Ubytki lakieru - jak zabezpieczyć?
Ubytki lakieru - jak zabezpieczyć?
Jak zabezpieczyć ubytek lakieru (jak już zaczyna lekko rdzewieć) ?? Myślałem żeby przeczyścić papierem ściernym i lakierem bezbarwnym zalakierować . Nie będzie to rdzewiało ?? Jaki lakier do tego kupić ?? (ramka crmo)
podlacze sie do tematu i zapytam o pewna niepokojaca sprawe. Mam jonny'ego bravo (aluminium) i jak go ostatnio czyscilem to przez dziury na sruby do bidonu wlala mi sie do ramki woda. Zauwazylem ze po jakims czasie z malych dziurek w tylnym trojkacie robia sie zacieki w rdzawym kolorze9 tak jakby sie wylewala z niego woda pomieszana z rdza) Martwi mnie ten fakt ( aluminium nie powinno rdzewiec) ze ramka rdzewieje od srodka. Moze wiecie jak temu zaradzic
pozdro
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1399733/
Żaden tam lakier do paznokci...ludzie.
Tak się dzieje czesto po okresie zimowym,jak rower stał na balkonie albo w miejscu wilgotnym,mokrym itp.
-umyć
-wysuszyć
-przetrzeć drobnym papierem ściernym-chore miejsce...
-zamalowac farbą podkładową,ze dwie warstwy
-na suchy podkład dać kilka,cieńkich warstw lakieru samochodowego(może być bezbarwny,najlepiej akrylowy)
Acha-jak wychodzi od środka to jest jedna rada: FLUIDOL SPREY - to jest płynny srodek do konserwacji profili zamknietych
PS-ja tak nie robiłem w swoim rowerku,odpowiadam na pytania
The end -chyba
Tak się dzieje czesto po okresie zimowym,jak rower stał na balkonie albo w miejscu wilgotnym,mokrym itp.
-umyć
-wysuszyć
-przetrzeć drobnym papierem ściernym-chore miejsce...
-zamalowac farbą podkładową,ze dwie warstwy
-na suchy podkład dać kilka,cieńkich warstw lakieru samochodowego(może być bezbarwny,najlepiej akrylowy)
Acha-jak wychodzi od środka to jest jedna rada: FLUIDOL SPREY - to jest płynny srodek do konserwacji profili zamknietych
PS-ja tak nie robiłem w swoim rowerku,odpowiadam na pytania
The end -chyba
Siuda fajnie,że dbasz o stan ramy,ale nie ma powodów do obaw!
Jak byś miał stalową to co innego.
To co Tobie tam wylatuje to jest woda zmieszana ze starym,zmieszanym nalotem w rdzawym odcieniu.
Możesz siknąć do środka ramki nawet WD-40 albo coś podobnego - zobaczysz ile syfu wyleci w okolicach suportu.Ale takie środki rozpuszczaja smar w łozyskach.Możesz wtedy przechylic ramę tak zeby wyleciało przez otwór od sztycy podsiodłowej.Zostanie troche oliwki a reszta odparuje i będzie spoko.
Jak byś miał stalową to co innego.
To co Tobie tam wylatuje to jest woda zmieszana ze starym,zmieszanym nalotem w rdzawym odcieniu.
Możesz siknąć do środka ramki nawet WD-40 albo coś podobnego - zobaczysz ile syfu wyleci w okolicach suportu.Ale takie środki rozpuszczaja smar w łozyskach.Możesz wtedy przechylic ramę tak zeby wyleciało przez otwór od sztycy podsiodłowej.Zostanie troche oliwki a reszta odparuje i będzie spoko.