Ramka max 1500

Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

Barix no opłaca sie kupic cały rower bo jest on w dobrej cenie ale jest na hujjjowym!!!!! osprzecie ktory nadaje sie tylko do wymiany ja bym i tak składał. ale nie na ac chyba ze jest rozmiar 16" i z tłumikiem manitou jakims pozadnym bo tak to odpada.
ja i tak uwazam ze ac nie jest taki dobry ma kiepską prace....
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Barix
Kontakt:

Post autor: Barix »

moze sie ktos wypowie jeszcze/.'??
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Xxsin pisze:
KIEŁ16 pisze:giant ac to kupa
Takie gadanie to sobie wsadź w dupę.... Sam jesteś kupą człowieku....

Ac jest bardzo fajny ;) Nie ma dużych skłonności do bujania, wybiera ładnie zarówno małe nie równości jak i duże, więc na chopki, czy też dropy możesz się wybrać bez problemu.. Na dodatek jest mocna i znosi wyższe amorki. Z tanich fulli jest to jedna z fajniejszych ram. Nie ma się co sugerować gadaniem kieł-a, który coś powie, a zapewne nie potrafi tego uzasadnić...
Pozostaje mi tylko przytakiwać... Ramka bardzo przyjemna, miałem to pod 4 literami i naprawdę mi się podoba :) gdyby nie była na mnie za duża, to zapewne sam bym ją miał... buja mało, pracuje fajnie, silna dosyć jest (nie ma co słuchać gadania -nie bo nie ... bo tak moge tez powiedziec o Karpielu ...) moze mieć fajne geo zarówno ze 130mm jak i 170mm - zalecam juniorka z okolic 2002r. :) bardzo przyjemnie sie jeździ ... może być bardzo fajny rower do enduro ... a juniorek w górach moze sie okazac przyjacielem jak sie odezwie zew 70km/h po korzeniach :D ... co do kupna całego roweru- także bardzo dobry pomysł, bo za 3700zł Dostaniesz przyzwoity sprzet, a splice nie jest wcale taki tragiczny ...
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Barix
Kontakt:

a za to3700 niema nic lepszego?
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

jesli chodzi o calego bika to tak:

-kola sa zajebiste jak na poczatek: piasty formula, alex rims DP20, DT

-kiera i sztyca EASTON to nie ma co wymieniac, mam je nadal i nie zamierzam zmieniac

-mostek byl hu.. w modelu 05r. ale teraz zmienili i jest juz jakis pozadniejszy czyli tez mozna zostawic

-korba Truvativ na ISIS jest całkiem niezła jeśli nie zjezdzasz i nie potrzebujesz napinacza

-manetki alivio, przerzutka tyl deore przod alivio kaseta sram czyli naped jest takze zajebisty

-siodlo WTB czyli miod bo mi sie juz ponad rok trzyma i jest idealne

-Hample masz hydrauliki, najnizszy model ale do twojego zastosowania wystarczą o ile Oringi nie pójdą ale to byla wada modelu 05r.

-opony Kenda takze sa ok, przednia mam do teraz bo tylna sie sie juz zdarla

Do wymiany pozostaje damper, chociaż ja nadal na nim jezdze po zmianie sprezyny na 750 i jest calkiem dobrze, tlumienie dziala, nie zamyka sie zawias a nadal plynnie pracuje.
A co do Manitou Splice to jest on trochę twardy i ma stostunkowo słabe tłumienie, nie jest to amor do katowania a tym bardziej do dropow ponad 2m (ja pokrzywilem go na 3.5m). Zalezy ile wazysz jesli nie 50kg to tez na pocatek wystarczy, chociaz lepirj go sprzedac i kupic bombera jakiegos 130mm.

Jak wiec widzisz to nie jest tak zle z seryjnym AC, czesci sa kiepskie z punktu widzenia ostrego katowania, ale w twoim stylu jazdy powinny sie sprawdzic znakomicie.

a za ta cene nie ma na rynku nic konkurencyjnego a skladanie wyjdzie cie duzo drozej. Bierz nowego AC ze sklepu za 3800, ja ci moge jakis rabacik moze jeszcze ze 150zl zalatwic jesli chcialbys kupic w Pszczynie (okolice Czechowic dziedzic).

Mam nadzieje ze wszystkie watpliwosci rozwialem
POZDRAWIAM
http://www.endura.pl
Barix
Kontakt:

wiec chyba zostaje Tylko Ac heh tylko do roweru musze jeszcze dozbierać a chyba ze sie trafi ramka w stanie dbd za niska cene to kupie :] a jaki rozmiar mi polecacie do 181 (narazie):}??
ACextreme
Kontakt:

17
Barix
Kontakt:

heh a nie 18 ?
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Ja mam 187cm i mam 18" tylko ze na 24" kolach ale 170mm z przodu w podpisie mozesz zobaczyc jak to wyglada. Ja lubie wygodne a jednoczesnie zwrotne rowery. Wczesniejszego AC tez mialem 18" i uwazam ze ten rozmiar za bardzo fajny. Przekrok jest wystarczajacy a odleglosc od kiery calkiem ok nawet przy mostku 55mm
n0 ridE n0 fUN
piter krk
Kontakt:

Post autor: piter krk »

jak chcesz mam fajna ramke ghosta za 2200 ze swingerem moge ci dac z gwara i papierem,i za doplata przejsciowka oversize http://allegro.pl/item106222165_framset ... plus_.html
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

może uda ci się urzywaną akite dostać w tej cenie. jeśli ta ramka cię interesuje. pzdr
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

ACextreme pisze:
-korba Truvativ na ISIS jest całkiem niezła jeśli nie zjezdzasz i nie potrzebujesz napinacza
hmmm a nie jest to przypadkiem mini isis?? :p

Barix- no nie ma co gadać rower cały jest fajnie złożony, ale... amortyzator to trzeba wymienić z konieczności, ponieważ jest beznadziejny ;) Hamulce też bym wymienił... damper na początek naprawde wystarczy i będziesz z niego zadowolony. Reszta osprzętu jest w porządku.
Inna opcja to kupić cały rower Sign 2 i zmienić ramę... Ale to już więcej zabawy i nie wiem czy chcesz zostawać bez ramy na jakiś czas... Ac jako cały rower jest do polecenia, jeżeli jesteś świadomy, że musisz jgozmodernizować na wstępie..
cielak
Kontakt:

Post autor: cielak »

jakbys chcail ja mam ramke na sprzedaz tanio
ze swingerem 4:)

http://allegro.pl/item105385757_super_o ... tisy_.html
Barix
Kontakt:

Mam mozliwosc kupna Giant Ac 18 ramke za 1400 + damper + zacisk +stery + 4 lata gwary na ramke co o tym sadzicie?
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Barixsądzę, że to dobra cena i warto to kupić :)
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

tylko 18 to jednak sporawa jest;/ no ale cena niezła
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
ACextreme
Kontakt:

bierz za ta cene i sie nie zastanawiaj nawet
sudi
Kontakt:

Post autor: sudi »

Xxsin pisze:Barixsądzę, że to dobra cena i warto to kupić :)
ACextreme pisze:bierz za ta cene i sie nie zastanawiaj nawet
Dokładnie popieram przedmówców - 1400zł za te ramkę z takimi dodatkami to naprawdę ok cenka,a sam sprzęt jest bdb i warty kupienia -tymbardziej do Twoich zastosowań:) a 18 - do takiej jazdy bedzie bardzo komfortowa i przyjemna w prowadzeniu.

Propozycja Akity tez jest ok, ale imho nie warto sie pakowac, bo tu za mniejsza cene dostaje sie porzadna rame z dodatkami i gwarancja na 4 lata, a Akity w tej cenie moga byc przytyrane i bez gwary :/

Pozdrawiam!

sudi
WWW.WFSPORT.PL
http://tiny.pl/bcjf - rowery na 2009...
Barix
Kontakt:

Niestety mi sie nieudalo sprzedana :] Ale w sumie dobrze bo jednak kupie caly rower bo juz widzialem za 3300 a jak bede mial kase to zmienie odrazu amorka .Ale dalej niewiem jaki rozmiar 17/18 bo zalezy mi na wygodnej jezdzie:/
ODPOWIEDZ