A-gang + junior t 2003
-
- Kontakt:
A-gang + junior t 2003
Witam
Takie pytanie do jezdzacych na podobnej konfiguracji jak w temacie:
Czy zestaw kol 26/24 bedzie przesada?? aktualnie mam 24/24, a przy wlozeniu kola 26 do przodu rower podnosi sie tylko troche, czy to moze zaszkodzic glowce ramy w wiekszym stopniu niz na mniejszych kolach?? Rama ma rozmiar 16,5 i jest z 2005 roku.
Prosze uprzejmie o udzielanie odpowiedzi konkretnych i na temat, a opinie "slyszalem" "podobno" "kumpel kumpla polamal" odrazu sobie darujcie...
PS. Setup ma byc do FR oczywiscie.. dirtow na tym nie mam zamiarow skakac jezeli chodzi o zastosowanie w/w rowerka
Takie pytanie do jezdzacych na podobnej konfiguracji jak w temacie:
Czy zestaw kol 26/24 bedzie przesada?? aktualnie mam 24/24, a przy wlozeniu kola 26 do przodu rower podnosi sie tylko troche, czy to moze zaszkodzic glowce ramy w wiekszym stopniu niz na mniejszych kolach?? Rama ma rozmiar 16,5 i jest z 2005 roku.
Prosze uprzejmie o udzielanie odpowiedzi konkretnych i na temat, a opinie "slyszalem" "podobno" "kumpel kumpla polamal" odrazu sobie darujcie...
PS. Setup ma byc do FR oczywiscie.. dirtow na tym nie mam zamiarow skakac jezeli chodzi o zastosowanie w/w rowerka
http://tnij.org/xwl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
svantevithtak offtopic, jak Ci się smiga na tym 16,5 calowym a-gangu.
Bo właśnie zamierzam sobie takiego sprawić, i mam do tego wedge'a tak jak Ty, więc w zasadzie bede miał taki sam bike.
Da się wogóle podnieść siodło i pojeździć coś dalej, na jakaś np. wycieczke :P
Bo szukam bika i do skakania i do xc. A- gang ma takie geo i do tego i do tego.
Pozdro
Jasiek
Bo właśnie zamierzam sobie takiego sprawić, i mam do tego wedge'a tak jak Ty, więc w zasadzie bede miał taki sam bike.
Da się wogóle podnieść siodło i pojeździć coś dalej, na jakaś np. wycieczke :P
Bo szukam bika i do skakania i do xc. A- gang ma takie geo i do tego i do tego.
Pozdro
Jasiek
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
kumplowi agang pm zaczol pekac juz na blacku
pospawali mu to i znowu zaczelo pekac za kazdym razem na spawie
teraz ma w tym pm juniora 03 na 2x 26
jezdzi sie nawet spoko na zjazdy jest bardzo fajny a i latwo go wyrwac na kolko
jesli wsadzisz taki ****** amor do aganga i nie jezdzisz jak ciota to licz sie ze zacznie pekac zaniedlugo....
tak czy siak ja i tak bym to zrobil ew potem sprzeda aganga i kupic cos innego (np dsa)
pospawali mu to i znowu zaczelo pekac za kazdym razem na spawie
teraz ma w tym pm juniora 03 na 2x 26
jezdzi sie nawet spoko na zjazdy jest bardzo fajny a i latwo go wyrwac na kolko
jesli wsadzisz taki ****** amor do aganga i nie jezdzisz jak ciota to licz sie ze zacznie pekac zaniedlugo....
tak czy siak ja i tak bym to zrobil ew potem sprzeda aganga i kupic cos innego (np dsa)
-
- Kontakt:
jasiek ja go mialem na kolach 26/24 i bylo spoko, tez kupowalem rower uniwersalny ale teraz juz raczej nie jezdze na nim gdzies dalej ;) wszystko zalezy od Twojego wzrostu ja mam niecale 190 i tak gdzies dalej sie srednio jezdzilo bo za dluga to ona nie jest teraz bym wzial 14'
groochas no wiem za madry pomysl nie jest ale juz zrealizowany a mialem dylemat czy kolo 26 z przodu i 24 z tyly to bedzie przesada juz i juz wiem ze bedzie bo pojezdizlem tak chwile
M I C H A Ł dokladnie narazie bede tak jezdzil i jak tylko beda fundusze i okazja to zmienie rame ;)
i nie waze 100 kg i nie skacze dropow 4m na plaskie wiec moze wakacje przetrzyma ta rame
to juz wszystko chyba wyjasnone wnioski:
agang z juniorem sredni pomysl ale jak juz to na jednakowych kolach :)
dzieki
topic do zamkniecia
groochas no wiem za madry pomysl nie jest ale juz zrealizowany a mialem dylemat czy kolo 26 z przodu i 24 z tyly to bedzie przesada juz i juz wiem ze bedzie bo pojezdizlem tak chwile
M I C H A Ł dokladnie narazie bede tak jezdzil i jak tylko beda fundusze i okazja to zmienie rame ;)
i nie waze 100 kg i nie skacze dropow 4m na plaskie wiec moze wakacje przetrzyma ta rame
to juz wszystko chyba wyjasnone wnioski:
agang z juniorem sredni pomysl ale jak juz to na jednakowych kolach :)
dzieki
topic do zamkniecia
http://tnij.org/xwl