chcialem sie pożalić

pitikuku
Kontakt:

Post autor: pitikuku »

No ładnie - polska mentalność... pożalić się chciałem... a robiłeś coś w tym kierunku? czy wyczekujesz że za ciebie to zrobią? u mnie w mieście na czerstwym i zacofanym podlasiu gdzie wogóle niema zadnych sciezek rowerowych udało się bikerom za pomoca petycji zrobić dirt park dostac ziemie koparki, nawet postawiono oświetlenie i oznakowano - wiec wszystko sie da a jak wam rozwalaja robione na dziko hopki to sie nie dziwcie - samiscie sobie winni
Rząd cię olewa? Straciłeś żonę? Przestań pier..... pompuj oponę :)
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

No tak tylko nie jest tak łatwo o pozwolenie na traske ;/ Większość władzy w miastach to chu..
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

pepikDH^Ty jestes z tej Kamienicy między Mszana, a Zabrzeżą? Macie tam jakies traski fajne? Pytam bo często jestem w Łącku n/Dunajcem,a z Łacka do Kamienicy to 'rzut beretem' i mozna by w wakacje coś pokopać w 'tych' rejonach (no chyba ze gdzies wyjade daleko)...:)
No, a miejsc na robienie tras w Beskidzie Sądeckim (chyba dobrze trafiłem z rejonem:P) jest tam pod dostatkiem...:)
www.feel-free.pl
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

To co się dzieje w tym kraju to jest dyskryminacja niektorych sportów (rower,deskorolka,rolki,itp.) a wywyzszanie takich bezmyślnych "sportów" typu piłka nozna itp. nierozumiem dlaczego w telewizji publicznej puszczają jakiś mecz (kretyński) a nigdy niewidziałem np zawodów rowerowych. nierozumiem po ***** budują te stadoiny, jak to niczemu niesłuzy. przecież tak samo te pedały (piłkarze) mogą sobie pograć na kawałku trawy. a traska to co innego, niemoże być to prosty odcinek drogi. trzeba coś z tym zrobić.
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

Gocław dirt -park (Kopacz i ekipa )
Brudzienko - spoko ekipa - legal
Dolna - LokoMoko
Kazury
Bartycka
i wiele wiele innych powstało z inicjatywy głodnych.....
>..nie ma co pitolić tylko się składacie na łopaty,grabie,motykę i kubły.....2-3 chętne osoby i można w 3h wykopać tyle historii....jeśli się tylko chce...!!! Raz w tygodniu na 2-3h wpadacie i po sezonie macie to co my....7 lini i 45 hopek...loty do 15m...tylko trzeba się zebrać i nie kopać na przypale....tu dziura tam góra.....zastanowić się ,poszukać naturalnych lądowań i wykopać na początek wybicia......ziarnko do ziarnka i powstanie....linia.
...najlepszy czas na takie kopanie to wiosna,nim roślinność korzenie puści.....to co w lecie się robi godzinę grabiami na wiosnę w 10min opitolisz....wiem bo siedzę w lesie i robię dla innych ,dla siebie...czasem ktoś wpadnie....i pomocną dłoń poda.....

...jak nie my to kto ???
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Kid
Kontakt:

Post autor: Kid »

Lisek-Tm nie ******* glupot... trudno,zeby sporty ekstremalne na rowerkach, ktore sa od niedawna interesowaly bardziej niz pilka nozna, ktora jest sportem miedzynarodowym...
thugrider@wp.pl
donic
Kontakt:

Post autor: donic »

nie ma co sie zalic, u nas nie jest wcale lepiej , zbieraj ekpie i lopaty w ruch , takie gadanie w niczym nie pomoze a moze cie bardziej zdolowac ...
wiec czas zabrac sie za robote :]
powodzenia ;]
fuck the house music!

! death to vinyl !
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

to nie ma co ********* na forum, tylko trzeba brać łopatę w rekę i samemu cos robic, bo samo sie nic nie zrobi.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Lisek-Tm
Kontakt:

Kid a wiesz dlaczego tak jest? bo każdy wieśniak ze wsi ogląda mecze bo nic innego w telewizji niema, i ma okazje żeby sie napić. są kraje w których popularne są inne sporty. piłka nożna to jest bezsensowna kopanina. zero hardcoru. moim zdaniem jakby były transmisje z zawodów np dh na żywo to więcej takich wieśniaków by to oglądało. niemów że cię nie wkurw*a jak słyszysz ile kasy na ochrone na meczach idzie, i pomyślisz ile za to torów by było. pozdro
Schodek
Kontakt:

Lisek-Tm nim wiedziałeś co to rower to piłka była oglądana przez miliony....jak nie kumasz tej gry to zawijaj do lasu z łopata .....i kop super mega zaje pro tor....może zostaniesz jak Cedric idolem i wypromujesz nasz kraj na arenie.....

...piłka jest bardzo inteligentną grą zespołową....ale nie wszyscy to pojmują....
Lisek-Tm
Kontakt:

Schodek nieskomentuje tego.
LinksFR
Kontakt:

Post autor: LinksFR »

Schodek ja tam sie zgadzam z liskiem :P ale to moja subiektywna opinia wynikajaca glownie z tego z bieganie po zawsze dentycznym boisku za zawsze identyczna pilka mnie nie kreci :) nie narzucam nikomu i sie nie spieram :)

natomiast fakt faktem, ze sport jest po prostu malo popularny, z jednej strony jest wadaze nikt ci hop nie wykopie, z drugiej zaleta, ze jak je wykopiesz sam to przyjedzie na nia kilka osob a nie pol miasta
http://bodzio.pinkbike.com/
himan

Post autor: himan »

no to w Łodzi masz najlepiej uprawiac street/trial bo samo miasto... przykro mi.
Lisek-Tm
Kontakt:

LinksFR dokładnie.ale skoro sport ten jest mało popularny to może trzeba go jakoś wypromować. my nic niedamy rady zrobić ale może z upływem czasu się to zmieni i miasto bedzie sponsorowało jakieś traski. pozdro
mebone
Kontakt:

Post autor: mebone »

ty ziomus kalahari to nie znasz lodzi my mamy to : smardzew, rogi , uskok ,wawoz, rudzka gora , zwirownia , ASP , shell , ec 4, warszawska
Schodek
Kontakt:

...nawet w USA gdzie mx się narodził na super mega zawody przychodzi 30.000 wudzów......ale jak gra jakis zespół bejsbolowy to wpada 120.000....
...mało popularny bo niszowy....wydać na bajka 15.000 i w sezonie wsadzic w niego następne tysiące....na wyjazdy i zawody...ma mało kto !! a kupiś rower za 600-1000 pln może prawie każdy...
...musi minąć sporo lat aby się pozycja takich nisz umocniła w telewizji....powoli dopiero sporty grawitacyjne wkraczają na stadiony olimpijskie ;)
....a do tego czasu lepiej z łopatą do lasu się udać.....niż marudzić że piłka jest beee a wrotki sa super....ja sportem wypełniam swoje życie od dawna.....

...nie licz na miasto!!! że samo wpadnie na genialny plan budowy tras.....zajmij się tym sam...może z kolegami...ale to wy musicie się do miasta zgłosić...
DX-On
Kontakt:

Post autor: DX-On »

A ja powiem Wam tak moje miasto nie jest duze bo tylko 40k mieszkańców i też raczej na pierwszy rzut oka nie ma jakis super miejscówek na street. Z tym ,ze akcjajest taka jak ktoś chce to w kazdym miejscu widzi dobra miejscówke... nie zawsze jest w stanie tam cos zrobic ale to wlasnie mobilizuje do katowania trickow... Ja zaczynajac smigac na street nazekalem na MMz ,ze nie ma gdzie posmigac i do wawy chcialem jezdzic a w tym momencie widze mnustwo predyzpozycji jakie daje mi moje miasto.

btw. Chlopaki na dirt tez nie nazekaj... Jak sie chce to sie robi... maja juz fajny dirt i co chwilke kopia nowe hopy...

PS. Stworzylismy wlasna strone www.hid.prv.pl
powstala 3-4dni temu wiec nie dysponuje obfita galeria no ale zapraszam !

CHLOPAKI WIECEJ WIARY W SWOJE MOZLIWOSCI I W SWOJE MIASTO !!
http://www.hid.prv.pl
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

Znacie miasta w których mieszkacie, oblukajcie gdzie są potencjale miejsca do zbudowaina czegoś, czasem wystarczy taczka piachu i już jest miejscówka(kiedyś gumiś - wawa), jak macie jakieś las pod ręką to tym bardziej, jak czujecie, że Wam jakaś straż miejska ciąle będzie rozpieprzać miejscówkę to idzcie do urzędu i tyle, im więcej bikerów tym poczucie, że robotę powinien zrobić kto inny .
Pzdr.
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

W Jaworznie możemy ubiegać się o uprawnienia zawodowych konserwatorów powierzchni płaskich :/ Najdłuższe możliwe DH moze mieć 500-800m :/ Więc nawet nikomu sie nie chce zaczynać :/
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
ODPOWIEDZ