Grimeca Sys. 12 vs. Avid Juicy 5
Grimeca Sys. 12 vs. Avid Juicy 5
Witam
obydwa na tarczy 200. co lepiej?
za grimeca przewaza latwa dostep do czesci i duza sila ale uzytkownicy avidow nie narzekaja wiec co wybrac? roznicy w cenie praktycznie nie ma (15 zl)
pozdrawiam
obydwa na tarczy 200. co lepiej?
za grimeca przewaza latwa dostep do czesci i duza sila ale uzytkownicy avidow nie narzekaja wiec co wybrac? roznicy w cenie praktycznie nie ma (15 zl)
pozdrawiam
alias "uzytkownicy avidow nie narzekaja" z tym bym polemizowal ... jakbys dokladnie przyjzal sie rozmowa prowadzonym na forum zaobserwowalbys ze zdania sa podzielone. Avidy to loteria raz sa walniete raz dobre. Sam Pan Zielony (pozdrawiam) oddawal swoje 5tki 2 razy na gwarancji. Jak to ktos dobrze stwierdzil "Jesli kupujesz Avida, to tylko na gwarancji" Sam myslalem nad Juicy ale kupilem Gustawa.
n0 ridE n0 fUN
grimeca jesz z odkręcanym zbiorniczkiem i, masz 0 problemów z ewentualnym odpowietrzeniem, lub z lekkim utwardzniem klamki, jedyna wada to to że jak dłuzej trzymasz klemkę (5min) to może ona dotknąć kiery ale puszczasz klamke i juz jest na swoim miejscu a hebel oczywiscie cały czas hamuje.
http://www.pinkbike.com/photo/1335585/
sa nowe grimecki bez tych dzyndzli. klamki podobne do klamek z hope'a. polecam zajrzec na www.rowerowy.com
Juz nie pojezdzajcie tak tych avidow :)
Zawsze i w kazej marce mozna trafic na lipne modele. Czy hope`a nie ma bubli, hayesa?
Wszedzie sie zdarzaja.
Ja jezdze na 160mm i nie mam problemow. Tylna tarcza mi piszczala ale pojechalem i mi klocki na bbb zmienili - jest ok. Chodza swietnie i sa super ostre.
Wczoraj odbieralem z kumplem rower gdzie ma 180mm `06. Jeszcze nie dotarte niestety.... Jedno co mi sie rzucilo to to ze ma ustawiony wiekszy skok klamki (czy to jest zalezne od ilosci plynu?)
Zawsze i w kazej marce mozna trafic na lipne modele. Czy hope`a nie ma bubli, hayesa?
Wszedzie sie zdarzaja.
Ja jezdze na 160mm i nie mam problemow. Tylna tarcza mi piszczala ale pojechalem i mi klocki na bbb zmienili - jest ok. Chodza swietnie i sa super ostre.
Wczoraj odbieralem z kumplem rower gdzie ma 180mm `06. Jeszcze nie dotarte niestety.... Jedno co mi sie rzucilo to to ze ma ustawiony wiekszy skok klamki (czy to jest zalezne od ilosci plynu?)