Nie wiem jaki jest hmx ale avid jest idealny ;] mocny jak cholera, łatwy w ustawieniu, niezawodny. Prawde mowiac moze go dobrze wyregulowac inwalida bez ręki. Jesli chodzi o siłe to raczej mocniejszego mechanika nie znajdziesz. Do tego ma prosta budowe. Gorąco polecam!
mam bb5 na tyle, jednym palcem blokuje kolo. BB7 dwa razy lepsze (ale i droższe), lepszego mechanika nie znajdziesz. MX'y trudniej regulowac ale rowniez dobre hampelki.
no avid ma faktycznie full czesci !! zacisk klocki i sprezynka je trzymajaca ...
mam avida i jest bardzo fajny :D pomimo, ze jezdze na gownianej klamce ktora ma wiekszy luz niz skok przy hamowaniu. Modulacja jednak jest lepsza od sily zadne hydrauliki czy inne v-ki niemaja pod tym wzgledem szans. W ustawieniu rowniez jest jebitnie prosty. Na hayesie jezdzilem kilka razy i tez dawal rade ale modulacja byla o wiele mniejsza i strasznie piszczal. Jak masz kase to avid jak nie to hayes tez da rade :)
Avid bb7 bez porównania... wogole nie ta klasa. Idealny hamulec, aż myślałem o nich mimo tego że zawsze jeździłem na hydraulikach...Miażdzy słabsze hydrauliki, masa regulacji, genialny hampel! polecam
bb7 jest niesamowity... Siła hamowania jest piorunująca.. modulacja super. Ustawianie klocków bez użycia narzędzi to strzał w 10... nie ma co się zastanawiać.... Hamulec jest naprawdę fenomenalny ;]