Jezeli mowisz o biezni to ja szukalem na osiedlu rurki od płotow i innego rodzaju ogrodzen az w koncu trafilem odpowiednio dluga i szeroka i nabilem
Nie wiem czy to bezpieczne i madre ale tak robilem juz pare razy i nic sie zlego sie narazie nie dzieje
ja zawsze spiłowuje troszke pilnikiem a potem delikatnie nabijam młotkiem i deseczka, juz tak robiłem 3 razy u siebie i 2 razy ziomkom i zawsze wszystko ok....
Bieżesz klucz płaski, rozmiar to jest chyba 24 albo 25 do rury 1i1/8. Klucz jest na rozmiar rury i opiera sie na bieżni (tzn nie na samej bieżni, tylko wyżej, więc samo miejsce po którym lecą kulki jest bezpieczne). Potem tylko mocno ale z wyczuciem musisz wbić to. Musisz walić z każdej strony po raz, żeby równo weszło. Ja juz tak robiłem kilka razy i nigdy nic sie nie stało.
NIe no błaaaaagam to jest jak sami mówicie BIEŻNIA!! wiec musi byc to GŁADKIE! jak bedziecie jakąs rurką (dajmy na to wiekszą) wbijac to porobicie ślady na bierzni i beda chu*jowo stery chodzić!! najlepiej to jest klucz duży włąsnie przystawić i młotkiem w klucz albo w ostatecznosci śrubokretem ale dokładnie przy ruże sterowej i z jednej strony raz i zdrugiej i na zmiane!!
Ja to robilem srubokretem i mlotkiem, tylko musisz dokladnie dobic na koncu zeby prosto sie krecilo. Raz z jednej strony raz z drugiej. Nic trudnego :))
Jeżeli to jest ten dolny kiln, to zrób w nim małe przecięcie piłą do metalu, wtedy można to spokojnie założyć, bez problemu. Przecięcie ma być przedłużeniem średnicy tego klinu...
Nakładasz tak żeby było dobrze wszystko zakładasz do bike'a wsiadasz na niego, możesz nawet poskakać :P i sie samo nabije :] Potem tylko kasujesz luzy i powinno być gites. Łożyska tesj powinny przeżyć <lol>