Ośka na śruby do piasty z zaciskiem ?

.początkujący
Kontakt:

Ośka na śruby do piasty z zaciskiem ?

Post autor: .początkujący »

mam piaste novateca na zacisk, jednak ze i zacisk mi sie dzis rozwalił, i koło przesuwa sie w hakach to postanowilem kupic oske na sruby. Tylko czy taką mozna spokojnie załozyc do takiej piasty ? i czy moze przy takiej koło nie bedzie juz sie tak przesuwac w hakach ?
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

Tak-do obydwóch pytań
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

jak masz na maszynach piaste to sa inne oski, maja mniej gwintu, lozyszka opieraja sie na nienagwintowanej osce, jak masz piaste na kulkach to niema zadnego problemu. Jak jest na maszynach, to wez stara os i idz do tokarza, zeby zrobil taka jak twoja, tylko dluzsza jakies 1,5cm z kazdej strony io dal gwint przy koncach. Kolo bedzie sie mniej przesuwac
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
lankru
Kontakt:

Post autor: lankru »

tak jak mdfkkkka pisze choc szerze powiem ze najlepiej byloby sie zglosic do dzikusa, to bylaby pewna oska z dobrego materialu
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

.początkujący bardzo dobre pytanie, sam bylem ciekaw czy da rade ;) fajne ze da :D
Trekker
Kontakt:

Post autor: Trekker »

Mi też jutro troszke kółko lata i pytałem sie w sklepie o taka ośke i koles powiedział ze sie da przerobic :) W skepie gdzie byłem to koszt takiej oski to ok. 8zł

pozdro
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
.początkujący
Kontakt:

Post autor: .początkujący »

a własnie czy w normalnym rowerowym będę mógł kupić takąś oś i czy mi bedą mogli ją tam spokojnie wymienić ?
zawiasbartek
Kontakt:

Post autor: zawiasbartek »

Trekkerw jakim sklepie u nas w miescie takie zeczy robią?? Mój kumpel kupił oske do bk i ją ztoczył zeby pasowała ale tak tanio no nie wiem
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
poldeck
Kontakt:

Post autor: poldeck »

Tak jakby chciał początkujący się nie da. Próbowałem. Łożyska muszą się opierać na takim kołnierzu szerszym na osi, zwykła oś tego nie ma więc się nie nada. Jedyne co da się zrobić to ośkę wytoczyć. Koniec i bomba.

pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

poldeck zależy w jakiej piaście widocznie, bo nie w każdej potrzeba na osi szerszego kołnierza, np. w mojej nie
Trekker
Kontakt:

Post autor: Trekker »

zawiasbartek Tam w klepie nie daleko lodowiska. Nie wiem co to za osiedle ;0 Pytalem sie kolesia i powiedzial ze taka oska 8zl kosztuje. Pujde tam może w środe i zobacze ja bo jak byłem ostatnio to juz takich nie bylo ale mieli sprowadzic.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=3073431
[b]NEGOCJUJ CENY![/b]
zawiasbartek
Kontakt:

Post autor: zawiasbartek »

w tamtym rejonie jest tylko merida koło meblowego ale tam z reguły fajnych czasi nie ma a z tego co sie orientuje za 8zł mozna dostać taką oske ale do piasty na kulki a ty sie raczej o maszyny rozchodzi pozatym takie rozwiązanie sie swietnie z przodu sprawuje np w duro
[S][S] http://tiny.pl/7s3h
ODPOWIEDZ