Mocna korba TRUVATIV czy coś BMXOWEGO???
-
- Kontakt:
Mocna korba TRUVATIV czy coś BMXOWEGO???
Zastanawiam się nad kupnem korby co myślicie o tym:
http://www.allegro.pl/item101743788_reb ... _dual.html
czy może lepiej normalnego jakiegoś truvativa rpm albo dartmoora?????????
http://www.allegro.pl/item101743788_reb ... _dual.html
czy może lepiej normalnego jakiegoś truvativa rpm albo dartmoora?????????
Jeśli nie glebisz znaczy że nie dość szybko jeździsz ja glebię często:)
-
- Kontakt:
No właśnie w tym problem mieliśmy z kumplem Truvativy pojechalismy na jeden dzionek do jeleniej na 4Cross i skatepark z karpacza asfaltami męka jak *** 15 km godzinka jazdy kumpel ze swojej wyrwał pedało taka tulejka tam jest niby jak gwint się uszkodzi mozna wymienić wyrwało z całością oba gwinty rozdupione do wyrzucenia korba następne pół godzinki jazdy na skateparku urwałem swoja oś pękła w suporcie korba uderzyła w asfalt i się pogięła i autobusem wracaliśmy ale bmxowcy na skateparku mieli śmiechy i polecali właśnie takie korby *** wie jak to się w większym rowerze sprawdza słyszałem właśnie że luzy i 1,5 kilo waży i ogólnie syf ale z drugiej strony Ramiona chromomolibdenowe Blat stalowy chyba to mocniejsze od tych naszych aluminiowych?????
Jeździ ktoś z was na takich????
Dawać opinie jak to się sprawdza????
Jeździ ktoś z was na takich????
Dawać opinie jak to się sprawdza????
Jeśli nie glebisz znaczy że nie dość szybko jeździsz ja glebię często:)
Ja mam reborna. Na poczatku robily mi sie luzy, ale po wprowadzeniu patentu z tasma izolacyjna to jest prawie tak dobrze jak w Truvativie. Korba na ISIS jest znacznie bardziej bezobslugowa, ale nie bralbym truvativa ze wzgledu na te gowniane tulejki. Wiem co mowie, bo tez mialem z tym problem. Jesli bede jeszcze zmieniac korbe to wezme Dartmoora pewnie.
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
-
- Kontakt:
nie rozumiem czemu wszyscy jak piszecie truvativ to myslicie husefelt, jest jeszcze holzfeller,ktorego mam, ktory nie ma tulejek, bo jest uzyte twrdsze alu i nie ma tegpo problemu, co prawda jest drozszy, ale mozna wyrwac tanio, ja kupilem na nowce za 250, wiec nie polecam reborna bo to pewnie ze 3kg wazy. kup holzfeller, albo XT octalink 2003. chyba ze nie zalecy ci na masie.
rpm albo dartmoora nie kupuj bo to syf, chyba ze za 50zl, nie warto
rpm albo dartmoora nie kupuj bo to syf, chyba ze za 50zl, nie warto
????
niema korby nie do zabicia, ale jestem za dobrymi hussefeltami, na bank lepsze od tanichj rurkowych, dobre rurkowe zaczytnaja sie powyzej 500pln tj. exel, royal, profile, ale tez sie psuja, lepsze sa alu, najlepiej powerbite'y, albo hollowbite'y, mocne, lekkie, stosunkowo niedrogie, choc tanie tez niesa.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
mdfkkkkapowerbity wcale nie sa takie lekkie, tzn ramiona tak ale os wazy w pento duzo, razem cala korba wazy kolo 1,6-1,7 kg i jest z nia ten sam problem co z hussefeltem bo tez ma wstawione inserty ktore sie czesto kreca
do tego jeszcze wystepuje problem scerania sie ramion, czy ta korba sie oplaca to mozna polemizowac, jak bym mial kase to bralbym WTP Royal albo ew. Primo Excel z tych drozszych, jak nie to salta, hadesa albo reborna
do tego jeszcze wystepuje problem scerania sie ramion, czy ta korba sie oplaca to mozna polemizowac, jak bym mial kase to bralbym WTP Royal albo ew. Primo Excel z tych drozszych, jak nie to salta, hadesa albo reborna