Sprzedaje mój stary hamulec mx-1 203mm i kupuje grimece sys 8. Moje pytanie brzmi jaka jest jej siła z tarcza 160mm(na poczatek), jezdziłem na tarczy 200 i siła jest masakryczna, strach hamowac:)), ale nie wiem jak bedzie przy tarczy 160, hamulec ma dosc duzy przebieg lecz stan jest bdb , prosze o odp!!!
Jak nigdzie nie puszcza cieczy zwanej plynem hamulcowym:) to bedzie gitesowo z tym ze bedzie sie szybciej grzala po nicku twierdze ze jezdzsz w dircie wiec raczej sie nie przegrzeje ale jesli masz zamiar zamontowac go na przod przy jednopolce to odradzam bo mozesz zaniedlugo zalozyc temat"gdzie dostac przewod do Grimy sys8:)" pozdrawiam
wojtek_dhnick jest stary, jezdze freeride, hamulec na przod, tarcza tylko na kilka tygodni, potem zakupie 200. Dlaczego twierdzisz ze bede potrzebował przewód??
dirt172hmm nie dawno kupilem z tarcza 203 mm za 230 zl. Wiec interes sredni. Mysle ze nawet z tarcza 160 mm bedziesz zadowolony, a wieksza tarcza raczej tylko nie potrzebnie dociaza rower. Bedziesz zadowolony :)
aha bo jesli bys jezdzil w dircie to przy jakims niepowodzeniu najzwyczajniej bys urwal przewod przy jednopolce albo bys go ukrecil przy 5 x barspin;) nie nozzarcik ale ja nikomu niepolecam hydraulika do jednopolki ale Twoj wybor ale chyba za 300zl sie nie skuszisz:> bo to lekkie przegiecie jest urwij cos i to sporo jak najwwiecej sie da a jesli sie nie da objezdzij z hanysem jeszcze troche i czekaj na okazje na allegro pozdro
a jak wy chcecie przepuscic przewod od grimeki przez gwiazdke?? no chyba ze bedzie mial przewod jag wire to moze go rozkrecic i przpuscic ale jak oryginalny to zapomnijcie bo tych koncoowek zdjacc nie mozna...
Da się tak zrobić, jak przewiercisz gwiazdke, ale nie na gwincie tylko obok, przy ściance sterówki. Wtedy przewód przepuszczasz przez rure sterową, a gwiazdke jakby zakładasz na ten przewód... Pozdro
Swoją drogą mam ten hebel i jestem zadowolony..
jak przewiercisz gwiazdke obok gwintu to przewod nie bedzie idelanie w osi rury sterowej i wtedy jest ryzyko ze ukrecisz przewod a w najlepszym razie troche go uszkodzisz po czym dojdziesz do wniosku ze nei byl to najlepszy pomysl:]