Poczta Polska, taki pomysl
Poczta Polska, taki pomysl
Narzekacie (i ja tez :P) ze poczta kradnie rzeczy ktore wysylacie. Na ogol gina rzeczy male typu piasty, korby, mostki itd. Duzych paczek nie kradna bo sa, po prostu, duze. Jako ze w naszym kochanym kraju nie licza od objetosci ale od masy, od kilku tygodni wysylam male czesci w kartonach po telewizorze, komputerze itd. Placi sie moze 2-3zl wiecej bo w koncu karton wazy, ale przynajmniej ma sie pewnosc ze paczka dojdzie do adresata. Poza tym sluzy to za dobry sposob na pozbywanie sie smieci.
Mysle ze jesli ktos ma cos bardzo cennego do wyslania, to warto pokusic sie o takie pakowanie i przy okazji dobrze schowac ten przedmiot w kartonie (posrod zmietolonych gazet, styropianu itd.) Co o tym myslicie? Przeciez kartonu po tv nie schowaja pod peleryne.
Mysle ze jesli ktos ma cos bardzo cennego do wyslania, to warto pokusic sie o takie pakowanie i przy okazji dobrze schowac ten przedmiot w kartonie (posrod zmietolonych gazet, styropianu itd.) Co o tym myslicie? Przeciez kartonu po tv nie schowaja pod peleryne.
www.trialshop.pl
pomysl spoko, ciekawe jak sie w praktyce bedzie sprawdzac tylko ze wiesz jak wrzucisz napinaczdo kartonu po TV i zobaczą ze lekkie i wogle to jak to na poczcie, to wózek widłowy przejedzie, to porzucają paczką no i sie moze cos rozwalic ale to praktycznie z kazdą moze sie tak stac ;/
www.roztocze.yoyo.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
no mi zajebali paczke raz! ale Pani u której to kupywałem oddała mi kase!
Kiedyś przyszła do mnie paczka o duzej wartosci o srednich rozmiarach!
Tego paczkonosza interesowało co w niej jest i przy odbiorze pytał sie co tam jest a ja do niego wonglik. Zatkało troche kolesia a ja miałem rycie z kumplem przez jakąs 1h
Kiedyś przyszła do mnie paczka o duzej wartosci o srednich rozmiarach!
Tego paczkonosza interesowało co w niej jest i przy odbiorze pytał sie co tam jest a ja do niego wonglik. Zatkało troche kolesia a ja miałem rycie z kumplem przez jakąs 1h
-
- Kontakt:
najgorsze to ze poczta polska ma wysokie ceny, wczoraj odsyłałem kolesiowi z okolic opola ramke dc amstaffa zapakowana w wiele warstw pianek siatek worków foli bombelkowej zeby tylko sie nic nie uszkodzilo to placilem ok 10zł dokładnie 9.50 za ekonomiczną, paczka wazyla troche ponad 3kilo
kilka tygodni wczesniej wysyłałem draga, no moze z 2 miechy temu i płaciłem jeszcze 6.50 a rame zapakowalem tak ze jakby zleciała z 4 piętra to by sie nic nie stalo, waga paczki ok 4 kilo.
teraz takie rzeczy bardziej wartosciowe bede wysyłam dhlem czy czymstam, właśnie co najlepsze??
i od razu siedzibe albo jak to załatwic zeby wysłac??
kilka tygodni wczesniej wysyłałem draga, no moze z 2 miechy temu i płaciłem jeszcze 6.50 a rame zapakowalem tak ze jakby zleciała z 4 piętra to by sie nic nie stalo, waga paczki ok 4 kilo.
teraz takie rzeczy bardziej wartosciowe bede wysyłam dhlem czy czymstam, właśnie co najlepsze??
i od razu siedzibe albo jak to załatwic zeby wysłac??
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Manitou Travis
24 cale
http://www.pinkbike.com/photo/1637670/