Rower FR/Dirt - optymalna konfiguracja

SaLaDrEx
Kontakt:

Post autor: SaLaDrEx »

edit: przepraszam za spama
Delfin
Kontakt:

Post autor: Delfin »

mozesz kupic Shermana Flick 110/150mm nowego z gwara za 1100zl na www.mud-brothers.com. Takze mysle ze warto troche dozbierac albo na czyms zaoszczedzic i go kupic :] nie bierz draga, bitch to jest to :D
SaLaDrEx
Kontakt:

mnie sie na dragu jezdzilo calkiem wporządku, na bitchu tej przyjemnosci nie mialem, oszczedzajac na ramie, kupujac i draga (poza hakiem - zajebiscie wytrzymałego) ktorego geo zbyt długa do streetu daje wieksze pole do popisu na hopkach (?) i tym samym wrzuce doń jakiegoś Flicka 110-150. Pozdro.
-- MR --
Kontakt:

Post autor: -- MR -- »

Sora ma strasznie słaby wózek. W łańcuchu ogniowo mi wyszło i pociągnęlo za koniec wózka noi przeżutka do dupy. Wózek pogięty. Nie wiem czy jest sens prostować.Dlatego na singlu jeżdże :) Weź tiagrę bo tam żadnych plastików nie ma jak w sorze a jest tylko trochę droższa.
http://www.pinkbike.com/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=96484
SaLaDrEx
Kontakt:

jedni chwala sore inni krytykuja, tania - dlatego chyba zostane - bedzie sie sypac to w przyszłym sezonie nową kupie.

edit; chociaz, ostatnio jezdzilem na sorze ss - i nie była to rewelka, chyba zdanie zmienie ;) heh
SaLaDrEx
Kontakt:

Pare zmian w maszynce dirto-freeride'owej - pewnie Dragstar wzbudzi kontrowersje, ale od teg o jest forum :)

zmiany zachodzą oczywiscie w poscie 1-wszym, żeby nie "brudzic" topica.
SaLaDrEx
Kontakt:

Wyjaśniam wybór Flicka - uniwersalny, regulacja i da rade wszędzie, pozatym wytrzymały.

Zastanawiam sie też czy Dragstar będzie pod Flicka dobry i nie zrobi zeń Choppera... na Bitcha czy Pussy w tym roku nie bedzie pieniedzy
SaLaDrEx
Kontakt:

WYBACZCIE SPAMA, ALE MAM PYTANIE - CZY TAKA KONFIGURACJA JEST ODPOWIEDNIA DLA JAZDY TYPU:

DROPY, HOPKI, DIRTY, EW. ELEMENTY STREETU - MANUAL, WHEELIE, BUNNY (TAKI W MIARE).

WIEM żE NA WSZYSTKIM MOżNA NAUCZYC SIE POWYżSZYCH I NA WSZYSTKIM POWYżSZE JEźDZIć, ALE MOżE PRZY INNEJ KONFIGURACJI (W TEJ SAMEJ GRANICY CENOWEJ TJ. TANIEJ BYC MOZE, DROZEJ - NIE) BYłOBY łATWIEJ, WYGODNIEJ... BARDZIEJ KOMFORTOWO.

MOJE ZASTRZEZENIA BUDZI JEDYNIE RAMA I AMORTYZATOR - RESZTA JEST CHYBA CAłKIEM WPORZąDKU. WIEC TAK:

- NIE ZEBYM MIAł COS DO SHERMANA, ALE CZY JEGO SKOK NIE JEST ZA WIELKI STOSUJąC GO W DIRCIE I STREECIE? (JEST REGULACJA, ALE MIMO WSZYSTKO)

- DRAGSTAR - SPRAWA BARDZO KONTROWERSYJNA, ALE W TYM SEZONIE NA DROżSZą MNIE NIE STAć JEżELI CHCE ZłOżYć ROWER NA TAKIM OSPRZęCIE. WPRAWDZIE MOZNA BY ZREDUKOWAC CONIECO, ALE MOIM ZDANIEM KONFIGURACJA (POZA RAMA I AMORTYZATOREM) JEST OPTYMALNA.

POZDRAWIAM, PRZEPRASZAM ZA SPAMA, I PROSZE O ODPOWIEDZ.

WSZELKIE INFORMACJE N.T. SPRZETU ZNAJDUJA SIE OCZYWISCIE W POSCIE PIERWSZYM.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

SaLaDrEx Wszystko fajnie tylko zamiast draga wez destroyera jumpa. Ma lepsza geometrie. i hak pod przerzutke tez ma :D A shermam bedzie ok.
Ssij pento
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

jezus maria masz opcje EDYTUJ !!!!!!!!

ja bym zmienil tylko rame na JB bo drag mi w ogole nie lezy a reszta ok
www.mm-foto.pl
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

"- NIE ZEBYM MIAł COS DO SHERMANA, ALE CZY JEGO SKOK NIE JEST ZA WIELKI STOSUJąC GO W DIRCIE I STREECIE? (JEST REGULACJA, ALE MIMO WSZYSTKO)"

150mm moze i jest za duzy do streetu/dirtu, ale jak zmienisz na 110mm to jest wręcz do tego stworzony. A co do ramy to rzeczywiscie, lepiej sie jezdzi na destroyerze niz dragu.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
SaLaDrEx
Kontakt:

Aha... czyli DESTROYER JUMP - a do tego koła 24'' czy 26''?

PS. Gdybym dałwał edit top nie szedł by w góre. Przepraszam za egoizm :)

PS2. Z fotek na pinkbike'u i opini jakie krążą o Jumpe - pęka częściej niż DRAGSTAR, poza tym jest strasznie malutki - i przy moim 180 cm nie pojeżdze na nim lekkiego FR... a jadas powiedzmy ulica nie usiade bo bede wadził kolanami o kiere (przy mostku krótkim - u mnie NS Supermoto).

Moze sie myle - nigdy nie miałem i samemu nie jeździłem na JUMP'ie.
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

SaLaDrEx mylisz sie. Jump nie peka czesto, a jak peka to odstajesz odrauz nowego. Nie jest malutki jest zrobiony z glowa. I przestan juz truc dupe. Nie bedziesz ani haczyc ani zwadzac ani nie bedzie za krotki. i pojezdzisz na nim fr. A kolka mozesz wziasc 26.
Ssij pento
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Sulring true true, ja mam prawie 190 i wygodnie mi sie jezdzi, jeszcze nigdy nie walnąłem kolanem w kiere czy mostek. Co do kół to jak wolisz, ja bym stawiał na 24.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
SaLaDrEx
Kontakt:

tnx ;]
TorgarN
Kontakt:

Post autor: TorgarN »

No ja nie wiem czy ta uniwersalność tak się sprawdzi...
mr.Pinky
Kontakt:

Post autor: mr.Pinky »

a ja myśle, że zamiast zwykłego flicka można sie pokusic o flicka plus z 2005 - na mud brothersach swego czasu ktoś z ośką 20-ką kupował po 1250 czy jakoś tak :) jak da się do 1200 to myśle że za "plusa" można stówke dopłacic, te 150 chyba zresztą też
Everybody needs to start their own fire...
ODPOWIEDZ