witam, mam kierownicę art'a która ma 70cm dług. Nie moge zrobic na niej xup'a ... barpisna jeszcze nie próbowałem. Xup nie zrobie, kiera uderza o kolano :( . Mam pytnaie ile skrócic kiere? 60cm ? 55? i jest potem jakas róznica w robienu tricków : pivoty, kangoroo, bh ? gorzej się robi? opłaca sie skaracac dla tych 2 tricków ? .. prosze o jakąs podpowiesz?
PS: jakies fajne siodełko do barpisna ( typu bmx) do 30zł? co polecacie?
Mysle ze jesli jezdzisz Street to 70 cm to za wiele. Ja jak kupilem kiere to miala 71 cm. Skrocilem z kazdej strony po 4 cm (razem 8 :D). Teraz jak pewnie zauwazyles z prostego rachunku ma 63 cm. Jezdzi mi sie na niej dobrze i z barspinami nie ma problemow. X-upa probowalem to nie dalem rady ale jak sie pouczysz to i przy takiej dlugosci kiery ci wyjdzie.
"jest potem jakas róznica w robienu tricków : pivoty, kangoroo, bh ? gorzej się robi?" - mysle ze to kwestia przyzwyczajenia. Pojezdzisz pare dni i wszystko wroci do normy. Pozdro
na kierze 700 nie ma problemu zrobić x-upa i barspina... to wszystko kwestia techniki... odchylasz się do tyłu i inaczej dajesz kolana to nie zachaczysz...
ja mam 680 kierke i robie barspina bez najmniejszego problemu, podwojnego, do x upa i takie tam, niema problemu. Jak potrafisz robic barspina to długa kiera w niczym nie przeszkadza. Popatrz jak na filmach robią barspiny. Kiera w niczym nie przeszkadza nawet 730.
Ever - za duzo pier**lisz i wypytujesz. Dhzone nie nauczy cie jeździć musisz ćwiczyć ptasi mórzdżku
ever mowie, zetnij na szerokosc gripa. wtedy bedziesz mogl robic barspiny "1 za 2"
i jeszcze doczep sobie pozniej taki pierscionek w ktory bedizesz wkladal palec i bedziesz krecil tego spina. zostaniesz prawdziwym sryt rajderem.
ja mam 710 i robie normalnie x wiec nie wiem w czym problem jak ci nie pasuje ta dlugosc to skracaj se po 1 cm z kazdej strony az dojdziesz do dlugosci jaka ci pasuje
a no i jeszcze odpowiedz se na pytanie czy ty kiedys wogle umiales x zrobic