Mocna korba TRUVATIV czy coś BMXOWEGO???

freeriders
Kontakt:

Mocna korba TRUVATIV czy coś BMXOWEGO???

Post autor: freeriders »

Zastanawiam się nad kupnem korby co myślicie o tym:
http://www.allegro.pl/item101743788_reb ... _dual.html

czy może lepiej normalnego jakiegoś truvativa rpm albo dartmoora?????????
Jeśli nie glebisz znaczy że nie dość szybko jeździsz ja glebię często:)
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

jezeli nie zalezy Ci nawadze i chcesz miec korbe do zabijania. To wez to napewno mocniejsze niz jakis truvativ.
Ssij pento
BigRomek
Kontakt:

Post autor: BigRomek »

Sulring i jak lubisz czesto robiace sie luzy na suporcie to tez polecam Reborna :D

ja wole truvativ
pozdr.
SPRZEDAM NAPINACZE DO STREETLEGALA => PRZEJSCIOWKA 14/10
BFR- Big Fat Romek
freeriders
Kontakt:

Post autor: freeriders »

No właśnie w tym problem mieliśmy z kumplem Truvativy pojechalismy na jeden dzionek do jeleniej na 4Cross i skatepark z karpacza asfaltami męka jak *** 15 km godzinka jazdy kumpel ze swojej wyrwał pedało taka tulejka tam jest niby jak gwint się uszkodzi mozna wymienić wyrwało z całością oba gwinty rozdupione do wyrzucenia korba następne pół godzinki jazdy na skateparku urwałem swoja oś pękła w suporcie korba uderzyła w asfalt i się pogięła i autobusem wracaliśmy ale bmxowcy na skateparku mieli śmiechy i polecali właśnie takie korby *** wie jak to się w większym rowerze sprawdza słyszałem właśnie że luzy i 1,5 kilo waży i ogólnie syf ale z drugiej strony Ramiona chromomolibdenowe Blat stalowy chyba to mocniejsze od tych naszych aluminiowych?????
Jeździ ktoś z was na takich????
Dawać opinie jak to się sprawdza????
Jeśli nie glebisz znaczy że nie dość szybko jeździsz ja glebię często:)
Mietek
Kontakt:

Post autor: Mietek »

Ja mam reborna. Na poczatku robily mi sie luzy, ale po wprowadzeniu patentu z tasma izolacyjna to jest prawie tak dobrze jak w Truvativie. Korba na ISIS jest znacznie bardziej bezobslugowa, ale nie bralbym truvativa ze wzgledu na te gowniane tulejki. Wiem co mowie, bo tez mialem z tym problem. Jesli bede jeszcze zmieniac korbe to wezme Dartmoora pewnie.
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
Ukaszek_Wawa
Kontakt:

Post autor: Ukaszek_Wawa »

ja mam tego Reborna i jakoś niemam z nim żadnych problemów, żadnych luzów na suporcie itp.
Massaroth
Kontakt:

Post autor: Massaroth »

Co wy z tymi luzami? Przecież tam są maszynowe łożyska! Chodzi mi o Cobre. Bardzo dobra korba tylko zmienić sprocket i żadne luzy się nie robią!Gdzie? Mam ją sam i jestem naprawdę zadowolony. Wcześniej miałem Hussefelta i uważam, że to kupa.
Pis.
Jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz...
Mietek
Kontakt:

Post autor: Mietek »

Luzy sie robia jak sie tak durna srubka-grzybek odkreci.
Ja to bym jeszcze tavotu dodał...
bombari
Kontakt:

Post autor: bombari »

WEz truvativa ale nie hussefelta bo sie lamia jak patyki !! i nie wspominajac o tulejkach... ostatecznie jak masz kase wez sobie raceface :D
" Get GEt GEt Psycho "
Massaroth
Kontakt:

Post autor: Massaroth »

Mietek A tam! Pirdoły opowiadasz... :) Śrubki-grzybki mają locktite na gwincie, a poza tym jeszcze same ramiona mają śruby ściskające je na supporcie i nic się nie odkręca/luzuje. :)
Jak się nie wywrócisz to się nie nauczysz...
Krencony
Kontakt:

Post autor: Krencony »

Ogólnie ja też uważam że truvativ to gówno i sam mam zamiar kupić reborna cobre
Gawin
Kontakt:

Post autor: Gawin »

Najlepiej daje truvativ luftalarm korby bmxowe street/dirt nie do zakatowania!!
www.gdfr.pl
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

a ja mam stare ussefelty, nie to co teraz i sa bdb :)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Czarnuch
Kontakt:

Post autor: Czarnuch »

a po co reborn odrazu, ja polecam Slata:D troche sie srałem z złaożeniem ale teraz jest ok!
Ja zawsze tu byłem nie myśl że tylko ty sie w to bawiłes
FreeMan
Kontakt:

Post autor: FreeMan »

nie rozumiem czemu wszyscy jak piszecie truvativ to myslicie husefelt, jest jeszcze holzfeller,ktorego mam, ktory nie ma tulejek, bo jest uzyte twrdsze alu i nie ma tegpo problemu, co prawda jest drozszy, ale mozna wyrwac tanio, ja kupilem na nowce za 250, wiec nie polecam reborna bo to pewnie ze 3kg wazy. kup holzfeller, albo XT octalink 2003. chyba ze nie zalecy ci na masie.

rpm albo dartmoora nie kupuj bo to syf, chyba ze za 50zl, nie warto
????
mdfkkkka
Kontakt:

Post autor: mdfkkkka »

niema korby nie do zabicia, ale jestem za dobrymi hussefeltami, na bank lepsze od tanichj rurkowych, dobre rurkowe zaczytnaja sie powyzej 500pln tj. exel, royal, profile, ale tez sie psuja, lepsze sa alu, najlepiej powerbite'y, albo hollowbite'y, mocne, lekkie, stosunkowo niedrogie, choc tanie tez niesa.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

FreeManreborn wazy na wadze z pakietem 1,6 kg. Wiec jesto to calkiem dobra wga zwazywszy ze lx z pakietem wazy 1050 g.
Ssij pento
Krencony
Kontakt:

Post autor: Krencony »

A co sądzicie o korbie bmx HADES 48 ?? waży 1200 g
Bosiu
Kontakt:

Post autor: Bosiu »

mdfkkkkapowerbity wcale nie sa takie lekkie, tzn ramiona tak ale os wazy w pento duzo, razem cala korba wazy kolo 1,6-1,7 kg i jest z nia ten sam problem co z hussefeltem bo tez ma wstawione inserty ktore sie czesto kreca
do tego jeszcze wystepuje problem scerania sie ramion, czy ta korba sie oplaca to mozna polemizowac, jak bym mial kase to bralbym WTP Royal albo ew. Primo Excel z tych drozszych, jak nie to salta, hadesa albo reborna
ODPOWIEDZ