kontakt:
Tym, którzy weszli, pooglądali i wyrazili własną opinię na temat moich zdjęć (bo o to właśnie, jak ktoś słusznie zauważył chodziło) - dzięki wielkie! Tym, którzy wyrazili krytyczne oceny oczywiście również. A całej reszcie, której temat się nie spodobał, bo "religijny"...No cóż. Zupełnie nie o to mi chodziło.
Już w chwilę po wrzuceniu postu wiedziałem, że narażę się na komentarze, że to "religijne", że będzie bluzganie, itd. Jest niestety tak, jak jeden z was napisał. Filmik z sekcją zwłok to na off topic sprawa OK, ale galeria zdjęć "religijna" (oczywiście tylko w czyjejś subiektywnej ocenie), to "skąd się człowieku wziąłeś", itd.
I jeszcze do Lizzard - rozmiar zdjęć i i wielkość pliku to standard Onetu, nic na to nie mogłem poradzić. A jedno ze zdjęć, które Ci się podobało, to też mój wybór:-)
Już w chwilę po wrzuceniu postu wiedziałem, że narażę się na komentarze, że to "religijne", że będzie bluzganie, itd. Jest niestety tak, jak jeden z was napisał. Filmik z sekcją zwłok to na off topic sprawa OK, ale galeria zdjęć "religijna" (oczywiście tylko w czyjejś subiektywnej ocenie), to "skąd się człowieku wziąłeś", itd.
I jeszcze do Lizzard - rozmiar zdjęć i i wielkość pliku to standard Onetu, nic na to nie mogłem poradzić. A jedno ze zdjęć, które Ci się podobało, to też mój wybór:-)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
buahahah gratulacje dla ciebie lizard :D moge sie mylic ale z twoich wypowiedzi wnoiskuje ze podslyszales pare chwytow i jedziesz na nich
to o kamieniu to jeden z kilku tysiecy paradoksow filozoficznych - to jest tzw. ,,blad filozoficzno - jezykowy'' jakbys sie zastanowil nad sensem tego zdania dluzej niz 5 minut to doszedlbys do wnoisku ze podstawa istnienia musi byc absolut czy tego chcesz czy nie i wiedzialbys ze sens tego i wielu inncyh sformulowan nie lezy w ,,bledzie boga'' tylko w twoim. A tak na chlopski rozum tlumaczac : sens tego istnieje tylko czlowiek jak wiesz nie jest doskonaly i poprostu jego horyzont myslenia gdzies sie konczy w przeciwienstwie do absolutu. A jesli juz odrzucasz istnienie jakiegokolwiek absolutu (co wydaje mi sie malo prawdopodobne) to poszukaj sobie w goglach a rosyjskim uczonym Szapowie.(albo Shapov nie pamietam jak to sie pisze ;p )
A wasz ,,ateizm '' tez jest smieszny ale o tym juz mi sie nie chce pisac.Dowodem tego ze nie jestescie ateistami jest chociazby to ze udzielacie sie tak w tym temacie.( poczytajcie a zauwazycie ze ,,ateizm'' w takim sensie jak wy go pojmujecie poprostu nie istnieje)
Jedna rada : czytajcie ksiazki jak juz chcecie sie wypowiadac na pewne tematy. Bo powtarzajac glupie zaslyszane hasla robicie na oczach niektorych ludzi idiotw z siebie.
Wypowiedz nie ma charaketru ofensywnego!!
I mnie tez denerwuja pseudokatole w tym kraju! zeby nie bylo ;p
to o kamieniu to jeden z kilku tysiecy paradoksow filozoficznych - to jest tzw. ,,blad filozoficzno - jezykowy'' jakbys sie zastanowil nad sensem tego zdania dluzej niz 5 minut to doszedlbys do wnoisku ze podstawa istnienia musi byc absolut czy tego chcesz czy nie i wiedzialbys ze sens tego i wielu inncyh sformulowan nie lezy w ,,bledzie boga'' tylko w twoim. A tak na chlopski rozum tlumaczac : sens tego istnieje tylko czlowiek jak wiesz nie jest doskonaly i poprostu jego horyzont myslenia gdzies sie konczy w przeciwienstwie do absolutu. A jesli juz odrzucasz istnienie jakiegokolwiek absolutu (co wydaje mi sie malo prawdopodobne) to poszukaj sobie w goglach a rosyjskim uczonym Szapowie.(albo Shapov nie pamietam jak to sie pisze ;p )
A wasz ,,ateizm '' tez jest smieszny ale o tym juz mi sie nie chce pisac.Dowodem tego ze nie jestescie ateistami jest chociazby to ze udzielacie sie tak w tym temacie.( poczytajcie a zauwazycie ze ,,ateizm'' w takim sensie jak wy go pojmujecie poprostu nie istnieje)
Jedna rada : czytajcie ksiazki jak juz chcecie sie wypowiadac na pewne tematy. Bo powtarzajac glupie zaslyszane hasla robicie na oczach niektorych ludzi idiotw z siebie.
Wypowiedz nie ma charaketru ofensywnego!!
I mnie tez denerwuja pseudokatole w tym kraju! zeby nie bylo ;p
Hej mlody junaku smutek zwalcz i strach
LinksFR jest jedna sprawa- BIBLIA jest odczytywana doslownie przez kosciol (przynajmniej w polsce) i tak gloszona uposledza religie do takiego stanu jaki mozemy obserwowac- tlumy moherowych beretow codziennie biegaja do kosciola... Religia sama w sobie nie jest zla, ale wszystkie przypowiesci sa tylko przykladami aby prosty czlowiek byl w stanie je zrozumiec (poczatkowo chrzescijanstwo bylo wiara ubogich i prostych ludzi). Problem w tym, ze jakis czas pozniej matoly, ktorym wydawalo sie, ze wiedza wiecej dorobily cala ta zasrana ideologie. W cywilizowanych krajach jakos religia stala sie nowoczesna, a w polsce nadal mamy krucjaty :) Sam wierze w boga, ale uciekam od kosciola jak daleko sie da- chodze na religie tylko dlatego, ze ksiadz w szkole jest spoko i czesto gra na lekcjach z nami w pile, jest przeciwko radiu maryja, urban nie jest najgorsza szuja i ma wlasny poglad na to jak to ten nietoperek przyczynil sie do znienawidzenia komunizmu i ogolnie da sie z nim pogadac...
Co do zdjec- pare jest w miare fajnych, ale nic nadzwyczajnego
Co do zdjec- pare jest w miare fajnych, ale nic nadzwyczajnego
Stanik Czy wiesz do czego stowrzony jest dział Offtopic na tym portalu ? Wlasnie po to, zeby wrzucac tutaj to co jest niezwiazene z rowerem, wiec blagam cie skoncz ********* ? Skoro wchodzisz na dh-zone, zeby poczytac o sprzecie itp. to nie zaglada do offtopic, proste, czyż nie ?
Ja osobiscie z przyjemnoscia obejrzalem ta galerie.
Pozdro
Ja osobiscie z przyjemnoscia obejrzalem ta galerie.
Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/5067199/?s5 - 2010 season
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: