DM DS 3.0 czy DC Pitbull ?
DM DS 3.0 czy DC Pitbull ?
Która z tych ram bedzie lepsza / wytrzymalsza? Mam zamiar smigac fr ale rownierz zaby mozna bylo tym pojechac gdzies dalej. Rama bedzie pracowac z juniorem i na poczatku na kolach 26 pozniej zmienie na 24.
dm 3.0 mega massywnaaaa ale pitbull - stary zobacz sobie modele 2006 www.duncon.pl/pitbull.html - zajebiste. Niewiele się co prawda różnią od 2005 ale.....
-
- Kontakt:
Jak chcesz pojezdzic FR i pojechac 'gdzies dalej' to bierz PitBull'a - na DM'ie sie zapedałujesz, wysoko umieszczony support, rama scieta niczym 'damka' - zeby pojechac 'gdzies dalej' musial bys dac zajebiscie długą sztyce - ramka typowo streetowo/4x (ew. FR), ale o dystansie nie ma mowy - chyba ze z domu na trase, z trasy do domu - trzeba sie psoiwecac:P
A pitbull... zajebista ramka do wszystkiego, na trasach DH sobie radzi (boli wszystko po paru godzinach:D), lata się pięknie... a i pojedziesz daleko, bo ma geometrie zblizoną bardziej do ram XC niż DM DS...
Takze DC Pitbull jest bardziej uniwersalny i większy zniego pożytek:) Pozatym gwarancja 5 lat to miodzio zasługa - wzglednie niektórzy ramy zmieniaja co sezon, moze dwa... a tak to są szanse, pośmigasz dłuzej (jesli jazda typowo wyczonowa (hardcoreowa) nie jest Ci obca):)
A pitbull... zajebista ramka do wszystkiego, na trasach DH sobie radzi (boli wszystko po paru godzinach:D), lata się pięknie... a i pojedziesz daleko, bo ma geometrie zblizoną bardziej do ram XC niż DM DS...
Takze DC Pitbull jest bardziej uniwersalny i większy zniego pożytek:) Pozatym gwarancja 5 lat to miodzio zasługa - wzglednie niektórzy ramy zmieniaja co sezon, moze dwa... a tak to są szanse, pośmigasz dłuzej (jesli jazda typowo wyczonowa (hardcoreowa) nie jest Ci obca):)
www.feel-free.pl
ja mam dm ds 3.0 i jezdze nim co dziennie z 30 km (bo jezdze nim go szkoły) i moze troche na poczatki było ciezko ale da sie jezdzic. rama jest na prawde super na kołach 24'' nawet na 26/24 sie dobrze smiga a co do pitbulla to ta rama podobno peka nie wiem czy to prawda bo ja nie miałem nigdy pitbula a jeszcze co do DM to teraz wychodzi ds 4.0 ktory ma 14'' wiec moze pomysl nad tym nowym rama na prawde pancer
http://www.pinkbike.com/photo/1036946/ SKRADZIONE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!