podkladki pod mostek

Krzywy
Kontakt:

podkladki pod mostek

Post autor: Krzywy »

hmm mam takie banalne pytanie ;] jak mam takie pierscienie co mzna zalozyc nad albo pod mostek no nie? na rure sterowa, zeby jka cala zakryc, a potem skrecic gwiazdke to czy one sa NIEZBEDNE? bo mam amor (nie swoj) i na tydzien chce miec na czym jezdzic. a on ma cholernie dluuuga rure sterowa. i sie zastnawiam czy te podkladki sa potrzebne, czy wystarczy na chama mostek przykrecic i nie diciskac kapslem wkrecanym w gwaizdke? czy trudno wtedy nie miec loozow i czy wogole to wykonalne i czy moze lepiej skoczyc do sklepu po podkladnki?

sorki jak niezrozumiale pisze. poza tem moze sie problem wydac banalny ale ja jezdzic nie moge przez to jutro a tak to nie bede musail do poniedzialku czekac ;) wiec licze na szybka odpowiedz.

ave ;)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dex
Kontakt:

Post autor: Dex »

no raczej zainwestuj w podkładki, jedna (o grubośći 1cm) kosztuje 1,5 PLN :)
Krzywy
Kontakt:

ja bede mial darmo, ale do ponedzialku jeszcze jeden dzien po drodze ;)
www.bikeaction.pl
bad

Post autor: bad »

bez podkladek nie scisniesz sterow..
shinobi
Kontakt:

Post autor: shinobi »

Hej Czszyvy,ja sie podłącze pod temat z moim małym problemem zeby nie zakładac nowego, gdzies czytalem ze miales kiedys pointa z rsciakiem, ja mama teraz ten sam config point+omeg 89mm i strasznie trudno podrywa sie przednie kolo do bunnego, manuali itd. jak zmienie amora to bedzie git? ,a moze to ze mam bardzo krótki mostek, soory ze tak offtopic, ale licze na twą uczynnosc.
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

mozna ale jedyna metoda to wystajac wysoko w gore nad mostek rura ... kumpel tak zrobil ale i tak sie zdecydowal na podkladki...

pozdro
corny
Kontakt:

Post autor: corny »

Cszyvy: da rade tak jezdizc ale nie dlugo, wez ze soba imbusa 5 i mozesz jezdzic. w sumie kumpel jden zanim obciol rure to jezdizl bez podkladek i ta rura mu wystawala z 15cm :P ale sie trzymalo dosc dobrze, wez rower do muru przednim kolem przycisni na maxa i zakrec najelpeij to zrobcie w 2 :P
gg:3347295
Domestos_WC
Kontakt:

Post autor: Domestos_WC »

podkladki sa niezbedne :P bez nich bedziesz mial luzow w sterach od zajebania...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=273562 sprzedam na czesci pisac :* :D
Rozi
Kontakt:

Post autor: Rozi »

shinobi: wiadomo ze z wyzszym amorkiem jest łatwiej
ale teraz naładuj sobie duuuuuuuuuuzo podkładek pod mostek- bedize o wiele łatwiej !
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Shinobi, ja mam taka sama onfiguracje i nie jest wcale ciezko podbic kola do tych trikow. Potrenuj a na pewno Ci wyjdzie!!
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

NIE MOŻNA NIE DOKRĘCAĆ GWIAZDEK!!! człowiku przeciez bez gwiazdek będą luzy jak jasna cholera, poza tym zobaczysz jak będą ci działać łożyska w sterach:)) gwiazdki to podstawowa rzecz umożliwiająca utrzymywanie sztycy na miejscu
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

Bez podkładek:

1:Nie dokręcisz sterów=rozjebiesz je w pare minut
2:Przy podnoszeniu przedniego koła bedzie Ci amor wypadał na dół :)
3:Można w taki sposób złamać rure sterową (mojemu koledze kierownica w rękach została...a jeździł tak może 10 minut po podwórku..)
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Krzywy
Kontakt:

hmm no dobra to nie bede probowal ;) mialem na mysli pomysl zeby docisnac mostek do glowki po prostu, chociaz fakt moze glupi pomysl. thx za rady!

hmm mialem cape do pointa i bylo trudno. mialem dnm i bylo trudno, na rst jakims 50mm tez trudno. ogolnie ta rama nieprzyjemna do tego jest. :D nie wiem jak bedzie na santoureze ale pewnie tez trudno. oczywiscie wszystko sie da tylko wiecej sily trza w to wlozyc :D

mam tez wrazenie ze tio wszystko przez moje ustawienie kiery. mam tioge dual (ta z tym dziwnym gieciem) do jazdy jest spoko ale trudnosci z bunnym, manualami i tp przez to. no sie rozpisalem ale chyba o to vi chodzilo :P
www.bikeaction.pl
Rafał(olsztyn
Kontakt:

Post autor: Rafał(olsztyn »

Korzystajac z okazji, i tematu, mam pytanie: mam stery neco, ramka point, amorek RST OMEGA. Zlozylem wszystko(korzystajac z instrukcji, dystansow) i nadal mam luzy. Skrecilem jak nalezy, tzn tak zeby kiera lekko chodzila, ale mam luzy na sterach, jak dokrece tak zeby ich nie bylo to kierownica ciezko chodzi!! Co mam zrobic?!
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

1 dobij stert ( nawet pobróbuj pokręcić nakładkami od sterów)
2 zobacz czy masz w porządku gwiazdki, mi sie raz udało je wyrwac ze sztycy)
jak nie pomoże to próbuj od nowa wszystko
MareKambo
Kontakt:

Post autor: MareKambo »

kumpel zróbił tez tak właśnie na kilka dni - nie miał gwiazdki i przykręcił mocno mostek, skakał tak z tym troche i nic się nie działo. Ale to zalezy ....
waper
Kontakt:

Post autor: waper »

gwiazdka to shit...ja juz 5 załatwilem..teraz sobie zrobilem na tokarce srube 30 cm i skrecilem rure sterowa gora dol :D i jest git !!
http://tiny.pl/h8vd
http://www.barnej.pl
ODPOWIEDZ