napinacze łańcucha w bitch-u 2006

konex
Kontakt:

napinacze łańcucha w bitch-u 2006

Post autor: konex »

Wydaje mi się że otrzymałem ramę z innymi/niekompletnymi napinaczami łańcucha. Nie mam wogóle elementu napinającego z tymi śrubami które napinają od tyłu. Są same czarne haki (prawy i lewy), które tylko mogę włożyć w szyny w ramie, do tego 4 śrubki do dokręcenia ich w ramie... ale to nie napinacze...
Wy też tak macie w swoich Bitchach?
Mógłby ktoś zarzucoć fotkami jak to u Was wygląda?
murasm
Kontakt:

Post autor: murasm »

też dostałem tylko te czarne haki
padix
Kontakt:

Post autor: padix »

u mnie w SL 06 są te haki do ramy, od nich idzie śruba w tył, tam jest element jktóry zatrzymuje sie na ramie i za nim jest nakrętka którą reguluje sie odległość tych haków.. no i oczywiscie te 2 śrubki po każdej stronie

//edit: a powinno to wyglądać tak: http://interpc.pl/~pdx/4.jpg
gg# 3594350

[s] 2 x koła 24 !!

http://tiny.pl/ddt3
konex
Kontakt:

Dzwoniłem dziś do 7anny, w Bitchach nowych uproszczono system haków. Od jakiegoś czasu dają ograniczone, tak jak tu http://www.pinkbike.com/photo/879290/ :(

Powiedzieli że mogę napinać rękami, dla mnie to śmieszne jest. Nie jestem bardzo upierdliwy i singla mieć nie będe raczej ale bez jaj, na prospektach NS-a wygląda to lepiej, jak u padix-a
Ukaszek_Wawa
Kontakt:

Post autor: Ukaszek_Wawa »

ja mam takie same haki w Suburbanie to jest norma :]
maNS1
Kontakt:

Post autor: maNS1 »

troche polecieli:/ ale szczerze wam powiem ze łatwiej napiac dobrze rekami niz tymi napinaczami poniewaz zsuwaja sie na boki i dupa a nie robota, jak ma ktos piaste na sruby nie szybkozlaczke to juz bajka bez napinaczy mozna smigac wystarczy dobrze skrecic :) pzdr
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

no troche olali bo mówili ze dadza te napiancze i ten fajny duzy zacisk podsiodlowy a dali zjebane napiancze, ręka sie da ale juz 2 razy mi sie poluzowało a niechce dociagac srub na chama bo ujebie i bedzie dupa..
i ten cholerny mały zacisk na imbus, ja chcialem ten wiekszy, to jak tyak robia niech dadza ine fotki na stronie i nie wprowadzają w błąd...
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
konex
Kontakt:

Przy okazji Panowie jaką sztyce lepiej do Bitcha wrzucić - zgodnie z zaleceniami 27,2 czy mniejszą 27,0 żeby miała trochę luzu i sie nie zapiekała? Jak wy macie?
model3100
Kontakt:

Post autor: model3100 »

ja mam 27.2 narazie zobaczymy co z tego bedzie :P zapomniałem nawet :P trzeba będzie to wyciągnąc żeby przypadkiem sie niezapiekło :P Ale narazie jest loozik.
Mam takie pytanko czy jest zacisk do bitcha na szybkozamykacz nie na ampule? Bo jak gdzies dalej jedziemy poskakać to się męcze na niskim siodle. A takto bym sobie regulował szybko. Dzieki za pomoc.

Napisałem do 7anny i dostałem meila że teraz stosują te nowsze napinacze do koła :) Te są lepsze i lżejsze :P A zacisk podsiodłowy teraz będzie nowszy na 1 śrube a nie na 2 jak dotychczas. Porprostu ns chciał zbić troche wagi a na 2 ampule aż nie potrzeba. Zresztą nie wiem po co to. Ale ja mam zacisk podsiodłowy na 1 ampula i przekręcało mi się siodło ale teraz mocniej przkyręciłem i jest ok. Trzeba by coś wykombinować z zaciskiem na szybkozamykacz :)
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/

Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
erenes
Kontakt:

Post autor: erenes »

27.2 na smarze i co miesiav wyjmowac i czyscic, zwłaszcza po deszczach i zimą.

Napinacze - to wyciaganie w tył nie trzyma, ono tylko słyży do ustawiania koła. Ja bym wolał bez tego - bo prostsze i ładniejsze. Nie stosuje juz tez napinaczy bmx bo bez tego da sie łapkami lepiej ustawic. Mysle że to kwestia gustu. Mi sie podoba mniejsze prostsze, ale nie mam i nie miałem bitcha. Ani piast na q-r od paru lat.
dupa.
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

konexjak nie chcesz robic singla to po co Ci takie napinacze z takim naciaganiem do tylu jak w bmx? to jest do naciagania lancucha przy singlu (chociaz lepiej rekoma bo taniej i mniej zbednej wagi) :P
20 inches isn't a crime
FR__anek
Kontakt:

Post autor: FR__anek »

bez napinaczy w poziomych hakach to lipa bo jak się mocno przypedałuje to koło się rusza i trze o widełki.
bodziek
Kontakt:

Post autor: bodziek »

sprobuj dorecic :)
grimeca system 1 (magura gustav) na przod za 100!!! entheogen@o2.pl
ODPOWIEDZ