Bardzo bola nadgarstki... masci?

MaxDamageDA
Kontakt:

Bardzo bola nadgarstki... masci?

Post autor: MaxDamageDA »

Yo!

Nio wiec wczoraj od rana do wieczora budowalem sobie dropa, chcialem zeby byl idealny, rowny najazd, piekne ladowanie, i wysokosc ze 4m. Dziekuje bardzo za pomoc i nieoceniony wklad Puńkowi :)

http://img76.imageshack.us/my.php?image=nowydrop3wn.jpg

Wyszlo, 9 godzin rozwalania muru, cegiel i kopania i drop gotow. Padniety bo padniety, ale zebralem sie i skoczylem, ku memu zdziwieniu mala predkosc najazdu okazala sie jednak zbyt duza , do tego troszke za malo przeciazylem tyl i wyladowalem przodem na plasko, avy pomogl ale cudow nie ma - to ponad 4.5m - wyjebalem klata w kiere tak ze nie moglem oddychac nio i w rekach tez poczulem niemaly bol. Jakos sie zebralem, polecialem czysto jeszcze raz i do domu , potem ognicho wszystko cacy.

Dzisiaj rano sie budze i ledwo lapa ruszam, centralnie czuje jakbym w nadgarstku mial jakies kamyki, tak napierdala ;/ Wiem ze kumpel na bmx mial tak jak pare dni przejezdizl non toper i duzo skakal. Poleccie jakies masci czy cos na zlagodzenie tego bo pierdolca mozna dostac ;/

BTW. Przepraszam tych ktorym mowilem ze zbroja to syf bo przeszkadza , tak samo z kaskiem... gdybym chociaz zbroje mial wczoraj to by pewnie pomogla.
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

niewiem moze bengay, fastum lub cos podobnego. (jakis oklad z wody z octem, sa tez takie specialne masci ale niewiem jak sie nazywaja). Jak bedzie bolalo i niebedzie chcialo przestac to trzeba isc do lekarza.....
adibest
Kontakt:

Post autor: adibest »

Hmm nie wiem jak maści bo nigdy nie stosowałem ale jak mnie stawy bolały (łokieć nadgarstek itp) od silki to stosowałem glukozamine i szybko pomagało tyle że trzeba dac sie zregenerować a nie łykać to i dalej skakać i katować nadgarstki. A tak wogóle to polecam przed takimi dropami rozgrzewac nadgarstki dobrze bo zawsze sa narazone na coś takiego
pozdro
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

to z octem to jest ALTACET i mi pomógł na przejebany ból nogi. ale radze ci iść do lekarza, ja czekałem 6 tygodni i mam problem teraz.
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

fajny drop:)
maciek1988
Kontakt:

Post autor: maciek1988 »

Ja bym Ci polecił taka masc TRAUMON bardzo dobra, mi bardzo szybko pomogłabrolly3tez tak mysle ze lekarz to dobra sprawa, nie ma co czekac bo potem moze byc gorzej.
Krawężnik esencją Polskiego streetu
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

altacet w maści smarujesz 2-3razy dziennie i mi po 2 nawet nieraz po nocy pomaga, i do tego artroprotect na stawy to lek szczególnie na rzepkę i te sprawy ale ma glukozamine i chondroitynę i pomga na stawy ogólnie no i moze bandarz elastyczny albo metoda hardcore dropowców-taśma izolacyjna na nadgarstki przed dropami dla usztywnienia??:P

faajny drop ma 4 metry bo nie wygląda, nie neguje tylko takei lubie ze nie wygląda na takiego ogromniastego:P
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
_kraja_
Kontakt:

Post autor: _kraja_ »

ja polecam nadgarstki na noc posmarowac altacetem (troche smierdzi ale działa) a w dzien cos ala usztywniacz posmarowny altacetem np bandaz i oczywiscie pare dni bez bike ...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

....jeśli masz opuchnięte nadgary biegnij szybko do doktora stary ;)
...zastosować powinieneś maści zchładzające-Voltaren,Lioton1000 itd...
..żedne rozgrzewające....
Altacet na przemian z okładami z lodu ;0)
....polecam mrożony groszek....idealnie trzyma temperaturę...na 10 min co 2h....

Jeśli do jutra nie nastąpi znaczna poprawa biegnij do doktora....a bajka zostaw w spokoju na jakieś 7-10 dni.....wiem że to kara straszna ale lepiej zrobić przerwe niż mieć kłopoty własnoręcznie sisiora trzymać...

a na następne takie sytuacje to zakładaj chłopaku lepiej wszystkie możliwe ochronki.....tylko debile się wstydzą ochraniaczy....zmienią zdanie po spotkaniu z drzewem i po pobycie w szpitalu...wiem to z autopsjii
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
godfather
Kontakt:

Post autor: godfather »

traumon ale niestety na recepte
KIULIK
Kontakt:

Post autor: KIULIK »

Polecam ci Traumel albo Traumeel juz nie pamiętam jak to się pisze, firymy Heel.
Bardzo dobra i pomaga szybko :)
MaxDamageDA
Kontakt:

Okej, kumpel ma polamane nagarstki i wzialem od niego masc + zrobilem sobie oklady i dzisiaj jakos sie jezdzilo , ale skakac nie ma opcji. Faktycznie dam sobie spokoj na pare dni i powinno przejsc.

A co do dropa, od wybicia do miejsca gdzie chcialem ladowac jest 4m, to ladowanie jest duze. Niestety po prostu za szybko najechalem + zle sie ulozylem i polecialem na przod i za daleko , ladowanie konczy sie jakies pol metra za tym gdzie koniec fotki - tam sie dosc szybko wyplaszcza bo Aga juz mnie gonila ( i tak sie spoznilem 2h... ) a ja koniecznie chcialem to skonczyc w jeden dzien. Nio i spadlem tylem jeszcze na ladowaniu ( koniec foty ) a przodem juz na plasko ;/ Raz juz tak mialem ale nie z takiej wysokosci ( z 3-3.5m ) i to juz wtedy bolalo. Brak skilla, po prostu dalem ciala, zdarza sie - dobrze ze nie bylo gleby.

A co do ochraniaczy, nie moge sie przemoc do noszenia kasku, od 4 lat jezdzilem bez zadnych ochraniaczy, z 1.5 miecha temu kupilem sobie 661 na nogi, w kasku sie czuje jak odciety od swiata ;/ Normalnie nic nie widze, nic nie slysze i czuje sie kompletnie zdezorientowany. Nie moge sie do tego przyzwyczaic ;/

Jak lece na chopach czy na dropie bez kasku to jakos tak czuje ten lot, ten wiatr we wlosach, taki bezposredni kontakt z tym, a w kasku to tak jak sex w gumkach... Z drugiej strony ryzyko sexu bez gumek...

Zazdroszcze tym co od zawsze jezdzili w ff i ochraniaczach bo sa przyzwyczajeni.
skane
Kontakt:

Post autor: skane »

altacet jest na opuchniecia/siniak/itd a nie na jakies stluczenie
wez jakies fastum albo diclo cos

a co do kasku
zacznij od kasku do xc -> poczujesz wiatr we wlosach:d tylko bedziesz dziwnie wygladal
potem orzeszek
i full:d
http://www.mindistortion.net/iwantyoursoul/?i_am=skan3
Ajz
Kontakt:

Post autor: Ajz »

eee przeciez tam wystarczylo 10km/h na tego dropa... musiales z 3 dychy jechac zeby przeleciec te cale ladowanie.

na razie maść, jak najszybciej idz do lekaza i juz :]

a co do kasku i ochraniaczy.. mam identyczną sytuacje. identyczną :/
_kraja_
Kontakt:

Post autor: _kraja_ »

kup sobie fulla i wywierc w nim otwory wiertarka bedziesz miał wiatr we włosach ;p

a na serio no to XC to hehe odpada do skoków ale w orzeszku widzisz co masz pod soba i zawsze chroni ...
j4R00f
Kontakt:

Post autor: j4R00f »

A ja bym przedewszystkim polecil RTG nadgarstka...jezeli boli przy zwyklym ruszaniu to znaczy ze mogles cos naciagnac. mam cos podobnego ale od wyrywania kiery przy skoku-jednak boli tylko podczas jazdy na rowerku.
jezeli nadgarstki bola, a chirurgicznie jest ok ,to do jazdy polecam obwiazac sobie nadgarstek bandazem elastycznym albo opaske...ale najlepiej odpuscic na 2-3 dni
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

ja polecem orzeszek bo:
- nie zagłusza
- nie "otumania"
- nie zabiera Ci widoczności
- po dobrym dopasowaniu wogóle nie czujesz że
masz go na głowie.
Na rowerowym jest fajny orzeszek bell'a, jego bym Ci Max polecił, przyzwyczaisz się. I nie zaczynaj od kasku do XC bo gówno da...
www.roztocze.yoyo.pl
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

zawsze mówiłem że dropy są do dupy:/ hehe...ja tam ich nie lubie:]
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
MaxDamageDA
Kontakt:

"eee przeciez tam wystarczylo 10km/h na tego dropa... musiales z 3 dychy jechac zeby przeleciec te cale ladowanie"

Fota chyba nie oddaje tego jak to wyglada, to jest pionowa sciana, ladowanie tez jest pionowe i sie lekko wyplaszcza, jakbym jechal 30/h to bym wyladowal kilka metrow za nim :)

Tam sie najezdza z zerowa predkoscia, wypycha baja przed siebie, dupa za siodlo, lecisz i w ostatnim momencie prostujesz nogi tak zeby uderzyc w momencie jak bedziesz prosto , lup zawiecha zasysa potem nozki i jest piknie :) W ten sposob laduje sie pod koniec tego ladowania... ono nie jest dlugie w dal, tylko w pionie.

Bol staje sie coraz slabszy, jeszcze pare dni i wracam tam budowac drabinke podwyzszajaca :>
ODPOWIEDZ