DEMO 9 Vs Vp-free

t-omi
Kontakt:

DEMO 9 Vs Vp-free

Post autor: t-omi »

Ktora ramka leprza i bardziej uniwersalna ??? I czy ktos juz smigal na demo 9 ??
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

demo 9 jez juz od 3 lat na rynku wiec raczej ktos jezdził:] LOSER
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
t-omi
Kontakt:

Post autor: t-omi »

no ok ale chcialbym sie dowiedziec czegos wiecej,poniewaz planuje zakup jakies ramki do FR
i z tego co zdazylem wyczytac na forum sa to ramki godne polecenia zastanawiam sie jeszcze nad Big Hitem. Zalezalo by mi na waszych opiniach. Ogolnie planuje wydac od 1000$ do 2000$. Czekam na wasze opinie i propozycje :)
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

demo9 to zjazdowka...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
bärt
Kontakt:

Post autor: bärt »

loool, zastanawiasz sie, czy brac demo czy big hita ? fajnie.......
polecam demo, david kretz walnal na niej 16,5metrowego dropa, wywalil, a rama nic (:
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

....chłopie zerknij na wstępie co to jest FR.

jeśli myślisz że na baju 22kg będziesz się czuł lekko w technicznym terenie...to ...heheheeehhhee masz pewnie w łapie 40cm

...jeśli szukasz ramy do FR to bulita kąsaj albo czegos podobnego....rower zjazdowy radzi sobie w wielu miejscach ale jego zalety wychodzą w innym terenie...im gorzej tym fajniej
polecam GIANT - FAITH 203mm z tyłu,mocna konstrukcja i nowoczesne zawieszenie...w swojej klasie dysponuje największym skokiem..
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

Ujeżdżam Demo9, opanowałem już Wierchomle i stanowczo moge powiedzieć że nie jest to typowa zjazdówka o czym mówi piotrex nie widząc nigdy tej ramy na oczy.
Rama robi wrażenie, jest niesamowicie dopracowana i "ładnie wykonana".
Jeśli chodzi o pracę zawiechy to nie ma się do czego przyczepić. Ramkę mam postawioną na 6way'u i po odpowiedniej regulacji wybiera mi wszystko na trasie bez większych problemów (no ale jak ma niby nie wybierać :)) i ładnie wraca.
Fakt faktem bajk waży koło 23 kg i jest to bardzo duży minus jeśli chodzi o zastosowanie w zjeździe typu racingowego.

Ramka typowo FR, FR przez duże FFF. Duże dropy, gapy i loty nie robią specjalnego wrażenia na takiej ramce.

Co do ramki dla Ciebie, bardziej uniwersalna ramka to vp-free, bo i na trasie bardzo fajnie pojeździsz, a i w luźniejszym terenie jest super. Sprawdź bikeaction.pl - ostatni test - bajk vp-free.

Poza tym, od zawsze twierdze, że zakup ramy to dla każdego indywidualna sprawa.

Powodzenia !
AcidBrother
Kontakt:

Post autor: AcidBrother »

MareKambo pisze:Ujeżdżam Demo9, opanowałem już Wierchomle i stanowczo moge powiedzieć że nie jest to typowa zjazdówka o czym mówi piotrex nie widząc nigdy tej ramy na oczy.
Rama robi wrażenie, jest niesamowicie dopracowana i "ładnie wykonana".
Jeśli chodzi o pracę zawiechy to nie ma się do czego przyczepić. Ramkę mam postawioną na 6way'u i po odpowiedniej regulacji wybiera mi wszystko na trasie bez większych problemów (no ale jak ma niby nie wybierać :)) i ładnie wraca.
Fakt faktem bajk waży koło 23 kg i jest to bardzo duży minus jeśli chodzi o zastosowanie w zjeździe typu racingowego.

Ramka typowo FR, FR przez duże FFF. Duże dropy, gapy i loty nie robią specjalnego wrażenia na takiej ramce.

Co do ramki dla Ciebie, bardziej uniwersalna ramka to vp-free, bo i na trasie bardzo fajnie pojeździsz, a i w luźniejszym terenie jest super. Sprawdź bikeaction.pl - ostatni test - bajk vp-free.

Poza tym, od zawsze twierdze, że zakup ramy to dla każdego indywidualna sprawa.

Powodzenia !
Jeżeli jesteś z krakowa to czy jest opcja spotkania sie gdzies bo chcialem zobaczyc jak ta boska rama działa i wyglada na żywo :)
pozdrawiam
http://www.mud-brothers.com
MaxDamageDA
Kontakt:

Post autor: MaxDamageDA »

Marek a jestes bardziej happy niz z armageddona?

CO tam do niej powkladales?
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
MareKambo
Kontakt:

AcidBrother Poszła priv wiadomość do Ciebie

MaxDamageDA Happy ? :) Karpiel to Karpiel :) wiadomo, ciężko było się rozstać :)

Teraz jest na Boxxerze Team 05, a w temten weekend ujeżdżałem z Dorado.
Zostanie Dorado, ale do takiej jazdy jaką ja lubie musze załatwić sobie soft sprężyny.
Jozan
Kontakt:

Post autor: Jozan »

sadzac po fotkach masz L-kę ??? :P bo ona jest ogromna :D
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=2071386 SPRZEDAM !
GG:1560098
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

vp free jest dostepna w pl,demo tez ale za ramke chca 9999............vp free jest bardziej uniwersalne i lzejsze
MareKambo
Kontakt:

Jozan

M
Jozan
Kontakt:

łoooo :P ogromna dobrze ze nie bralem :P a tak z ciekawosci ile ty masz wzrostu :P
=PoisoN=
Kontakt:

Post autor: =PoisoN= »

piotrex demo 8 to jest zjazdowa rama z przerobiona geometria bodajze i takie tam...
MareKambo
Kontakt:

Jozan 180 cm

=PoisoN= Sranie w banie, największa różnica to to że Demo8 nie ma opcji zmiany pozycji dampera, a tym samym kąta główki itd. Demo9 ma dwa "otwory" mocujące damper (a i b).
=PoisoN=
Kontakt:

w sumie moze ale ponoc ta rama to nic szczegulnego... ciezki jednozawiasowy kloc nie jezdziłem takie tylko opinie słyszałem od osob ktore jezdzili... jak bym miał wybierac to wzioł bym vp-free zdecydowanie bardziej uniwersalna,w bike action był jakis conscirptowy test i nawet niezle wypadła jezeli wierzyc pismakom, da sie ja kupic dwa razy taniej i napewno nie jest taka ciezka jak ten klocek speca.. wogule co ja sie wypowiadam koło pały mnie to lata kupujta co chceta wkoncu lans najwazniejszy <lol> a co z tego ze niejezdzi
Jozan
Kontakt:

moze dla ciebie lans ja tam wole swoje demo niz VP-free. wiadomo ze demek jest kolcek troche :P a VP-Free wazy 17Kg na seryjnym modelu :> i demo raczej nie jest jednozawiasem :P

P.S. niezaduze trochi jest dla ciebie :D
=PoisoN=
Kontakt:

a czort wi co to jest <lol> damper zamocowany do jednego zawiasa a koło do 4 zawiasa :]wygląda ładnie solidnie .. ale chodz pewnie jak kazde RB czyli nie szczegulnie dokładnie tak samo maja dampera.

pozatym nikt tu nie pisze o takiej dosyc waznej zeczy a mianowiece orpucz tego ze rower ma byc ładny <lol> ma nie byc klocem i miec w miare działajace zawieszenie to bardzo wskazane by było zeby sie jeszce dobrze prowadził chyba ze uzadzacie wyscigi na 1/4 mili albo jezdzicie po traskach gdzie zakret to niespotykana anomalia :)
ODPOWIEDZ