Witam
Mam prosbe o jakies wskazowki jak nauczyc sie 180ki na dragu ? Sam probuje to robie nieco ponad 90 i mam problem z obroceniem tylnego kola, obydwa 26". Napiszcie ile sie sami uczyliscie ? jak to przebiegalo, na jakim terenie itp :)
Drag 14 + 180 - nie idzi e:(
-
- Kontakt:
RzemieN dam ci rade mianowicie naucz sie 180-tki z bunnyhop-a, bo jak sie od razu nauczysz z bunnego to bedziesz mogl ze schodow skakac i z innych przeszkod a takto bedziesz mial problem. Ja sie uczylem na BMX. Poprostu jechalem 10-15km/h i robilem lekki slalom lekko wprwo potem w lewo i robilem bunnego przy czym obracalem glowe w strone miejsca gdzie chcialem wylondowac. Poćwicz sobie najpierw na jakims betonowym podlozu (załuż ochraniacze). ja sie uczylem tydzien i opanowalem to prawie do perfekcji ale ćwiczylem calymi dniami. Pozdro i tak jak napisali ćwicz ćwicz i jeszcze raz ćwicz bo bez tego to ani rusz.
P.S. Jak masz kumpla który ma BMX albo masz jakiegos starego BMX-a w garażu to lepiej zacznij ćwiczyć na nim bo na dragu moze ci rama pęknąć przy trylnym kole.
P.S. Jak masz kumpla który ma BMX albo masz jakiegos starego BMX-a w garażu to lepiej zacznij ćwiczyć na nim bo na dragu moze ci rama pęknąć przy trylnym kole.
[S] [b]DHX 5.0 241mm stan bdb[/b]
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
5th Elemen 241mm stan bdb
gg: 9422645
-
- Kontakt:
Re: Drag 14 + 180 - nie idzi e:(
RzemieN pisze:Witam
Mam prosbe o jakies wskazowki jak nauczyc sie 180ki na dragu ? Sam probuje to robie nieco ponad 90 i mam problem z obroceniem tylnego kola, obydwa 26". Napiszcie ile sie sami uczyliscie ? jak to przebiegalo, na jakim terenie itp :)
Siemanko wiesz powiem ci tak ze ja sam smiga,m na dragu tyle ze 16:) a 180 nauczyłem sie wsumie niewiem jak samo przysżło trenowałem na poczatku z takich palutenkich wypuklen na asfalcie albo cos z buny hopa i powoli przyszlo;) pozdro ucz sie a napewno bedziesz robic coraz wiecej:)