Siema. Mam pytanie , mam zamiar w odległej przyszłości zamontować do sztywniaka (kross sign raw) amor 150-170 mm skoku i żeby mi główka z amorem nie dopadał chciałbym poprawić geo przez włożenie koła do przodu 24" a do tyłu 26". Jeździ tak ktoś?? Czy spełni to swoją role?? Co o tym myślicie?? z góry dzięki za odpowiedz :)
nie jezdzilem ale moim zdaniem zabijesz sie. Po pierwsze rower bedzie straszliwie podatny na ruchy kierownica, po drugie w niczym Ci to raczej nie pomoze, predzej utrudni jazde. Takie jest poje zdanie. Acha, bedziesz wygladal na nim jak Fiat 125P po ostrym tunningu :) Tzn kufer w gorze a nos przy ziemi :) Moim zdaniem nie wplynie to na zmniejszenie szansy rozwalenia główki, no chyba ze Twojej :)
Pozdro
powiem szczerze ze nie mam pojecia jaka to jest rama wiec na jej temat sie nie wypowiem. mowilem tylko o pomysle z kolami. jezeli chodzi o amortyzator to nie wiem czy w ogole do sztywniaka potrzebujesz 170mm jezeli np nie zamierzasz zmieniac ramy na full'a. ile masz kasy na amorka? Mysle ze do sztywniaka wystarczy Ci 130-140mm. Proponuje Pike albo Manitou Sherman Flick Plus (150mm), ktory jest tanszy od Pike a w zasadzie ma porownywalne wlasciwosci. Takie jest moje zdanie na ten temat.
Pozdro
powinno byc ok, przeciez bedzie mial wysoki amor z przodu!! a nie lepiej na poczatku kupic jakas tansza rame cro-mo?? bo to na pewno duzo wiecej wytrzyma
iceman a Mi się zdawało, że przy dużym amorze właśnie rower będzie słabiej podatny na ruchy kierą !? A nie jedna jednopółka o skoku 130-150 jest wysokości amora dwupółkowego 170...
mosti skakałem przez pare minut na takim konfigu i było normalnie (z przodu był sztywniak) baloon21 rób tak jak napisałeś, tylko wstaw max 150mm amora, powinno być ok
A ja wogule nie rozumiem niektórych ludzi!!!! Do sztywniaka nie powinno się dawac nic powyżej 130mm... Rower się staje mało sterowny... i nie wykorzystujesz tego skoku bo ci na to rama nie pozwala... No ale... moje zdanie
__Panracer__
hpi, masz taki rower? mam dma dsa na jurku t, i rower jest przehuj-zajebisty...
ogolnie hardtaile z wielkimi amorami to jest ot co tygryski lubia najbardziej - a co do pomyslui 24 na przod... biniś mial bruisera z malym kolem z przodu, tyle ze on mial monstera 01 chyba. ale ponco glowka poszla i tak ":p no ale binis to binis, racja
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt