SORA a 9 rzedow w kasecie
SORA a 9 rzedow w kasecie
witam jest sprawa taka roz....em kumplowi przezutke niewazne jaka, i mi mowi zeby mu kupic SORE bo jest krotki wozek itp. a moje pytanie brzmi czy podejdzie do kasety 9 rzedowej?
No stary..."może"... Jak ktoś umie to nie może tylko na pewno a w sumie to większą filozofią nie jest...wookie85 pisze:no moze sie uda ja dobrze wyregulowac pod 9 , mi 105 stara z przed kilku lat udalo sie , tez byla pod 8.
Poza tym nie rozumiem o co chodzi. Kaseta jest tej samej szerokości 8 i 9. Przerzutka nie jest zindeksowana - skok przerzutki podaje manetka. Manetka 8 rzędowej nie dostosujesz dobrze do 9 rzedowego napedu i odwrotnie ale z przerzutką nie ma najmniejszego problemu.
Inaczej jest z przednią, gdzie prowadnica łańcucha może mieć inną szerokość.
matthef Przypuszczalnie masz tam kasete 11-32, mam znajomego który jeździł na Sorze przy takiej kasecie i dawało rade, aczkolwiek nie zdziw się jak będzie ciężej z niskimi biegami na kasecie.
Moim zdaniem warto zainwestować w LX-a/XT-ka z krótkim/średnim wózkiem. Będzie na pewno pewniejsza, a wózek jest solidny.
Moim zdaniem warto zainwestować w LX-a/XT-ka z krótkim/średnim wózkiem. Będzie na pewno pewniejsza, a wózek jest solidny.
-
- Kontakt:
Ja wlasnie uzywam XT z krotkim wozkiem. I jest Super.
A wlasciwie to mam XT z wozkiem od LX bo kupilem LX z krotkim ale nie zauwazylem ze jest z odwrotna sprezyna. Wiec przelozylem wozek z LX do XT :) ktora miala normalna sprezyne i dlugi wozek.
Jak by ktos chcial to mam do sprzednia LX z odwrotna sprezyna i z dlugim wozkiem od XT. A Ten LX nowka sztuka nie smigana
A wlasciwie to mam XT z wozkiem od LX bo kupilem LX z krotkim ale nie zauwazylem ze jest z odwrotna sprezyna. Wiec przelozylem wozek z LX do XT :) ktora miala normalna sprezyne i dlugi wozek.
Jak by ktos chcial to mam do sprzednia LX z odwrotna sprezyna i z dlugim wozkiem od XT. A Ten LX nowka sztuka nie smigana
Norbert :)
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=111223
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=111223
-
- Kontakt: