ustawienie siodla?

liem
Kontakt:

ustawienie siodla?

Post autor: liem »

elo
ogladajac wiekszosc zdjec rowerow dochodze do wniosku ze wszystkie maja siodelko ustawione przodem do gory / i takie pytanie dlaczego tak?
przeciez jak zaliczysz ladowanie to jest wieksza szansa ze obijesz jajka lub zlecisz na kolo
byc jak mistrz
gruczniak
Kontakt:

Post autor: gruczniak »

Coś jakbyś nie miał dupowania :D
Gdybyś miał siodło prosto (XC) to mogłby się to skończyć nadzianiem na tylną część siodła. A tak siadasz na siodle i dalej to bywa różnie.
PS nie powiesz mi że masz siodło prosto i jest wygodnie? To nie ta pozycja na bajku. Prosto to mam deskę w XC i jest miód.
Pyzy
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

czy myslisz ze to ze ktos powie ci ze ma tak czy inaczej siodlo ustawione sprawy ze tobie bedize nagle wygodniej w innej pozycji? tak czy siak bedziesz jezdził po swojemu.. kazdy ma jak chce, widzialem kolesi ktorzy maja siodło przodem w dół i też tak jeżdżą bo im tak wygodniej.. ja mam troche w tył i mysle ze tak jest DLA MNIE idealnie.
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
RyyS
Kontakt:

Post autor: RyyS »

wyjmij siodlo i sprzedaj. nie dosc, ze pozbedziesz sie problemu to bedziesz mial kase
ja lubie miec przod do gory bo tak jest stylowo i wszyscy tak jezdza, wystarczajacy powod?
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

Ale z przodem do góry jest niezdrowo ...;] Lece na maturke ;p
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
Jaca
Kontakt:

Post autor: Jaca »

a ja mam równo, do tego aktualnie siodło xc i jest wygodnie dopuki dupa nie boli od nadmiaru jeżdżenia :]

grunt to ustawić na odpowiedniej wysokości, żeby se plerów i kolan nie psuć, a pozycja siodła to już sprawa indywidualna.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Siodelko mam minimalnie przechylone na tyl, ale zawsze ustawiam w miare prosto. Natomiast sztyca wyciagnieta zeby moc zlapac siodelo kolanami.
Ssij pento
himan

Post autor: himan »

siodlo powinno byc ustawione tylem wyzej a przodem nizej zeby ci sie krocze nie gniotlo :P ja na poczatku ustawialem inaczej a teraz juz normalnie tylem wyzej bo tak ma wiekszosc innych ridersow i tak jest git tylko kwestia przyzwyczajenia,,,
hofiman
Kontakt:

Post autor: hofiman »

przód jest wyzej bo to lepsza pzycja do łapania go kolanami

pozdrawiam
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=133257
myszek
Kontakt:

Post autor: myszek »

liem a barspina ( x upa, no handera i wiele innych ) kolego to ty kiedys robiles ? ;/.... to sprobuj na poziomym siodle i na uniesionym przodem do gory, moze odkryjesz na nowo Ameryke...
ten koleś pode mną to ***** :D:D
ODPOWIEDZ