Jak zrobić pełnego x-upa podczas lotu czasemmi wyjdzie ale czesto wydaje siężemam złąpozycje bo poprostu kiera mi nie przejdzie np. przez kolana. jak zrobić tego x-upa takiego o pełne 180 st a nawet wiecej i żeby rower lecia prosciutki. Może trzeba przybraćjakąć pozycje takąbardziej na tyłrowrka??
pzdr prosze o wypowiecludzi ktorzy sie tego uczyli i teraz kręcą go super pełnego:].
looo ja mam 710mm i mam problemy zrobic jakiegokolwiek x-up'a :P ale z tego co widzialem to niektorzy lapia siodelko kolanami... no coz mam zamiar sie tego nauczyc w tym sezonie bo to jeden z prostszych trikow :)
It's not the bike you ride, it's how you ride your bike
najczesciej przy x-upie wali sie kierą w kolana, wiec spróbuj te kolana odsunąć do tyłu, albo po prostu złapać nimi siodło. Jesli przy łapaniu siodła dalej ci bedzie zle, to skróć kiere, o wiele łatwiej sie krótszą kręci.
wlasnie najlepiej bym jej nie skracał bo bardzo dobrze mi sie jezdzi z taka tzn skacze a zreszta wszystko mi sie dobrze robi musze sie nauczyc perfekcyjnego x-upa z tą kierą:]
ja r0bie pełneg0 x-up'a a nawet tr0szke więcej! a c0 d0 wskazówek t0: ja 0dchylam sie d0 tyłu tak jak d0 barspina..ze p0magam s0bie tr0szke k0lanami i przytrzymuje si0dł0 ;) wtedy ci napew0 kiera nie bedzie haczyła o k0lana;) i m0zesz skrecac kiere ile tw0je rece i barki daja rade!! ;] aaa i kiere mam 680 ;)
ja mam kiere 560mm i xupy to lajt
wskazowki dla Dareko :
-skroc kiere do przynajmniej 600mm
-na.pierdalaj na dircie bo na forum sie xupa nie nauczysz
pozdro
ja mam kiere 560mm i xupy to lajt
wskazowki dla Dareko :
-skroc kiere do przynajmniej 600mm
-na.pierdalaj na dircie bo na forum sie xupa nie nauczysz
pozdro