Kto mi dorobi koronę?
-
- Kontakt:
Kto mi dorobi koronę?
Kto mi dorobi koronę na frezarce według projektu, który dostarcze wraz z materiałem? I ile za takową robotę by chciał? Tylko nie pisac, że xprot i dzikus, już się ich pytałem.
Albo może znacie kogoś, kto ma dostęp do frezarki i chce sobie dorobic do pensji.... Jeśli tak, to dajcie jakiś telefon czy mail....
Albo może znacie kogoś, kto ma dostęp do frezarki i chce sobie dorobic do pensji.... Jeśli tak, to dajcie jakiś telefon czy mail....
hui
looknalem na stronke.... korona z tytanu ? :) chlopie gdzie ty kupisz taki klocek tytanu ? nie mowiac juz o kosmicznej cenie ;]
a korzysci nie bedzie w porowananiu do alu
a tak to git ;] , tak dalej to cos z ciebie wyrosnie :D
PS ta korona miala by byc zrobiona ? Wymiary all masz ? material tez ? zorientuje sie w poniedzialek co da sie zrobic i napisze do ciebie a poki co przeslij mi jakies rysunki techniczne na mail lumpekx@go2.pl zebym mogl nieco pokazac majstrowi ;]
a korzysci nie bedzie w porowananiu do alu
a tak to git ;] , tak dalej to cos z ciebie wyrosnie :D
PS ta korona miala by byc zrobiona ? Wymiary all masz ? material tez ? zorientuje sie w poniedzialek co da sie zrobic i napisze do ciebie a poki co przeslij mi jakies rysunki techniczne na mail lumpekx@go2.pl zebym mogl nieco pokazac majstrowi ;]
www.mm-foto.pl
widze ze kolega ma wielkie ambicje ale te konstrukcje sa malo przemyslane pomijajac fakt ze minimalne sa szanse realizacji tych projektow ze wzgledu na dostepnosc materialow w PL , pomijajac piaste z lozyskiem na srodku ;D jak ja zobaczylem to prawie z krzesla spadlem ze smiechu :P ale zycze powodzenia :P
http://miniurl.pl/12397
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ta piasta jest zwalona...Wiem o tym xD Nie pomyślałem z tym łożyskiem w środku. <lol>
Te rysunki to takie luźne projekty robione na wyczucie...Po polibudzie (w dalekiej przyszłości) zamierzam coś tworzyc tak na serio.
wookie85
Rysunek własnie się tworzy. Jak już będę pewien iż mam u kogo zrobic tą koronę to zamówię projekt u dzikusa.
Co do Alu, to prawdopodobnie będzie to stop pa6. Gdyż xprot z niego już robił więc jest sprawdzone.
Kostki jeszcze nie posiadam...i nie wiem z kąd ją wezmę :/ Ma ktoś jakiś pomysł...
Wymiary podstawowe to (które jeszcze muszę sprawdzic przy pomocy elektronicznej sufmiarki by sie upewnic)
rozstaw goleni: 136mm
Szerokośc goleni: 36mm
Obniżenie mocowanie wzgledem mocowania sterówki: 25mm
Przesunięcie goleni do przodu względem rury sterowej: 20-25mm
Te rysunki to takie luźne projekty robione na wyczucie...Po polibudzie (w dalekiej przyszłości) zamierzam coś tworzyc tak na serio.
wookie85
Rysunek własnie się tworzy. Jak już będę pewien iż mam u kogo zrobic tą koronę to zamówię projekt u dzikusa.
Co do Alu, to prawdopodobnie będzie to stop pa6. Gdyż xprot z niego już robił więc jest sprawdzone.
Kostki jeszcze nie posiadam...i nie wiem z kąd ją wezmę :/ Ma ktoś jakiś pomysł...
Wymiary podstawowe to (które jeszcze muszę sprawdzic przy pomocy elektronicznej sufmiarki by sie upewnic)
rozstaw goleni: 136mm
Szerokośc goleni: 36mm
Obniżenie mocowanie wzgledem mocowania sterówki: 25mm
Przesunięcie goleni do przodu względem rury sterowej: 20-25mm
hui
to lepiej zacznij po polibudzie :P
bo rysunek to nic !
no chyba ze cos wiesz na ten temat !? - przewidziales fakty ze zachodza tam takie procesy jak : scinanie materialu i (nie pamietam nazwy ale tak chyba bewdzie prosciej) wyginanie ??
a na obliczenie tego potrzebne jest pare wzorow i polskich norm !
wiec jak skonczysz ten etap to dopiero wez sie za rysunek :)
pozdro.
bo rysunek to nic !
no chyba ze cos wiesz na ten temat !? - przewidziales fakty ze zachodza tam takie procesy jak : scinanie materialu i (nie pamietam nazwy ale tak chyba bewdzie prosciej) wyginanie ??
a na obliczenie tego potrzebne jest pare wzorow i polskich norm !
wiec jak skonczysz ten etap to dopiero wez sie za rysunek :)
pozdro.
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
-
- Kontakt:
Ja dorabiam sobie korone do DURO bo mi pękła. Załatwilem sobie na złomie kostke alu pa6 , dokładnie to jest wałek taki dość konkretny. Za niedługo mam nadzieje ze mój znajomy tokarz mi to wszystko zrobi i korona bedzie jak nowa :D Jak znajdziesz dobrego tokarza to nawet nie potrzebny jest szkic , bo koleś bedzie wiedzial o co chodzi.
Krawężnik esencją Polskiego streetu
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Z aluminium nie ma problemu, taki kawałek możesz kupić chyba na każdyn skupie złomu kolorewego. Ten kawałek ważył akurat 5 kg., ale mysle ze po ofrezowaniu bedzie wazyl jakies 1-2kg. A co do projektu to skleiłem stara korone i pogadalem z tokarzem i ustalilismy ze zrobi identyczna tylko troche bardziej masywniejsza.
A propo ceny, ja narazie nie placilem za ta kostke bo zaplace dopiero ja wyfrezyje bo bedzie jej duzo mniej :P, ale mysle ze takie aluminium jak pa6 to bedzie gdziesz za 10zł za kilogram.
A propo ceny, ja narazie nie placilem za ta kostke bo zaplace dopiero ja wyfrezyje bo bedzie jej duzo mniej :P, ale mysle ze takie aluminium jak pa6 to bedzie gdziesz za 10zł za kilogram.
Krawężnik esencją Polskiego streetu
po to dalem tam minke :) - ":P" ,abys nie traktowal tego dosłownie.
nie napisalem tez ze projekt jest do dupy, bo nie jest, jest tylko nie przemyslany :)
cwiczyc rysowanie mozesz....ale jak chcesz juz to montowac do roweru to musisz zrobic wiecej niz tylko narysowanie :)...pozdro
nie napisalem tez ze projekt jest do dupy, bo nie jest, jest tylko nie przemyslany :)
cwiczyc rysowanie mozesz....ale jak chcesz juz to montowac do roweru to musisz zrobic wiecej niz tylko narysowanie :)...pozdro
głupota nie boli...głupota kosztuje !...lecz prawda juz może zaboleć...!
maciek1988 skad wiesz jaki to stop ze sie tak spytam ?
www.google.pl - mozna spokojnie znalezc firmy sprzedajace metale i to zarowno w detalu , albo dadza namiar na takowy sklep , ludzie ruszcie troche glowa ;]
poza tym jestes z wawy , tam na pewno dziala jakis , jakies , sklepy z metalami
co do projektow to poki co ucz sie chocby rysowania w cadzie , przyda sie pozniej na pewno
www.google.pl - mozna spokojnie znalezc firmy sprzedajace metale i to zarowno w detalu , albo dadza namiar na takowy sklep , ludzie ruszcie troche glowa ;]
poza tym jestes z wawy , tam na pewno dziala jakis , jakies , sklepy z metalami
co do projektow to poki co ucz sie chocby rysowania w cadzie , przyda sie pozniej na pewno
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: