RST I ICH NOWE EXTREMALNE (???) WYPUSTY

mati-biker
Kontakt:

RST I ICH NOWE EXTREMALNE (???) WYPUSTY

Post autor: mati-biker »

Widzieliście produkty firmy RST do extremy?
Czyżby RST chciało znaleźc miejsce w innym niż dotąd segmencie rynkowym?
Wydaje mi się, że jakośc ich produktów się polepsza...
Oto trzy z nich:
http://www.rst.com.tw/product/pd2007/storm.htm
http://www.rst.com.tw/product/pd2007/space.htm
http://www.rst.com.tw/product/pd2006/rapide-hill.htm

dwópółka wygląda nie najgorzej według mnie....
co do tamtych pozostałych...to też nie wyglądają źle.
Obawy miał bym tylko do korony. Co o nich sądzicie? Tylko oceniając je, nie patrzcie, że jest naklejka RST.... tylko patrzcie na budowę. Parametry techniczne itd.
Byc może np, Space czy Storm jest cenową alternatywą np, dla Duro. za 600 zł wkońcu dostajecie Amortyzator z sztywną ośią.

XXX:
Przy okazji postu, spytam się czy nie ma tu kogoś kto móglby (albo zna może kogoś ) dorobic mi korone do amortyzatora na frezarce według dostarczonego projektu i na dostarczonym materiale? Do zarobienia ok 200 zł.
hui
~Plitlanek~
Kontakt:

Post autor: ~Plitlanek~ »

Byłoo, poszukaj, space ma kilka osób już
Maciekx
Kontakt:

Post autor: Maciekx »

HAHAHAHA rst jedno polka 150 lub 170 mm na qr 20 loool PRAWIE jak 66 ;P szkoda ze po jednym dropie bedzie pojezdzone :D
http://www.rst.com.tw/product/pd2007/storm.htm
kamil_dh
Kontakt:

Re: RST I ICH NOWE EXTREMALNE (???) WYPU

Post autor: kamil_dh »

mati-biker pisze:Widzieliście produkty firmy RST do extremy?
Czyżby RST chciało znaleźc miejsce w innym niż dotąd segmencie rynkowym?
taaaaa a co z Sigmami? przeciez te amorki sa swietne..

i Maciekx nie oceniaj wytrzymalosci jak nie jezdziles bo zaloze sie ze nie jezdziles wiec siedz cicho
co cie nie zabije to wzmocni
.:Mikas:.
Kontakt:

Post autor: .:Mikas:. »

MaciekxPo co do k.urwy nedzy takie glupoty pieprzysz?? Ze sam masz 66 to musisz wszedzie oglaszac ze to jest najlepsze a wszystko inne to ch.uj??? Skad wiesz ze to peknie po jednym dropie???
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

Maciekx => Lagi 36 mm, wiec raczej "prawie jak Fox 36" ;)

IMHO zapowiada sie calkiem ciekawie, chetnie bym na tym pojezdzil, zeby zobaczyc, co to RST wymyslilo... Do tego czasu jednak powstrzymam sie od komentarzy ;)

EDIT: Jedna rzecz juz mi sie nie podoba - design napisow Storma mocno "nawiazuje" do Bomberow - troche blado to wyglada...
mati-biker
Kontakt:

a mam RST Space transfer....sztywnośc w każdą stronę ogromna. Ale... po 3 tygodniach wygieła się korona w bok....
Według mnie gdyby nie jeden crash, nic by się z tym nie działo jeszcze długi lot...ale mój rower spadł z 6 metrów pod kątem 90 stopni bokiem....prosto na amortyzator. :/
Ale chodził bardzo ładne... Ta korona potrzebna mi własnie do niego...
Bo golenie dolne i górne są naprawdę ZAJEBISTE! xD
hui
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

tak btw, czemu one maja byc zle? z zalozenia? lol. dziwni jesyescie. (taki maciek... - zal po prostu.)
mikael
Kontakt:

Post autor: mikael »

jak sie slucha niektorych to az sie noz w kiszeni otwiera- jak wy smigaliscie jeszcze na makrokeszach a na widok rowera z grubą opona mieliscie budyń w gaciach, to rst dominowalo na trasach zjazdowych- sigmy, swietne wyzsze modele. TO ze dla wiekszosci z was rst to gile capy i inne sra-cos tam to nei nznaczy ze nie robia dobrych amorow- zobaczcie cały katalog- amory w okolicach 2000-3000 tys. Takie porównojcie z marcokami itp, a nie low endowy sprzet do rowerow miejskich
PiCiA_reda
Kontakt:

Post autor: PiCiA_reda »

Maciekx pisze:HAHAHAHA rst jedno polka 150 lub 170 mm na qr 20 loool PRAWIE jak 66 ;P szkoda ze po jednym dropie bedzie pojezdzone :D
masz, jeździłeś, sprawdziłeś ?? ://///
KapKama Odzyskuje każdy dług i nie ma chu** we wsi !

Mroz_FR
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Ja chyba kupię tego storma,jak będzie poniżej 1000zł,,,
Ride 4 Fun ! Biatch !
RzemieN
Kontakt:

Post autor: RzemieN »

No no storm 150 mm :)) niezle sie zapowiada alternatywa shermana ? - tanszy odpowiednik? ciekawe jak z praca...
[url=http://i18.tinypic.com/2cr7j3p.jpg[/url]
pogo
Kontakt:

Post autor: pogo »

storma?? nie do storma nie bylbym przekonany jak bedzie kosztowal 1000 to lepiej dolozyc do flicka bo jest za 1100 na oske..
Ja bardzo bardzo chetnie bym wymienil mojego Dj'a na space najwyzszy model... ba za nalwyzszy model space bym dal nawet 2 dj'e chetnie bym pojezdzil na tych RST mi sie podobaja i nie jest wazne ze jakies dzieciaki i inne lol ziomy beda jechaly po tym.. napewno ten rst bedzie lepszy od tych pieprzonych dj i innych... przecie marcochy to poracha jest teraz.
Wooyek
Kontakt:

Post autor: Wooyek »

freed pisze:Ja chyba kupię tego storma,jak będzie poniżej 1000zł,,,
...o ile beda dostepne w Polsce :/ Storm to nowosc, ale Rapide jest na stronie juz dluuugo i ciagle go jeszcze nigdzie nie widzialem. Nawet Space'y nie sa chyba dostepne w powszechnej sprzedazy (niekoniecznie mam na mysli sklepy, ale chociazby Allegro)?
ACextreme
Kontakt:

Post autor: ACextreme »

Hmm... wygląd ok, technika też, budowa niczego sobie. Z tymi amorkami może być podobnie jak z firmą KROSS... wszyscy się nabijali, a teraz co??? Sami wiecie. Jeśli na prawdę będzie to dobry sprzęt w rozsądnej cenie to mogą coś zdziałać... Jeśli nie będzie zbyt dużo osób, które dwa razy dziennie pucują TYLKO naklejki w swych bomberach i wystawiają 100zdjęć sprzętu na pinku przy czym żadnego w akcji... życzę powodzenia RST. Za niedługo bike FR to będzie na ramie SIGN FR, amorku RST z dwoma półkami, osprzęcie SUNTOUR (jeśli też zmądrzeją), a najlepsze będzie to że to będzie dobry i tani sprzęt. Oby tak dalej
http://www.endura.pl
KaKTuSSS
moderator
Kontakt:

Post autor: KaKTuSSS »

jakoś mnie ta firma nie przekonuje .... z RST jest jak z shitmano ... jedni nie potrafią stworzyć piast na maszynach a drudzy nie potrafią zrobić amosia co dobrze chodzi (może zainwestują chociaż w wytrzymałość???).
Serwis amortyzatorów przednich BOS/anodowanie/nietypowe uszczelnienia!
MLODY-of-KG
Kontakt:

Post autor: MLODY-of-KG »

OMG... mowi sie ze RST to gowno ale rst koszytuje 400zł taka gila czy cos to z czym je porownacie? tym bardziej ze są to amory meijskie? ja mialem kiedys jakiego rst 496tl chybaq czy cos takiego i chodzi cudnie do dzis (moj kumpel go ma) tylko ze ma luzy nom ale ten amory jakbyl nowy kosztował 600zł.... niejeden rokszok (:P) tyle nie pojezdził... mysle ze rst mozna by jechac jakby RSt space tak pekało - a nie peka...
www.coastridazkg.prv.pl
http://www.pinkbike.com/photo/?op=view&image=696259
mati-biker
Kontakt:

Wooyek pisze:
freed pisze:Ja chyba kupię tego storma,jak będzie poniżej 1000zł,,,
...o ile beda dostepne w Polsce quote]

No o ile będą....SPACE są w republice czeskiej ogólnie dostępne...A velo ani myśli o ich dystrybucji. Pisałem do nich..Na rok 2007 pewnie też się nimi nie zajmą...albo ściągną kilka pojedyńczych spaców. A poza tym, to według mnie space'a można stunignogowac do nawet 140 skoku. Dolne golenie ma długości 300mm xD. Korona w tym na 2007 jest taka sama co w sztormie...więc niby czemu nie... :P
hui
jozekrj
Kontakt:

Post autor: jozekrj »

ja bym chetnie kupił space jak by miał przynajmniej 130mm skoku

a tak bede muasiał szukac storma pewnie u południowych sasiadow

osobiscie firma RST nigdy mnie nie zawiodła, a to ze mamy hujowego dystrybutora tej firmy ktory w 2002 albo 03 przestał sprowadzac wyzsze modele zaczynajac od delty w gore konczac na sigmie to juz nie nasza wina tylko tych cieci z Velo ktorzy na własne zyczenie pogorszyli reputacje firmy sprzedajac capy, gile i omegi
http://www.s-cam.pl/
ODPOWIEDZ