[Krakow] Miejscowki

Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Ale dual to jest legalna trasa więc nie wiem o co wam chodzi ;/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

ja myśle że dual to niejest legal. w polsce legalne są tylko kościoły (nawet niechodzenie tam będzie wkrotce nielegalne).
brolly3
Kontakt:

Post autor: brolly3 »

Jesli chodzi o sponsoring mozna znalesc firme lub osobe prywatna (przy kasie) ktora by jakos wsparla finansowo (niemusi byc to duzo niemowimy tu o mililoach tylko kilku setkach, tak aby wystarczyzlo na wynajecie go) lub najlepiej, ktora by wsparla pomysl u rady miasta....

p.s
Kiedys ogladalem program o uni i bylo tam cos o mozliwosci DOFINANSOWANIA projektu Z UNI
(unia pomaga finasowac dzialalnaos gospodarcza czy jakos tak :) niepamietam dokladnie, chodzi o dzialalnosc np: jezeli ktos chce otworzyc klub fitness dla mlodzierzy organizujacy im wolny czas, itp i ma dobry pomysl. Ma szanse dostac ale trzeba sie postarac) Trzeba zlozyc jakies papiery w ktorych byl by projekt w tym przypadku trasy i jakies pomysyl aby to dostac.... jeszcze polukam w necie i sie postaram wiecej dowiedziec.

a co do Rady Miasta to mozna by najpierw poprosic o zgode na zrobienie trasy nie mowiac im o Dualu i zobaczyc co powiedza.......
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

Oczywiscie, ze dual jest legalny, istnieje od 6 lat. Trasa jest w papierach, pewnie jakby nie byl legalny to by go zaorali, kryminalisci:/
Nawet kiedys dawno temu byly tam oficjalne zawody, eh to byly czasy.

@brolly3 - dofinansowanie mozna dostac w postaci zwrotu 30% włożonego w inwestycje kapitału własnego i tez trzeba sie dobrze postarac.
brolly3
Kontakt:

aha tylko do tego trzeba ludzi ;) tz. Bikerow z KRK i okolic, ktorzy by wrazie czego wsparli tez projekt swoimi glosami :) w ostatecznosci (jakas petycja lub cos innego)

bo jednej osobie to napewno sioe nieuda, jak to sie mowi: "W Grupie sila" czy jakos tak.....
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

TC jestes pewien ze dual jest legalny?ze byly tam kiedys zawody to ja wiem...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

@piotrex powiem tak kiedys byl i jezeli nikt nie zagubił papierów dot. jego legalnosci to jest legalny dalej. W sumie co do tego,ze ktos tego nie zagubił pewny nie jestem, ale załózmy, ze jest legalny. Ale napewno jak ktos wpadnie tam z koparka to moze sie to zmienic.
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Oczywiście że jest legalny...

ale pozwolenie na wycięcie paru drzew jest dobrym pomysłem, to by rozwiązało dużo kwestji, tylko gdzie z tym iść??
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Duncon jest chetny do pomagania w takich sprawach...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

TCto ze byly zawody nie znaczy ze jest legalny, 6 lat temu radiostacja zrobila zawody na łopacie... i co? łopata nie jest legalna, a zawody były...
poza tym nie raz były chece z leśnikiem jak zobaczył jakies drzewo zcete, czy jakies inne belki i mowil, ze zlikwiduje trase jezeli bedziemy ingerować w przyrode, potem nawet kartke wywiesił...
www.feel-free.pl
Michal_KRK
Kontakt:

Legalny jest dualll Sławek to załatwiał ;] A z tą unia to bedzie nie wypał na bank bo to jest tylko dużo pieprzenia sie a i tak nic z tego nie wyjdzie.
Lisek-Tm
Kontakt:

a może Bull horn by zasponsorował coś. oni lubią sponsorować. niech Nemero rider pogada z szefem firmy (tatą) i coś załatwi. wtedy by mógł od czasu do czasu tam przyjechać.
szczeki_y
Kontakt:

Post autor: szczeki_y »

buahah
brolly3
Kontakt:

to jak jest legalna to spoko ;)
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Kiedyś mnie doszły głosy, że bikeboard ma papiery na dual.. ale czy to prawda, czy nie to nie mam pojęcia :)
Michal_KRK
Kontakt:

Prawda
Krakus_dh
Kontakt:

Post autor: Krakus_dh »

Święta prawda oni obejmują patronat i w sumie zastanawiam się ażeby do nich podbic i zapytac co oni moga zrobić i czy są w stanie nam jakoś pomóc...??
http://www.pinkbike.com/photo/924780/

naaakurwiaj!
Michal_KRK
Kontakt:

To jest w sumie dobry pomysł bo z tego co wiem to oni lubią wspierać :P
Lisek-Tm
Kontakt:

No mi też tak się wydaje. ale ja z tym bullhornem naserio mówiłem, to się nemerowi opłaca bo sobie będzie mógł na dualu jeździc(raz na miesiąc).
ODPOWIEDZ