661 są dobre, ale najlepsze są wg mnie dainese sprzed kilku sezonów nowe jak dorwiesz. Mi się udało po taniu. Tylko żeby chroniły kości jaknajbardziej, bo sama szmatka to po co???
nic nie dają??? Wyobraź sobie że jedziesz sobie traską w lesie z prędkością jakieś 35km/h i kilka z pozoru cienkich gałązek wali ci po łapach... inny przykład- po nieudanym lądowaniu z hopy zniosło mnie na drzewo i przecharatałem zewnętrzną stroną po korze. Sam tego doświadczyłem i takie oraz podobne sytuacje nie są przyjamne. Można zedrzeć całą skórę z dłoni, a na pewno ją porozcinać, bo przy mechanicznym kontakcie z większą siłą z korą drzewa czy z ziemią, taka szmatka się targa po prostu. Mi już te jakże "nic nie dające" jak piszesz osłony kilka razy ręce uratowały. A co do wentylacji to można na nią w XC uwagę raczej zwracać, bo przepocisz rękawice i tak. To tak samo jak z fullfaceami, niby wentylacja jest a jednak nie ma.
kazdy sadziw wedlug siebie, dla mnie np te ochraniacze sa zbedne bo mnie ta szmatka sie jakos nie rwie i galazki mi nie przeszkadzaja, i z tego ci wiem sporo osob sadzie podobnie jak ja
ja mam dartmoory dałem za nie 65 zł i jak za tą cene są jak najbardziej w porządku. Mają wszycie na spodzie (z jakąś gąbką chyba)i nie robią sie odciski...
Ja mam 661 Comp i kosztowały chyba 85zł
Są w porządku. Michal_KRKja je mam już ponad rok i jeszcze nawet małego przerwanai na szwach nie ma, może miałeś za małe i dlatego?
ja mam jakies rekawiczki z dlugimi palcami firmy SHIFT, placilem za nie chyba 110zl w tamtym roku ale jestem bardzo zadowolony z nich, troszke sie wytarly ale naprawde dobrze chronia dlonie:)
To życie i tak Cie opuści chłopak, więc odetchnij.. i tylko je kochaj:)
Ja mam właśnie Dainesse sprzed chyba 2 sezonow, kupiłem je za 100 zł w serwisie Bikershopu :p nowki. Nawet nie wiem jaki model, ale stosunek cena/ jakość zwala z nog :) Ale taka okazja zdarza sie raz na sto przypadkow
ja mam Gianta i polecam dobre i tanie w porownaniu do innych. nie mam ich za dlugo ale inni maja i sie trzymaja juz dlugo tu masz tanio http://www.allegro.pl/item108303022_gia ... nowe_.html
(w rzeczywistosci wygladaja lepiej;))POLECAM
Dobry rozmiar mam, mam je 1 sezon i dziury na palcach w tych dziurkach co maja powietrze wpuszczac (są 10 razy większe niż były), są równiez przetarte od strony wewnętrznej tam gdzie sie kiere trzyma wiec porażka (661 MTX)