bunnyhop 180
MaximuMjedz sobie na jakis parking czy plac i jadac ze srednia predkoscia wyciagaj nie za mocno przod do gory i w czasie w ktorym masz juz go w gorze staraj sie ciezar ciala szybkim ruchem przeniesc na przod tym samym podnoszac ciezar ciala:)
ps. robienie bh jest o wiele latwiejsze niz tlumaczenie go na tym forum:)
ps. robienie bh jest o wiele latwiejsze niz tlumaczenie go na tym forum:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
-
- Kontakt:
freerider44 stary ja tez mam GTiX-a i nauczylem sie w jeden dzien ( z dwuch kółek bo z bannego jeszcze nie potrafie) poprostu jedziesz robisz lekki slalom lewo prawo i zarzucasz całym ciełem jednocześnie podskakując i dodam jeszcze że nie trzeba wysoko skoczyć tylko w miare szybko jechać ( ja jak jade szybko to robie 180 i podskokuje na wysokość 15cm) i nie trenuj na miękkim podłożu typu trawa bo przy zarzuceniu roweru przednie koło ci zanurkuje i jebniesz przez kiere (ale 180 zrobisz). pozdro i powodzeniu w praktykach.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
ever co sie zabierasz do 180 jak nawet 90 nie zrobisz tylko jak mowieles maximum 80. Najpierw naucz sie robic wheepa na hopie (bez powrotu na poczatek) i jak bedziesz umiec dobrze 90 to mozesz myśleć o 180. Nic od razu i jeździj chłopie a nie pier**l. Moje poczatki na biku jakies bany hopy manuale czy inne takie pierdoly to uczylem sie sam z kumplami nie wiedząc ze istnieje w ogole takie cos jak dh zone (o ile w ogole 4 lata temu juz bylo) trzeba jeździc i tak jak zielony pisze przyzwyczajac sie do roweru i nabierac tego uczucia jednosci z twoim jednośladem (bo bikiem nexta nie nazwie <lol2>)
powodzenia
powodzenia
-
- Kontakt:
boooze jak czytam niektore wypowiedzi to chce mi sie plakac ... Zielony powiedz czy pytales ludzi jak to zrobic ? pewnie nie i dlatego ten sport sie nie rozwija bo te glaby zamiast katowac siedza na forum i pytaja jak cos zrobic :/ jak ja zaczynalem to na forum sie pytalo glownie o sprzet i o ustawki a nie jak cos zrobic ... przejedz sie gdzie ktos to umie i popatrz ma to
http://przemooo.pinkbike.com/album/photos/
Ja się zaczołem uczyć 180* z bunnego i praktycznie juz umiałem ale stwierdziłem (sam nie wiem dalczego) ,że z 2 kół 180* jest fajniejsze. W tym momencie na prostej drodze potrafie zrobic 270* :D co zainspirowało mnie do nauki 360* z jakiejs schodów. A 180* z baniaka nie umiem :/ od poniedzialku rower bedzie to zaczynam katowac... Wam tez radze mniej siedziec na forum czytajac 1000x roznych porad na trick a wiecej jezdzic i cwiczyc. Weźcie pod uwage to ,że każdy sam musi dojść do tego i nie każdy tak samo... a jezeli chodzi o giecie obreczy to przy 180* z bunnego jest to tak samo mozliwe jak przy 180* z 2 kól wystarczy ,że upadajac rower bedziesz mial pod kątem 70stopni i upadniesz na tylne koło...
http://www.hid.prv.pl
-
- Kontakt: