[rower] skladam dirt/xc - prosze o opini

jacke
Kontakt:

Post autor: jacke »

Witam ponownie.
Niestety z wymarzonej banshee nici :(
Rama bedzie najwczesniej za 2 miesiace (a znajac zycie i wiecej...). Tyle niestety nie mozemy czekac...

Dlatego plan jest taki:
Jest jedna ramka wheelera bardzo mocarna. Kosztuje ~1600zl, posiada poziome haki i jest 'kozacka' :) Jesli uda sie zalatwic adaptery do przerzutek to postaramy sie na niej zlozyc.

Jesli nie to rower bedzie na ramce kony staff (badz innej). Mysle ze konie mozna zaufac bo strasznie ciezko ja polamac.

Co sadzicie o zlozeniu na ramce kony ? Szczegolnie o polaczeniu pike+rama (nie wiem jaki skok maksymalny obsluguje kony ramka)
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

po pierwsze...nie ma kony staff ,jest jak już stuff ,po 2 jest jeden ht kony do xc ,który nadaje się też na wybryki - http://www.konaworld.com/shopping_cart/ ... rentid=253

ten bajer nazywa sie hoss de-lux
Co do reszty części - nie wiem jak jeździsz,ale czy napewno są ci potrzebne takie kółka?? Obręcze proponuje mavic x321 300zł,piasty novatec 459zł http://www.rowerowy.com/piasty/novatec.html (te 2 ostatnie) ,szprychy alpine III 170zł to będzie poniżej 1000zł ,i będą wypas kólka ,za które nie jeden małolat by zabił:)
Amor - rs pike sl u trun cena ok,1500zł i to bedzie najlepszy wybór .
Hamulce avida są zajebiste więc je zostaw .
Osprzęt sram x7 ,albo deore xt ,w obu zestawach korba huseefelta ok,200zł
Ride 4 Fun ! Biatch !
jacke
Kontakt:

Sorki ale to byla literowka bardziej...
Z tego co sie dowiadywalem to stuff jest wzorowany na hoss`ie. Tego nie jestem pewien ale poszukam.

Kola ktore zaproponowales sa jak najbardziej ok ale deetraksy sa chyba lepsze a bede je mial chyba w bardzo podobnej cenie do proponowanych przez Ciebie. No i czemu malolat? :) A dorosly to juz nie?
Amor bedzie Pike 426 U-Turn (czyli to co mowiles) Niestety jest on ciezszy niz z dual air... :(

Myslimy takze nad jakąś inną pancerna korbą 3 blatowa.
jacke
Kontakt:

Witam!
Chcialem odswiezyc temat bo rower juz stoi. Niedlugo jakies zdjecia.
Rower z przeznaczenia jest xc+hopki ze schodkow itp)

Niestety rower jest z pewnymi zmianami:
-rama kona blast (jednak bardziej xc ale niesamowicie ciezko ja skatowac- do hossa nie mialem dostepu ale geo maja taka sama o ile pamietam) Miala byc banshee ale w Polsce jej nie ma a w Pradze za 2300 by wyszlo...

-korba jest truvativa blaze`a - najmocniejsza 3-blatowa jaka mieli. Podobno jest hozefeler 3 blatowy ale kosztuje majatek. Jakie sa na prawde mocne korby 3 blatowe?

-tarcze obie 185mm
-platformy hozefelera (bo hussefelt nie maja wymiennych pinow) Troszke drogie ale noga trzyma niesamowicie :)

Calosc zamknela sie w 5100 (w cenie drugi dobry set opon, smary, rekawice)

Co sadzicie o rowerku? Bede wdzieczny za opinie. Wczoraj smigalem chwile na nim i mysle ze bedzie nie do zdarcia. Jedynie boje sie troche o korbe... No ale chcial 3 blaty zeby moc pojezdzic normalnie troche wiecej.

Pozdrawiam
GunloK__
Kontakt:

Post autor: GunloK__ »

zrob jakies zdjecie :)
ODPOWIEDZ