Chciał bym przeserwisować 5th elementa ale nie posiadam żadnych manuali ani niczego w tym stylu. Jak by ktoś miał to prosze o linka albo o mejla. I czy wie ktoś jak dobrze ustawić 5th elementa w banshee scream i jakie powinno być ciśnienie w damperze. Obecnie mam 130PSI.
dołączam sie do pytania...czy ktoś miał już doczynienia z tymi damperami?...Nigdzie na sieci nie moglem znalezc zadnej instrukcji jak przeserwisować ten damper. Zadnych wzmianek o gęstości oleju czy jego poziomie.
Jeżeli ktoś już zabierał sie za ten damperek mogł by opisać co nieco.
Nie sa jakos specjalnie skomplikowane w serwisowaniu. 5th Element jest podobny konstrukcyjnie do Swingerow (Swingery sa w koncu na licencji Progressive Suspension), wiec mozecie sciagnac sobie instrukcje Swingera i tam podpatrzec, czego mozna sie w damperze spodziewac i w jakiej kolejnosci go rozkrecic, a przede wszystkim zlozyc.
Konstrukcja jest za pewne bardzo podobna i żeczywiśćie instrukcja do swingera moze styknać...ale wziaż bedzie brakować mi danych na temat poziomu i genstosci oleju, bo nie stety nie wiem czy manitou i PS w tych kwestiach beda identyczne.