Napinacz w AC?? Gwarancja na 2półki?
Napinacz w AC?? Gwarancja na 2półki?
Dzisiaj zarezerwowałem w sklepie Gianta AC, także na 99% będzie to mój przyszły rowerek, a w zasadzie rama ;D bo kupuje go dla ramy z myślą o przebudowie.
Orientujecie się moze jak wygląda sprawa z gwarancją na ramę w przypadku Gianta? Jak wsadze 2półeczke co powie na to Giant?
No i pytanko, ktoś montował z Was napinacz w nim w standardzie ISCG?
Są tam 3 śruby, te na dole mufy umieszczone normalnie, natomiast ta górna wspawana wyżej nieproporcjonalnie do reszty. Mam złe doswiadczenia z montazem pod suport, dlatego wolałbym mieć nieprzesuwający się w ramie napinacz.
Czy w 2005 na przykład też były to niesymetryczne otwory? Nie ma problemu z montażem?
Prosze o odpowiedzi w miarę możliwości..
Pozdrawiam, konex.
Orientujecie się moze jak wygląda sprawa z gwarancją na ramę w przypadku Gianta? Jak wsadze 2półeczke co powie na to Giant?
No i pytanko, ktoś montował z Was napinacz w nim w standardzie ISCG?
Są tam 3 śruby, te na dole mufy umieszczone normalnie, natomiast ta górna wspawana wyżej nieproporcjonalnie do reszty. Mam złe doswiadczenia z montazem pod suport, dlatego wolałbym mieć nieprzesuwający się w ramie napinacz.
Czy w 2005 na przykład też były to niesymetryczne otwory? Nie ma problemu z montażem?
Prosze o odpowiedzi w miarę możliwości..
Pozdrawiam, konex.
Jak kupisz gianta jako cały rower, to tracisz gwarancje jak cos zmienisz, sama rama jest przyjmowana na gware dopiero wtedy jak gwara na całego bika sie skonczy a na rame jeszcze nie, miałem tak w giancie yukon-ie, jak była gwara na rowca to nie chcieli mi przyjąc samej ramy bo musiały byc do niej oryginalne czesci które były zamontowane do całego rowca. W dniu upływu gwarancji na cały rower (na rame jeszcze 3 lata), oddałem sama rame bez problemu.
http://www.pinkbike.com/photo/1612744
Moje doświadczenia z napinaczem były takie, że chłop w serwisie nie dał rady zamocować Truvativa Boxguidea do tych otworów ( a u jednej osoby dało rady bez problemu, ale to był Scream), zamocowałem normalnie do suportu a po wycieczce w Wierchomli i po upadku pogiąłem dolny otwór. Pisałem o tym na BA http://forum.bikeaction.pl/viewtopic.php?t=3786 ale nic z tym do tej pory nie zrobiłem. Aha konex pamiętaj jak już kupisz sprawdź śruby w "bananie" i dla świetego spokoju zaklej locktitem po pogubisz razem z łożyskami :-). Pozdrawiam
http://tiny.pl/g1qf , 05-06 http://tiny.pl/xb5p ,
http://tiny.pl/gj1w <-- S lub Z
http://tiny.pl/gj1w <-- S lub Z
Jezdze na AC z juniorem i mam napinacz ISCG kupiony na allegro ale nie zalozony niestety bo mam korbe na trzy blaty i nie podchodzi. Co do mocowania to jest takie jakie byc powinno i kazdy napinacz ISCG podchodzi. Jesli chodzi o gwarancje to gdy cos sie stanie z bikiem czy z rama to musisz wyslac im caly rower. Jak sie domyslasz, kiedy zobacza ze jest on zmieniony jak sie da to z gwary nici wiec nawet na nia nie licz chyba ze bedziesz zostawial sobie wszystkie graty ktore bedziesz wymienial i jak rama nie wytrzyma to zalozysz je zpowrotem. Ale watpie zeby pekla z Juniorem
http://www.endura.pl
ACextreme No w końcu konkretna odp. ;]
Słuchaj, ty nie sprzedawałeś przypadkiem jakiś czas temu ramy na Allegro? Jeśli tak to czemu?
No zdaje sobie sprawę, giant nie uchodzi za przjaznego jesli chodzi o gwaracje. Nawet jakbym zostawił graty to mogliby zobaczyć nawet wgnioty od dwupółki potencjalne czy coś.. Poza tym mnie nie stać na podwójny setup..
Kupuje rower dla ramki, a całość aby mieć na czym obecnie śmigać. I w miare go rozbudować. Poducze się więcej techniki na lżejszym fullu, wiec zostawie przez jakiś czas chyba Splice-a. Potem w zalezności od kierunku w którym pójde założe albo Boxxera, albo Pike-a.
Na poczatku na pewno hamulce pójda do wymiany i korba, nie licząc kilku drobniejszych detali ze starego bike-a. Jestem ciekaw czy damper będzie bardzo tragiczny,może poczekam do wyprzedaży do końca roku (tak jak kupowałem swojego Metela 20% taniej)...
Słuchaj, ty nie sprzedawałeś przypadkiem jakiś czas temu ramy na Allegro? Jeśli tak to czemu?
No zdaje sobie sprawę, giant nie uchodzi za przjaznego jesli chodzi o gwaracje. Nawet jakbym zostawił graty to mogliby zobaczyć nawet wgnioty od dwupółki potencjalne czy coś.. Poza tym mnie nie stać na podwójny setup..
Kupuje rower dla ramki, a całość aby mieć na czym obecnie śmigać. I w miare go rozbudować. Poducze się więcej techniki na lżejszym fullu, wiec zostawie przez jakiś czas chyba Splice-a. Potem w zalezności od kierunku w którym pójde założe albo Boxxera, albo Pike-a.
Na poczatku na pewno hamulce pójda do wymiany i korba, nie licząc kilku drobniejszych detali ze starego bike-a. Jestem ciekaw czy damper będzie bardzo tragiczny,może poczekam do wyprzedaży do końca roku (tak jak kupowałem swojego Metela 20% taniej)...
tomcraft w sumie zarówno w zeszłym roku, jak i w tym przymierzałem się do 18". Chyba najpopularniejszy rozmiar sprowadzany przez sklepy. Zarezerwowałem jedyną sztukę ze sklepu, akurat w rozmiarze 18" ;)
Myślę że będzie dobrze, ale mój mostek 35mm chyba sobie narazie odpuszcze bo rama nie jest taka długa bardzo dla mnie i poczekam z nim do dwupóły, bo przy takim endurowatym setupie wyjściowym popsułbym chyba geo. Które jest przyjemne, przy wpuszczonej, jak i spuszczonej sztycy...
A ty masz seryjny osprzęt, czy coś modyfikowałeś?
Myślę że będzie dobrze, ale mój mostek 35mm chyba sobie narazie odpuszcze bo rama nie jest taka długa bardzo dla mnie i poczekam z nim do dwupóły, bo przy takim endurowatym setupie wyjściowym popsułbym chyba geo. Które jest przyjemne, przy wpuszczonej, jak i spuszczonej sztycy...
A ty masz seryjny osprzęt, czy coś modyfikowałeś?
Więc tak:
Konex-19 jest giga wielka i długa!Dla Ciebie 18 to góra.
Jak ja gadałem z kierownikiem w sprawie kupna w zeszłym roku to i w sprawie zmiany setup-u to cyt: my panu możemy w tym rowerku wszystko wymienić ale nie amora.Z tego wynika,że jak ktoś wymienia części u nich w serwisie to gwary nie straci napewno.Ja mam tam kumpla na sklepie i jeśli chodzi o amora to dzwonił w tej sprawie do Giant Polska- wymiana amortyzatora na dowolny dwupółkowy spowoduje utratę gwarancji.
Tyle,że ja jeszcze swojego nie oddawałem do serwisu i Splice zostawiłem sobie do xc w innym,a z Juniorkiem pomykam FR.
Napinacz mam pod suport i wkład też nowy.
Konex-19 jest giga wielka i długa!Dla Ciebie 18 to góra.
Jak ja gadałem z kierownikiem w sprawie kupna w zeszłym roku to i w sprawie zmiany setup-u to cyt: my panu możemy w tym rowerku wszystko wymienić ale nie amora.Z tego wynika,że jak ktoś wymienia części u nich w serwisie to gwary nie straci napewno.Ja mam tam kumpla na sklepie i jeśli chodzi o amora to dzwonił w tej sprawie do Giant Polska- wymiana amortyzatora na dowolny dwupółkowy spowoduje utratę gwarancji.
Tyle,że ja jeszcze swojego nie oddawałem do serwisu i Splice zostawiłem sobie do xc w innym,a z Juniorkiem pomykam FR.
Napinacz mam pod suport i wkład też nowy.
Amator DH Zadzwonie do Gianta jutro chyba i sie dowiem bo jestem ciekaw. Ale generalnie jest to chyba dość niezawodna ramka wydaje mi sie. Cała reszta osprzetu mnie nie interesuje bo prędzej czy później zostanie sprzedana i zastąpiona nowymi komponentami...
Chociaż zawsze zabezpieczenie dobrze mieć, zwłaszcza ja... na przykład jako jedyny wybiłem główke w DM FR podobno ;D
tomcraft A planujesz jakieś modyfikacje konkretniesze?
Chociaż zawsze zabezpieczenie dobrze mieć, zwłaszcza ja... na przykład jako jedyny wybiłem główke w DM FR podobno ;D
tomcraft A planujesz jakieś modyfikacje konkretniesze?