Na gwalt potrzebna karta rowerowa
Na gwalt potrzebna karta rowerowa
Siemanko.Pomyslcie sobie ze moi starsi nie pozwalaja mi w tym roku pojezdzic rowerkiem po miescie ze wzgledu na to ze nie mam karty rowerowej:(Ocipieli normalnie.Fajnie zze ja jako licealista tera karte pojde wyrobic na komende.Gdybym mial 18 lat to zadna karta mi nie potrzebna.Wiecie moze jak to ominac?Podajcie pare sposobow
Pozdro dla wszystkich street'erow i dirt'erow
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
fridge niemozesz jezdzic po chodniku jesli chodnik nie ma wiecej niz 2 metry szerokosci! Nigdy nie slyszalem o takim czyms ze jesli masz wiecej niz 15 lat to musisz jezdzic po ulicy to by byllo chore bo jesli nie masz karty to na rowerze nie mozesz jezdzic:| na to by wychodzilo wiec albo cos podupiles albo policja cie w ciula zrobila:]
sprzedam czesci wykaz na maila lub na priv
fridge niemozesz jezdzic po chodniku jesli chodnik nie ma wiecej niz 2 metry szerokosci! Nigdy nie slyszalem o takim czyms ze jesli masz wiecej niz 15 lat to musisz jezdzic po ulicy to by byllo chore bo jesli nie masz karty to na rowerze nie mozesz jezdzic:| na to by wychodzilo wiec albo cos podupiles albo policja cie w ciula zrobila:]
sprzedam czesci wykaz na maila lub na priv
ja mam karte rowerową, wyrobilem gdzies w 4-5 klasie podstawówki ale i tak nigdy nie brałem i nie boire ze sobę. Kiedyś mnie smerfy zatrzymały to nawet nie spytali o karte... tylko pogadali, pogadali i puścili :P pogadaj z rodzicami że to nawet nie jest potrzebne i powiedz że znasz przepisy ;) "wyrecytuj" im kilka paragrafów czy jak to się tam nazywa i uwierszą ;)
pozdroo ;)
pozdroo ;)
chlopaku, albo tutaj sciemniasz z tym licealista, albo jestes jakis Yy no kurwa jak mozzesz w wieku przynajmniej 17 lat, byc tak uzaleznionym od woli rodzicow? karta rowerowa buahaha, albo rodzice twoi sa nadopiekunczy, albo Ty jakis nieodpowiedzialny, skoro w tym wieku nieufaja Ci, ze dasz sobie rade w ruchu drogowym. Od tegpo co tu apisales to mi rece opadaja, stary, zalony jestes, o kurwa,,, niepojmuje, tego aAAaaaaaAaA.
Co do jazdy po chodniku to mozna gdy jest oznaczony jako "droga rowerowa" lub jest szerszy niz 1,6m i znajduje sie przy drodze, na ktorej dopuszczalna predkosc wynosi powyzej 60km/h, czyli w terenie zabudowanym niemozna jezdzic na chodnikach innych niz te oznaczone jako scieki rowerowe. Jednak wiekszoc policjantow jednak rozumie, ze sie boimy uczestniczyc w ruchu wraz z "piratami" w samochodach i odpuszczaja, konczy sie poucczeniem i sprawdzeniem, czy sie niejest poszukiwanymitp. tzw. spisywanie.
Co do jazdy po chodniku to mozna gdy jest oznaczony jako "droga rowerowa" lub jest szerszy niz 1,6m i znajduje sie przy drodze, na ktorej dopuszczalna predkosc wynosi powyzej 60km/h, czyli w terenie zabudowanym niemozna jezdzic na chodnikach innych niz te oznaczone jako scieki rowerowe. Jednak wiekszoc policjantow jednak rozumie, ze sie boimy uczestniczyc w ruchu wraz z "piratami" w samochodach i odpuszczaja, konczy sie poucczeniem i sprawdzeniem, czy sie niejest poszukiwanymitp. tzw. spisywanie.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane