Booster??

Pawer
Kontakt:

Booster??

Post autor: Pawer »

Do czego właściwie służy booster ???
Wiem tylko że sie go zakłada na v-br i tyle ,hmm???
HAHmaster
Kontakt:

Post autor: HAHmaster »

usztywnia, sam dzisiaj sobie kupiłem, ale chyba troche bez sensu zrobilem, bo generalnie trzena miec mocna hamulce (hydrauliczne V-ki) zeby cos dawało :/
RIDE MOUNTAIN BIKE (-_-(-_-)-_-)
GG: 1943073
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

niekoniecznie trzeba miec mocne hamulce. na sredniej klasy v-kach i niektorych ramach (alu) tylnie widelki potrafia sie wygiac przy hamowaniu. po zalozeniu boostera nie ma tego efektu, a i jakosc hamowania jakby wzrasta.
EmBond
Kontakt:

Post autor: EmBond »

Zapobiega np. przy chamowaniu jakimiś v-kami hydraulicznymi wyginania sie ramy w miejscu gdzie są piwoty poprostu usztywania a z wyglądu jest jak podkowa a i Pawer odezwij sie na gg co do tego spotkania
The Power Is On Your Side !!!
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

heh fajnie wyglada zwlaszcza karbonowy (wiem mam :P)
hmm wydaje mi sie ze jest poprawa w hamowaniu na bosterze... sztwno wsystko siedzi kolo nie rusza sie wogle przy nawet lekkim zacisku. hamulec nie rusza sie lewo i prawo podczas hamowania. a teraz mam drugiego boostera i wrzuce go na przod bo po glebie mojego kumpla sie spieprzyl :| (thx wujek, bede ci pamietal ten blotnik i tego hampla :P) (zapomnialem go /booster/ i znalazlem po roku na naszym torze hehe /thx jesus za info o nim/ lezzal sobie pod mchem w folii)
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Dejv_d3
Kontakt:

Post autor: Dejv_d3 »

da roznice nawet na v-kach mialem ale sie tak podrapal ze wywalilem :D to odrapanie nie nadawalo smaczku :P
ODPOWIEDZ