Sherman Firefly czy RS Pike Race?
Sherman Firefly czy RS Pike Race?
jak w temacie. przeczytalem juz sporo tematow dotyczacych tych 2 amorkow, ale dalej nie wiem ktorego wybrac. Pomozcie w wyborze.
Jezdze street, dirt ale ostatnio coraz wiecej fr, wiec wytrzymalosc jest wazna.
Dzieki za odpowiedzi
Pozdro
Jezdze street, dirt ale ostatnio coraz wiecej fr, wiec wytrzymalosc jest wazna.
Dzieki za odpowiedzi
Pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/819272/
Moim zdaniem PIKE ;] POnieważ.. ładniej pracuje... ma płynną regulacje skoku.. spv jest to system anty bujający, który zastosowanie ma w fr, enduro , a nie w streecie/dircie.. Oczywiście sprawdzi się, ale po co pakować się w coś co upośledza lekko pracę amorka (drobne nierówności). SPV jest także dosyć awaryjne.. napewno bardziej niż Motion Control w Pike-u....
Sherman może być mocniejszy (oprócz bebechów)..
Ja bym się prędzej zastanawiał nad shermanem flickiem,, który ma tłumienie olejowe i naprawdę konkretnie chodzi..
Sherman może być mocniejszy (oprócz bebechów)..
Ja bym się prędzej zastanawiał nad shermanem flickiem,, który ma tłumienie olejowe i naprawdę konkretnie chodzi..
A tak wogóle warto brać shermana flicka na ośke czy zwykłego zakladając że bedzie uzywany praktycznie tylko w strecie i na 100% ustawiony na 110mm (a może nawet skrócony) bo zastanawiam sie czy opłaca mi sie rozplatać koło, zmieniać piaste na 20mm (która jeszcze do tego bedzie pewnie cieższa sporo od zwyklej) no i moze jeszcze bede musial kupic inne szprychy bo dlugosc moze nie odpowiadac do nowej piasty a o tym ze na oske jest droższy nawet nie wspominam bo w sumie niewiele i nie to jest problemem??
Moze ktoś z was jezdził na zwyklej piascie i zmienil na 20mm i widzi znaczną róznice nie koniecznie w shermanie ale ogólnie ??
Moze ktoś z was jezdził na zwyklej piascie i zmienil na 20mm i widzi znaczną róznice nie koniecznie w shermanie ale ogólnie ??
jezeli chcesz uzywac duzo zmiany skoku to wg mnie pike lepiej dzialjaca zmiana skoku, w shermnaie skok smniejsza sie poprzez wysuniecue dwoch drugikow grubosci zapalki :P ktore klinuja sie w sprezynie :) i tak masz mniej skoku w pieku masz U-turn :) generalnie praca jest porownywalna obu tych amorow :) chyba tyle co wiem :P
Pitbull '06+Sherman Flick Plus '05