Tworcy RAMEK !!!

Narwaniec
Kontakt:

Post autor: Narwaniec »

PatelakSzacunek ;)
http://www.pinkbike.com/photo/812551/ jak popatrzylem jeszcze raz na tą fote to ramka mi sie podoba ;)
http://www.pinkbike.com/photo/674223/ moze jeszcze kiedys wsiade na ciebie...
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

a jak ze sztywnoscia wachacza bo widze ze piasa jest pod oske 10mm i czy rama nie zabija damperow??

fajny projekt pewnie tylne zaweszenie jest bardzo czułe
http://www.s-cam.pl/
Patelak
Kontakt:

Post autor: Patelak »

rurki sa ponoc cr-mo takie informacje dostalem naszym Centrostalu w Słupsku ale spawane byly normalnie pod oslona gazowa. Cena zrobienia ramki niewiem/duzo rzeczy zrobilem sam a nawet bardzo DUZO.A jak czegos nierobilem ja to mam duzo dojsc do roznych maszyn i pracownikow ktorzy mi robili niektore rzeczy.Takze za robote placilem grosze albo nic.
Niepiszcie glupot
Patelak
Kontakt:

Co do wachacz to ma on napewno mniejsza sztywnosc niz napewno caly trojkat(wahacz)ale nie jest zle.Tył jest bardzo czuly wybiera wszystko od kamyczkow do dropow i tym podobnych rzeczy. Rama nie zabija damperow (niewiem co mmiales przez to powiedziec)
Niepiszcie glupot
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

wygląda jak makrokesz
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Patelak
Kontakt:

Tassadar pisze:wygląda jak makrokesz
jak umiesz tyle oceniac to zrob swoja i dopiero oceniaj jaki jest 'makrokesz' a jakie to Mysle ze twoja by wygladala nie lepiej niz makro-kesz
Niepiszcie glupot
Patelak
Kontakt:

Tassador widzisz co pisze pod moimi postami Jak nie to obadaj sobie i przyczyn sie do tego
Niepiszcie glupot
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

Patelak: Ludzie wyrazaja tylko swoje subiektywne opinie, dlaczego, gdy komus sie niepodoba, to odrazu na niego najezdzasz?
Co do ramy to wydaje mi sie, ze wahacz moze byc niesztywny, i pewnie beda sie robic na nim luzy. Tak naprawde trudno ocenić jakość ramy na zdjęciach tak ogolowych, moze okazac sie, ze jest klejona plastelina, a nie spawana itd. Osobiście inaczejbym rozwiazal rure prowadzaca do rury podsiodlowej dla poprawienia estetyki. Rama byla spawana na stole z zachowaniem geometrii, czy "w powietrzu"?
W sumie przegladajac wszystkie foty Twojej ramy myśle, że jak na pierwsza produkcje wyszlo bardzo dobrze, cho.ć tak naprawde wszystko wyjdzie w trakcie eksploatacji. Przy kazdym spojrzeniu na fote, rama mi sie coraz bardziej podoba, staraj sie robić czesci dalej i robic je dobrze.
I tak prywatnie: ile dales za rurki??:D Wahacz alu?
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
Śledziu
Kontakt:

Post autor: Śledziu »

Ja podziwiam takich ludzi jak Patelak, produkcja takiej ramki jest przeważnie wyższa niż zakup gotowej ramy, a w przypadku takiego projektu nie chodzi ot by coś ładnie wyglądało tylko by zrobić coś nowego. Pytanie tylko ile to waży? ;) Bo chyba nie mał jak to cromo :D

specjalized: A wiesz że birol teraz przeklina tą ramę? Bo to wielka, ciężka koza której nie może sprzedać, a w którą wpakował kupę kasy?

[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Rufus
Kontakt:

Post autor: Rufus »

Fajnie, że ci sie chcialo cos zrobic ale mam wrazenie ze wiecej wydasz na tlumiki niz na "markowa" rame, gdybys chcial taka kupic ;)
Wyglada jakby miala ogromne przelozenie... napsiz, jakie jest naprawde?
Poza tym - tak przy okazji - mocowanie tlumika mogles polaczyc z tym wzmocnieniem rury podsiodlowej bo nie wyglada za solidnie. Aspekty wizualne pomijam :]
Łasiczka w kształcie pieczątki. Pieczątka w kształcie łasiczki.
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

pomysł przedni .... wykonanie (jeśli tyle czasu się sprawdza) też dobre, natomiast jest to poprostu brzydal .... mając takie dojścia jak Ty popracowałbym troszkę nad estetyką bo to akurat nic nie kosztuje, jedynie może sprawić że projekt zajmie troszkę więcej czasu ...

a co do samych projektów, jeśli masz ochotę możnaby coś zaprojektować w CADzie ...

a i takie pytanie, ile płaciłes za rurki i jakiej grubości mają ścianki?
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
gihul
Kontakt:

Post autor: gihul »

ramka ciekawa aczkolwiek żeczywiście brzydka :P powinna być mniejsza na mój gust :D
nikom
administrator
Kontakt:

Post autor: nikom »

ogladnalem zdjecia ramki, nie moge powiedziec ze jest zla, troszke slabo jak dla mnie wygladaja dwie ruury idace od glowki... za malo tam wzmocnien. ale generalnie spoko.
Patelak
Kontakt:

KaKTuSSS pisze:a i takie pytanie, ile płaciłes za rurki i jakiej grubości mają ścianki?
Rurki maja 1,45mm scianki,ceny niezdradze ale nie duzo PLN ale musialem je obtaczac z 2mm
Niepiszcie glupot
ODPOWIEDZ