Jak wtopiłem sproawdzając boxxera z USA.

motomysz
moderator
Kontakt:

Jak wtopiłem sproawdzając boxxera z USA.

Post autor: motomysz »

Witam.

Otóż upatrzyłem sobie kiedyś Boxxera na ebayu, z opisu wydawał sie super, wygląd powalał.. cena 250 dolarów za taki zestaw powalająca.. a wiec poporsiłem mojego serdecznego kolege Garego o zalicytowanie. Aukcja zakończona, boxxer mój, wpłata zrobiona, czekam na paczke.

Paczka przychodzi .... no i małe halo .. po pierwsze kilka rys na goleniach o których mowy nie było, no ale mysle sobie.. jeździł gość.... niestety jednak uświadomiłem sobie, że zdjęcia musiały być robione duzo duzo duzo wczesniej a nie w momencie wystawiania boxxa na ebayu.

Po załozeniu bo bika okazało sie ze amor jest lekko "przetłumiony" .. generalne to on był kuresko przetłumiony ... no i wtedy okazało sie ze regulacja tłumienia NIE DZIAŁA !!

Wziołem amorek dziś i rozbrałem .. i oto co jest trąfem:
http://www.pinkbike.com/photo/879112/

Niestety gniazdo na klucz jest obrobione i ten nały ogrnaiczik jest złamany. Naszczęsci udało mi sie to naprawić i w sumie mam regulacje.. ale ... regulacje wewnętrzą. Zeby wyregulować tłumienie musze rozbeirac cały amor, wylewać olej, wyciągać tłumik itp ....

Napisałem do harfy, zobaczymy ile będa chcieli za całą tą cześć tłumika. Napisze też do gośćia a ebaya i zobaczymy jak sie zachowa.

Ten temat napisałem tylko ku przestrodze, bo niby wszystko miało być pięknie .. a nie jest. I niestety nic nie podziałam w tej kwestii .... wkońcu nie wezme sie z kolegami i nie pojade do niego ... odesłanie amora ?? no niestety musiałbym ponieść koszty przesyłki i transferu kasy .. zupełnie nie opłacalne.

zdjęcie któe udało mi sie przez przypadek znaleźć w necie i które zostało zrobione w tym samym czasie
http://img210.imageshack.us/my.php?image=boxxer6xx.jpg

Zdjęcia napewno zrobione w tym samym czasie, widać po ukłądzie samochodu itp.
flip_nixon
Kontakt:

Post autor: flip_nixon »

przejebka, współczuje ;/
MTB!
Magic
Kontakt:

Post autor: Magic »

współczuje ;/, trzeba mieć pecha żeby trafić akurat na takie coś...

A tak BTW to zajebiste malowanie ma ten Boxxer :D
Ride to die... oby jak najdłużej...
www.ldsc.yoyo.pl
Friki MUD
Kontakt:

Post autor: Friki MUD »

Ty to Fylyp masz pecha.. współczuje :/
http://chudy.pinkbike.com/
Lisek-Tm
Kontakt:

Post autor: Lisek-Tm »

miałem podobnie. tylko ja kupiłem dirt jumpera II 04. tłumienie całkiem zjebane. przesiadłem się z duro i niewiem co było lepsze. niejest to kwestia oleju itp. bo był robiony na 130mm w secesji wszystko zrobili w nim co trzeba ale chodzi tak samo. jeśli wiecie co to może być i co z tym zrobić to prosze o napisanie. PS: wspólłczuje, ale boxxer zajebisty, bardzo fajne malowanie. pzdr
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

fajnie pomalowy ten boxxer :]
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
Zvisu
Kontakt:

Post autor: Zvisu »

Kurde ale wyjebcze malowanie !! Sam bym takiego chciał :) A co do kupna używanych amorków z nieznanych żródeł to nic nowego...
http://www.wufr.go.pl/
http://www.pinkbike.com/photo/865995/
gonzo guma
Kontakt:

Post autor: gonzo guma »

Po pierwsze widac ze nie wiesz jak kupuje sie na Ebay.Po drugie jesli kupujesz prosisz o pozadne foty wszystkich czulych miejsc.Moj rower jest zlozony w 99% z czesci z Ebay.Jesli ktos chce mam pare kontaktow do sprawdzonych czesci z USA.
Ten przypadek jest tylko i wyloncznie z twojej winy.A myslac logicznie i ja to wiem z doswiadczenia ze nigdy nie pujdzie Boxxer za 250$ chyba ze jest po zawodnikowi.
Cannondale Gemini + Sherman firefly 150.
karol.fr
Kontakt:

Post autor: karol.fr »

gonzo guma co Ty pieprzysz ze z jego winy ? z jego winy bo zaufał gościowi ktory go w ***** zrobił ? Wina jest tylko i wyłącznie po stronie tamtego gościa a takie sytuacje w ogole sa nie do pomyślenia. Ciekawe jak sie zachowa gośc. Wspołczuje...
http://www.pinkbike.com/photo/6739274/
motomysz
moderator
Kontakt:

gonzo guma nie no stary moze bez przesady ...

Troche sie juz Gary tego sprzętu natachał, wiec coś niecoś wie(my) o sprzęcie zza wielkiej wody.

Co do cen boxxerów toś troche dorypał bo boxxery chodzą o wiele taniej. W momencie gdy licytowałem tego był jeszcze race 2004 nówka sztuka w pudełku za 300 dolarów.

Pozatym sprzedający miał prawie 200 pozytywów.

Genelranie boxxer jednak chodzi zajebiscie, tłumienie da sie usatawić, ale tak jak mówiłem to nie jest to łatwa czynność.Wczoraj był przetłumiony, a dziś z kolei bo za bardoz odtłumiłem. Jutro znowu czeka mnie rozbiórka i klejna regulacja. Zrobie jutro fotke w jaki sposób rozwiązałem ten problem. Może kiedyś sie komus przyda, jeżeli spotka bo taki sam problem. Postaram sie wymienić tą część i pogadać z gościem.
kamil_dh
Kontakt:

Post autor: kamil_dh »

gonzo guma no to napisz poradnik jak kupowac na e-bayu... a skad niby mial wiedziec ze jest zrabany amor? chodzi tu o rzetelnosc sprzedawcy- koles poprostu wykrecil walek i mu sie niestety udalo. Powiedz mi czy jak kupujesz cos to prosisz o przeslanie fot kazdej bebechy co jest w srodku? nie mial mozliwosci sprawdzenia jak to dziala bez przejechania sie.

motomysz wspolczucia i mam nadzieje ze jakos to zalatwisz pomyslnie, malowanie jest mega :)
co cie nie zabije to wzmocni
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

gonzo guma ma troche racji

okazja okazja , kupujac u nas tez sie nauczylem i wiem na co klasc naciks i jak kogos sprawdzic , wiadomo gwarancji do konca nie ma ale nigdy ostroznosci za malo

a swoja droga koles zachowal sie jak ciul , a niech m u ta jego rama peknie i sie polamie za to , niestety watpie zeby udalo ci sie cos z tym fantem zrobic , jak ci sie uda go w miare tanio naprawic to tylko sie cieszyc , moze ostatecznie nie bedzie tak zle
www.mm-foto.pl
motomysz
moderator
Kontakt:

wookie85 no dokłądnie, średnio widze mozliwosć zrobienia zdjęcia gniazda na klucz 2,5 mm które jest schowane 4 cm od spodu lagi i prowadzi do niego 3mm kanalik ...

Malowanie tez mi sie podoba - dzięki :P

A co do samego goscia, okazało sie ze jest dość rozpoznawalną osobą tam u nich w ich kręgach.. wiec dziś idzie pokojowy mejl i sie okaże co i jak.

Jutro jeszcze dla pewności rozbiore drugą lage i tez zobacze czy wszystko w niej jest okej. Mam nadzieje, że tak .. bo regulacja kompresji ( w zasadzie to reg. wolnej kompresji bo szybkiej kompresji jest od wewnątrz) działa... ale jednak róznica jest mnało wyczuwalna .. nie wiem moze to na trasie wyjdzie.

Pocieszam sie ze sama górna półka i mostek (pisałem do chłopaków z Romica) kosztuje 215 dolarów ... a sa jak nowe... ani pół rysy :)
pan_saper71
Kontakt:

Post autor: pan_saper71 »

hmmm...wspolczuje...ale tak na marginesie to skusil cie meidzy innymi jego wyglad o aerograf naprawde fajny...a cena to inna sprawa bo w niewiele wiekszych u ans sa boxxery o ile widzialem jakis zcas temu na allegro tzn mam an mysli jesli doliczysz koszty transportu...ale trodno...popruboj z jakimis wlasnymi patentami bo zcasem warto...mzoe sam jakso napatrwisz ta regulacje...pozdro
pinkbike-to nie smietnik...zanim dasz tam fote dokladnie to przemysl...
motomysz
moderator
Kontakt:

u nas taki boxxer poszedł by za około 1300-1400 zł z normalną półką .. gdyby tam wsio w bebechach było okej ..

czyli naprawde niewiele wiecej biorąc pod uwage koszty przelewów, transportu i ryzyzko ...

a skusiło mnie malowanie, idealny stan na fotce, mostek i póła .. i uszczelki ..
gonzo guma
Kontakt:

Post autor: gonzo guma »

Jak zuwazylem wiekszos osub kupujac na Ebay nie pyta sie dokladnie Np:kto go uzywal,w jakiej jezdzie,kiedy byl zmieniany olej,i tp...
Po czym mozna bylo zuwazyc lub snuc watbliwosci a no po malowaniu.Mozna zauwazyc ze byl uzywany w zawodach a jak to zawody dh Boxxery sa caly czas na domkniecu.Twoj przyklad niech bedzie przestroga dla innych czasami warto byc podejzliwym i uzywac powiedzenia ''Kto pyta nie bladzi''
Cannondale Gemini + Sherman firefly 150.
motomysz
moderator
Kontakt:

gonzo guma 2 rzeczy ...

po 1) zdjęcia były jak sie okazało sprzed dawien dawna.. pewno tuz po pomalowaniu .. wiec zapewne dałby mi jeszcze kilka z tatych czasów bo zakłam ze chciał mnie oszukać

po 2) co mi da pytanie w stylu "gdzie był uzywany??" jezeli gośc ma zamiar mnie oszukać ?? wiadomo co odpisze

po 3) miał być przelany i wsadzone nowe uszczelki przed wysyłka - faktycznie tak sie stało .. są nowe uszczelki i jest nowy olej.
liem
Kontakt:

Post autor: liem »

eee, tez chce sobie kupic na ebayu jakiegos amorka, a nie chce mi sie czekac na laskawa odpowiedz garego wiec bede musial na wlasna reke i troche sie boje:D po tym co tu wyczytuje...
byc jak mistrz
michal.z
Kontakt:

Post autor: michal.z »

Mam w swoim RS dokładnie to samo. Wyrobione gniazdo i ten dzyndzel wypada, tyle że ja kupiłem nowego i uszkodzenie powstało można powiedzieć z mojej winy niedawno. Napisz jak to naprawiles, moze skorzystam. Ja u siebie wkleiłem regulator w to gniazdo na poxipol, a śrube tą dolną przerobiłem tak, żeby sie dało odkrecic płaskim kluczem, więc jak chcem rozebrać amortyzator, to tylko ściągam ten plastikowy kapturek z regulatora, a ten mini imbus zostaje w tłumiku. Z dzyndzlem nic nie robiłem, wywaliłem go, on tylko ogranicza ruch pokrętła więc nie jest zbytnio potrzebny.
Zablokowany