Witam. Po raz kolejny zaczynam temat Kross Sign. Tym razem chodzi jednak tylko i wyłącznie o ramę, ponieważ mam problem z oglądnięciem jej na zywo. Po pierwsze: jak zachowuje się przy manulalch, skokach pedal kick'ach i up'ach; czy tylny trójkąt który na zdjeciach wygląda na mało wytrzymały jest taki w rzeczywistości i czy zmieści się tam opona grubsza niż 2.35, (albo koło 24" z grubą oponą); czy geo bardzo sie spuje jak da sie amor o większym skoku. A na koniec, jesli ktoś jest z Wrocławia czy może mi podać adres sklepu, w którym można sobie ten rower oglądnąć. Jeśli ten temat już był gdzie poruszany to proszę o link. Dzięki za odp
Na towarowej jest sklep rowerowy. Powiedzieli mi ze sa zamowione dwa Krossy (jeden dla mnie) 14". Bedzie prawdopodobnie po 15 czerwca, poniewaz zeszla cala linia i musza wyprodukowac nowe...
Jezdzilem na tej ramie z duro. I geometria jest fajna. Rower stabilny w locie. Latwo sie wyrywa. Ramka miala duracza 130mm i nadal nei byl to duzo wiec spokojnie mozna tam wladowac widelec o bardzo duzym skoku. Gdyz rama ma katy pod to wskazane ;] Co do opony to w tym co ja jezdizlem bylo 2,35 i bylo jeszcze sporo miejsca na 26".
Zobacz u mnie w podpisie masz signa z amorem 150 :) co do tylnego trujkata jest wytrzymaly, wyglada solidnie a spawy robia wrazenie. Co do oponki to moze uda sie tam wcisnac 2,50 na kole 24".
Kross Sign DS
http://www.pinkbike.com/photo/880154/ <= nowa wersja Signa DS
mam do sprzedania kupon rabatowy na rower krossa. Zniżka 25 lub 30 % nie pamietam dokladnie(potem zobacze). Do wykorzystania do października tego roku. Jako ze rower juz mam a w najblizszej przyszlosci nie zamierzam kupowac Krossa chętnie zrobie dila
Przepraszam wszystkich ze w temacie o ramie pisze o calym rowerze. Chcialbym sie spytac tych co juz go posiadaja od dluzszego czasu jak sie spisuje, bo juz chyba mozecie go co nieco ocenic.