Witam zastanawiam sie nad amorkiem do lekkiego DH ,FR , czasem tez sie lubie pobawic na dircie .
Szukajac roznych amorkow doszedlem wlasnie do firmy ROCK SHOX, szczegolnie zainteresowal mnie patent U-TURN. Do tego liczne pozytywne oponie na temat PIKOW i jeszcze sztywna os, jestem praktycznie zdecydowany na tego amorka ale chce jeszcze poznac czyjas opinie na ten konkretnie model .
Mysle w tym momencie raczej o 409 bo SL to zeszloroczna wersja, a wedlog specyfikacji to maja one to samo.
A cha jeszcze jedna sprawa - gwarancja:
Bylem na stronie dystrubutora na polske marki rock shox i z tego co tam przeczytalem o warunkach gwarancji to wychodzi na to ze jedyne co uznaja to jak sie uszkodzi amora jezdzac na nim po bolki , a nic wiecej nie uznaja ..
Czy to prawda i czy uwazacie ze sie nalezy tym przejmowac.
Pike 409 a SL = TO SAMO ?
Pike 409 a SL = TO SAMO ?
Be fast or be dead
To jest tak:
Generalnie rock shox uznaje gware jak Ci padna tlumiki to Ci wymienia itp. Jednak zawsze istnieje szansa ze cos pojdzie nei tak. ALe kto kupuje amora za 1500 zl zakladajac ze go zepsuje. Co innego gregorio w ktorym z gory nie masz szans na wykorzystanie gwarancji. Pod tym wzgledem RS jest ok.
Generalnie rock shox uznaje gware jak Ci padna tlumiki to Ci wymienia itp. Jednak zawsze istnieje szansa ze cos pojdzie nei tak. ALe kto kupuje amora za 1500 zl zakladajac ze go zepsuje. Co innego gregorio w ktorym z gory nie masz szans na wykorzystanie gwarancji. Pod tym wzgledem RS jest ok.
Ssij pento
Widze ze dosyc male zainteresowanie moim postem,
Ja natomias chyba sie zdecydowalem na tego http://allegro.pl/item103909419_pike_40 ... ka_os.html
Kaska bedzie w przyszlym tygodniu i bede wkocu wyczekiwana zabaweczka :]
A ha kolejne pytania jak jest z ew kosztami servisowania RS tzn uszczelki itd.
Ja natomias chyba sie zdecydowalem na tego http://allegro.pl/item103909419_pike_40 ... ka_os.html
Kaska bedzie w przyszlym tygodniu i bede wkocu wyczekiwana zabaweczka :]
A ha kolejne pytania jak jest z ew kosztami servisowania RS tzn uszczelki itd.
Be fast or be dead
A zdajesz sobie sprawe że jest to amortyzator OEM-owy? Są to amorki zdejmowane z Signów FR2. Tak jak w zeszłym roku Pike-i SL, mają inne pokrętło (nie wiem jak w środku).Tahion pisze:Widze ze dosyc male zainteresowanie moim postem,
Moim zdaniem producent nie przyjmie tego amortyzatora na gwarancji bez dowodu zakupu CAŁEGO roweru, podobnie jak Gregorio.
Na gwarancje myśle że mozesz liczyć tylko bezpośrednio u człowieka który wystawia te aukcje.
Cena jest dobra, ale i tak to jest opłacalne. Kupuje rower za 3000 z Pikiem, oni jako sklep pewnie za 2k i sprzedają samego Pike-a i rame za około 2000...hample 500 i tak dalej, stad cała masa SL z manetkami w 2005 roku i w tym 409.
Aha, tak wogóle to czy ten 409 nie jest wersją OEM-ową w 100%-towym sensie że nie można ich kupić oddzielnie? Bo na przykład na stronie Harfy- Harryson nie ma go wcale w katalogu.