jaki rower do fr/dh - norco, big hit kon
jaki rower do fr/dh - norco, big hit kon
witam. jaki polecalibyscie rower do dh, fr - amatorsko.
chodzi tylko o nowy sprzet,
mysle nad
NORCO ATOMIC
Frame Set
Frame Hydraform 6061 Aluminum, 8"Travel
Fork Marzocchi Super T 7" Travel
Shock Fox DHX-3
Sizes S/M, M/L
Colors Black
Wheelset
Front Hub Axiom
Rear Hub Axiom
Rims Alex Supra N
Spokes Stainless Black
Tires Kenda Nevegal
Components
Stem Truvativ Hussefelt 31.8
Bar Syncros
Post Alloy
Grips Krayton Mtb
Saddle SDG Grand Prix
Headset FSA Deep Cup
BrakeSet
Front Brake Hayes HFX-9, 8" rotor
Rear Brake Hayes HFX-9, 8" rotor
Brake Levers Hayes
Drivetrain
Crankset Truvativ Hussefelt
Chainguide Truvativ Box Guide
Pedals Wellgo Alloy Flats
Chain KMC
Freewheel Shimano HG-50
FrontChanger
Rear Changer Shimano Deore
Front Shifter
Rear Shifter Shimano Alivio 8spd
----------------------------------------------
SPECIALIZED 06 BIG HIT II 06
All new BigHit FSR, A1 Premium Aluminium frame with ORE TT/DT, full cartridge bearing, ISCG mount, asymmetrical rear triangle, 26" F/R wheel, adjustable geometry Fox Vanilla R coil shock with 190mm travel 170mm travel Marzocchi Drop-Off Triple fork More powerful, lighter Avid Juicy 5, hydraulic disc brakes Smooth shifting, more gear choices from SRAM X-9 rear derailleur and SRAM X-7 Trigger 9-speed shifters StrongerTruvativ Hussefelt crankset with Truvativ chain guide Titec Scoper telescopic seatpost
---------------------------------
IRON HORSE Yakuza Kumicho
* Category - DOWNHILL DUAL SUSPENSION SINGLE PIVOT
* Frame - 8" TRAVEL DUAL SUSPENSION SINGLE PIVOT W/ SEALED BEARINGS, 1.5 HEADTUBE, REPLACEABLE DERAILLEUR HANGER, INTERNATIONAL DISC BRAKE MOUNT, 150MM X 12MM THRU AXLE
* Rear Shock - MANITOU SWINGER 4-WAY COIL, 9"X2.75"
* Fork - MARZOCCHI SUPER T, 170MM TRAVEL
* Handle Bar - TRUVATIV HUSSEFELT, 31.8MM CLAMP
* Stem - TRUVATIV HUSSEFELT, 31.8MM CLAMP
* Headset - FSA 1.5 TO 1-1/8 REDUCER
* BB - TRUVATIV HOWITZER
* Crank - TRUVATIV HUSSEFELT, 165MM
* Rings - 38T STEEL
* Pedals - WELLGO ALLOY PLATFORM
* Chain - SHIMANO HG-73
* Saddle - SDG BEL AIR ST I-BEAM
* Seatpost - SDG 6061 I-BEAM
* Front Hub - ALLOY DH DISC, THRU AXLE, 36H
* Rear Hub - ALLOY DH DISC, THRU AXLE, 36H
* Front Derailleur - E13 LG1
* Rear Derailleur - SRAM X.7 MID CAGE
* Shifter - SRAM X.7 TRIGGER
* Cassette - SRAM PG-950, 11/32T, 9 SPEED
* Brakes - HAYES HFX-9 HD DISC BRAKE W/ V8 ROTOR
* Brake Lever - HAYES HFX-9-HD
* Rim - WTB SPEED DISC PRO DH
* Spoke - 14G STAINLESS BLACK
* Tires - WTB TIMBERWOLF DH 2.7/2.5
* Size - 16", 17", 19"
* Colors - PEARL BLUE
-----------------------------
dodalem dodatkowo specyfikacje, niestety po angielsku, ale mysle ze to nie problem...
czekam na wasze opinie o tych rowerach
chodzi tylko o nowy sprzet,
mysle nad
NORCO ATOMIC
Frame Set
Frame Hydraform 6061 Aluminum, 8"Travel
Fork Marzocchi Super T 7" Travel
Shock Fox DHX-3
Sizes S/M, M/L
Colors Black
Wheelset
Front Hub Axiom
Rear Hub Axiom
Rims Alex Supra N
Spokes Stainless Black
Tires Kenda Nevegal
Components
Stem Truvativ Hussefelt 31.8
Bar Syncros
Post Alloy
Grips Krayton Mtb
Saddle SDG Grand Prix
Headset FSA Deep Cup
BrakeSet
Front Brake Hayes HFX-9, 8" rotor
Rear Brake Hayes HFX-9, 8" rotor
Brake Levers Hayes
Drivetrain
Crankset Truvativ Hussefelt
Chainguide Truvativ Box Guide
Pedals Wellgo Alloy Flats
Chain KMC
Freewheel Shimano HG-50
FrontChanger
Rear Changer Shimano Deore
Front Shifter
Rear Shifter Shimano Alivio 8spd
----------------------------------------------
SPECIALIZED 06 BIG HIT II 06
All new BigHit FSR, A1 Premium Aluminium frame with ORE TT/DT, full cartridge bearing, ISCG mount, asymmetrical rear triangle, 26" F/R wheel, adjustable geometry Fox Vanilla R coil shock with 190mm travel 170mm travel Marzocchi Drop-Off Triple fork More powerful, lighter Avid Juicy 5, hydraulic disc brakes Smooth shifting, more gear choices from SRAM X-9 rear derailleur and SRAM X-7 Trigger 9-speed shifters StrongerTruvativ Hussefelt crankset with Truvativ chain guide Titec Scoper telescopic seatpost
---------------------------------
IRON HORSE Yakuza Kumicho
* Category - DOWNHILL DUAL SUSPENSION SINGLE PIVOT
* Frame - 8" TRAVEL DUAL SUSPENSION SINGLE PIVOT W/ SEALED BEARINGS, 1.5 HEADTUBE, REPLACEABLE DERAILLEUR HANGER, INTERNATIONAL DISC BRAKE MOUNT, 150MM X 12MM THRU AXLE
* Rear Shock - MANITOU SWINGER 4-WAY COIL, 9"X2.75"
* Fork - MARZOCCHI SUPER T, 170MM TRAVEL
* Handle Bar - TRUVATIV HUSSEFELT, 31.8MM CLAMP
* Stem - TRUVATIV HUSSEFELT, 31.8MM CLAMP
* Headset - FSA 1.5 TO 1-1/8 REDUCER
* BB - TRUVATIV HOWITZER
* Crank - TRUVATIV HUSSEFELT, 165MM
* Rings - 38T STEEL
* Pedals - WELLGO ALLOY PLATFORM
* Chain - SHIMANO HG-73
* Saddle - SDG BEL AIR ST I-BEAM
* Seatpost - SDG 6061 I-BEAM
* Front Hub - ALLOY DH DISC, THRU AXLE, 36H
* Rear Hub - ALLOY DH DISC, THRU AXLE, 36H
* Front Derailleur - E13 LG1
* Rear Derailleur - SRAM X.7 MID CAGE
* Shifter - SRAM X.7 TRIGGER
* Cassette - SRAM PG-950, 11/32T, 9 SPEED
* Brakes - HAYES HFX-9 HD DISC BRAKE W/ V8 ROTOR
* Brake Lever - HAYES HFX-9-HD
* Rim - WTB SPEED DISC PRO DH
* Spoke - 14G STAINLESS BLACK
* Tires - WTB TIMBERWOLF DH 2.7/2.5
* Size - 16", 17", 19"
* Colors - PEARL BLUE
-----------------------------
dodalem dodatkowo specyfikacje, niestety po angielsku, ale mysle ze to nie problem...
czekam na wasze opinie o tych rowerach
[url=http://www.e-angielski.com]jezyk angielski[/url] - darmowa nauka angielskiego
nie lepiej stara kolekcje z 05 speca?
gdzies widzialem wyprzedaz fajne ceny
na cokolwiek sie zdecydujesz odpusc sobie hujesy hfx9
lepiej doplacic i wziac cos lepszego
mam hujesa i juz mie dzuo kosztowal (czesci zamienne)
a caly czas nie hamuje
gdzies widzialem wyprzedaz fajne ceny
na cokolwiek sie zdecydujesz odpusc sobie hujesy hfx9
lepiej doplacic i wziac cos lepszego
mam hujesa i juz mie dzuo kosztowal (czesci zamienne)
a caly czas nie hamuje
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=164837070
sprzedam ramke z damperem gg7102149
sprzedam ramke z damperem gg7102149
pandh www.workshopda.prv.pl wchodzisz,bierzesz kontakt,i w dziale rowery,oblukaj karpiela disco volante jak sie nie myle za 8000zł...
Ride 4 Fun ! Biatch !
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a wiec rower uzywany nie wchodzi w gre, bo nigdy nie wiadomo jak byl katowany. wiem z autopsji bo jak sprzedawalem sintesi pythona [za 800 zl ;P] to mimo iz wygladal miodzio byl pekniety w dwoch miejscach plus zlamany wachacz. a klient gdybym mu nie powiedzial by sie nie kapnal. ramka byla odmalowana i wyglada niezle.
nie wszyscy jednak sie przyznaja. np widzialem ostatnio v10 - stan idealny [wg sprzedajacego] a tu sie okazalo ze luzik, a tu jakas dziwna rysa na glowce, co to moglo zapowiadac pekniecia, itd
poza tym bike z polski nie wchodza w gre, bo jakos w niej nie bywam ;)
tak wiec tylko i wylacznie nowy rower ;)
nie wszyscy jednak sie przyznaja. np widzialem ostatnio v10 - stan idealny [wg sprzedajacego] a tu sie okazalo ze luzik, a tu jakas dziwna rysa na glowce, co to moglo zapowiadac pekniecia, itd
poza tym bike z polski nie wchodza w gre, bo jakos w niej nie bywam ;)
tak wiec tylko i wylacznie nowy rower ;)
[url=http://www.e-angielski.com]jezyk angielski[/url] - darmowa nauka angielskiego
-
- Kontakt:
Wiesz, bez urazy ale kupujac ode mnie nie kupujesz jakiegos shitu
Wszystko w tym rowerze jest z usa, pojezdzilo tylko 2 razy w gorach od czasu sprowadzenia i niestety okazalo sie ze kontuzja goscia jest powazniejsza niz myslal, dlatego rower jest do sprzedania
Wiem, ze u nas czesto mozna sie naciac, ale ja sprzedaje dobry sprzet
Za 7500 kupisz jakies nowe padlo ktore temu do piet nie dorasta - to karpiel+avalanche , lepiej byc nie moze
Mozesz przyjechac i obadac
Wszystko w tym rowerze jest z usa, pojezdzilo tylko 2 razy w gorach od czasu sprowadzenia i niestety okazalo sie ze kontuzja goscia jest powazniejsza niz myslal, dlatego rower jest do sprzedania
Wiem, ze u nas czesto mozna sie naciac, ale ja sprzedaje dobry sprzet
Za 7500 kupisz jakies nowe padlo ktore temu do piet nie dorasta - to karpiel+avalanche , lepiej byc nie moze
Mozesz przyjechac i obadac
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Chlopaki proboja ci przemowic do rozsadku, nie ma zadnego nowego roweru ktory by rownal sie z tym c oja ci proponuje...
Ten baj jest w obecnej kondycji mocniejszy i lepszy niz jakikolwiek nowy. Zaden damper i rama zwlaszcza w takim kombosie nie da ci takiej pracy!
A co kupisz za 8000? Jaka nedzna kone na piastach deore? haha z juniorem i foxem dhx3? lol
Takie baje mozna zabic w pare tripow, traca na wartosci jak cholera no a praca i komponenty sorry ale jedna nedzna
Karpiel za rok bedzie stal tyle samo co i teraz... avy nigdy ci nie padnie, o monsterka z 02 tez mozesz byc spokojny, do tego mocne kola i solidny naped, czego chciec wiecej?
Ten baj jest w obecnej kondycji mocniejszy i lepszy niz jakikolwiek nowy. Zaden damper i rama zwlaszcza w takim kombosie nie da ci takiej pracy!
A co kupisz za 8000? Jaka nedzna kone na piastach deore? haha z juniorem i foxem dhx3? lol
Takie baje mozna zabic w pare tripow, traca na wartosci jak cholera no a praca i komponenty sorry ale jedna nedzna
Karpiel za rok bedzie stal tyle samo co i teraz... avy nigdy ci nie padnie, o monsterka z 02 tez mozesz byc spokojny, do tego mocne kola i solidny naped, czego chciec wiecej?
www.street-roulette.pl | www.ovb.pl | www.rowerowy.com
-
- Kontakt:
Hej chlopaki.
Przeczytałem wszystkie posty i faktycznie oprócz jednej osoby, która raczyła zauważyc, że
odpowiedzi sa bliżej bądź nieco dalej nie na temat dalej uparcie wciska swój światopogląd. I
wszystko byłoby ok gdyby to była odpowiedź na zapytanie pandhy, który wyraźnie podkreślił,
iż interesuje G tylko i wyłacznie! nowy rower.
Ponadto czy Karpiel to faktycznie taki super sprzęt sprzed paru lat, którego blask już
przyblakł, przynajmniej w moich oczach. Nie twierdzę, że to syf ale jednak nie jest to już
nówka z połyskiem, a napis karpiel nie onieśmiela jak niegdyś. Notabene o żadnej konie
kolega Pandha nie wspominał :P
A teraz do rzeczy. Jeszcze kilka tygodni stałem przed podobnym dylematem i mocno sie
nagłowiłem i naczytałem w necie i prasie coby pomóc miało mi w ostatecznym wyborze. Wniosków
było kilka, m.in. to, iż w polsce króluje sprzęt z drugiej ręki chwali się tylko to co ma
wytrzymać parę lat najlepiej bez zbytnich wysiłków w odnowę tegoż sprzętu. Świadczy tylko to
o tym, że polacy to relatywnie ubogie społeczeństwo a second hand przesłania niektórym jasny
obraz sytuacji, co nie dziwi ale nie prowadzi nikogo naprzód.
Więć z musu zabrałem się za zagraniczne serwisy. O żadnym karpielu nikt nie wspomina nawet.
A co z tego że niezniszczalny jeśli światem rządzi marketing a 99%populacji lubi to co
świerzutki i równie niezawodne a przy tym lżejsze i z nowszą technologią.
Przykładowy w nowym numerze MBUKu (ang. miesięcznik najlepszy na wyspach) zrobił test 4
bike'ów do 2tys funciaków czyli ok 12tys zł. Były to: BigHit 3, Iron Horse Yakuza Kumicho,
Norco Aline oraz Mongoose (nie pamietam jaki model :P) Test zdecydowanie wygrał BigHit 3 i
to w wielu kategoriach, drugie miejsce zajał Iron Horse. Jedyna rzecz do jakiej się
przyczepili w Big Hicie to opony, które za słabo trzymają. Zato zawieszenie, solidność
wykonania, geometria to same superlatywy. Zatem BigHit z nową mocą wkroczył na rynek. Yakuza
zato bardzo im sie podobała w kategorii bike'ów jednozawiasowych. W mojej ocenie tylko ma 2
wady: wahacz sprawia wrażenie, że za rok będzie trzeba go spawać oraz brak niezależnego
hamowania (jak to miało miejsce w modelu z roku 2005). Norco Aline z kolei wypadł
zdecydowanie niżej ze względu na naprawdę zbyt dużą wagę i za zdecydowany kierunek do
cięzkiego FR, bowiem do DH niedość wygodny - reasumując za mało mobilny w zakresie FR-DH.
Mongoose z kolei niby nienajgorszy ale za wysoki suport oraz mocno się ponoć buja podczas
pedałowania. A zapomniałem dodać, iż do wad Yakuzy zaliczyli dużą trudnosć w dość szybkim
odpinaniu tylniego koła.
Osobiście miałem sporo fulli pod moim szanownym zadkiem, nie jako właściciel oczywiście ale
jako kolega kolegów z fajnymi maszynami :P
Obecnie pod wpływem treści płynących z fachowych mediów i jednocześnie w relacji z moimi
zasobami portfelowymi zdecydowałem sie na zakup BigHita ale z tą różnicą iż jesty to model
nr 2 ale przy jednoczesnej wymianie nędznego Drop offa na nowego Boxxera Race 2006. Swoją
drogą też zaglądałem na Twoja stronkę Max i sobie lookałem co tam masz jak i zapoznawałem
się z opiniami na niej ;)
Oto foty mojego nowego bikea:
http://www.pinkbike.com/photo/889743/
http://www.pinkbike.com/photo/889744/
Wcześniej ujeżdżałem bądż co bądź osławionego Race Bike Dragster FR (tylko 150 skoku
niestety) rodem z Czech. W polsce sprzęt kultowy. Jeszcze rok temu wydawało mi się że ów RB
to super sprzęt. Obecnie wiem, że w zestawieniu z moim BigHitem to był naprawde zwyklarski
rowerek. A BigHit naprawde mnie urzekł.
A więc? BigHit ponad wszystko. W relacji jakość-cena (za nówkę) nie ma sobie równych!
pozdro dla przedmówców
piszcie na temat :P
kulten
Przeczytałem wszystkie posty i faktycznie oprócz jednej osoby, która raczyła zauważyc, że
odpowiedzi sa bliżej bądź nieco dalej nie na temat dalej uparcie wciska swój światopogląd. I
wszystko byłoby ok gdyby to była odpowiedź na zapytanie pandhy, który wyraźnie podkreślił,
iż interesuje G tylko i wyłacznie! nowy rower.
Ponadto czy Karpiel to faktycznie taki super sprzęt sprzed paru lat, którego blask już
przyblakł, przynajmniej w moich oczach. Nie twierdzę, że to syf ale jednak nie jest to już
nówka z połyskiem, a napis karpiel nie onieśmiela jak niegdyś. Notabene o żadnej konie
kolega Pandha nie wspominał :P
A teraz do rzeczy. Jeszcze kilka tygodni stałem przed podobnym dylematem i mocno sie
nagłowiłem i naczytałem w necie i prasie coby pomóc miało mi w ostatecznym wyborze. Wniosków
było kilka, m.in. to, iż w polsce króluje sprzęt z drugiej ręki chwali się tylko to co ma
wytrzymać parę lat najlepiej bez zbytnich wysiłków w odnowę tegoż sprzętu. Świadczy tylko to
o tym, że polacy to relatywnie ubogie społeczeństwo a second hand przesłania niektórym jasny
obraz sytuacji, co nie dziwi ale nie prowadzi nikogo naprzód.
Więć z musu zabrałem się za zagraniczne serwisy. O żadnym karpielu nikt nie wspomina nawet.
A co z tego że niezniszczalny jeśli światem rządzi marketing a 99%populacji lubi to co
świerzutki i równie niezawodne a przy tym lżejsze i z nowszą technologią.
Przykładowy w nowym numerze MBUKu (ang. miesięcznik najlepszy na wyspach) zrobił test 4
bike'ów do 2tys funciaków czyli ok 12tys zł. Były to: BigHit 3, Iron Horse Yakuza Kumicho,
Norco Aline oraz Mongoose (nie pamietam jaki model :P) Test zdecydowanie wygrał BigHit 3 i
to w wielu kategoriach, drugie miejsce zajał Iron Horse. Jedyna rzecz do jakiej się
przyczepili w Big Hicie to opony, które za słabo trzymają. Zato zawieszenie, solidność
wykonania, geometria to same superlatywy. Zatem BigHit z nową mocą wkroczył na rynek. Yakuza
zato bardzo im sie podobała w kategorii bike'ów jednozawiasowych. W mojej ocenie tylko ma 2
wady: wahacz sprawia wrażenie, że za rok będzie trzeba go spawać oraz brak niezależnego
hamowania (jak to miało miejsce w modelu z roku 2005). Norco Aline z kolei wypadł
zdecydowanie niżej ze względu na naprawdę zbyt dużą wagę i za zdecydowany kierunek do
cięzkiego FR, bowiem do DH niedość wygodny - reasumując za mało mobilny w zakresie FR-DH.
Mongoose z kolei niby nienajgorszy ale za wysoki suport oraz mocno się ponoć buja podczas
pedałowania. A zapomniałem dodać, iż do wad Yakuzy zaliczyli dużą trudnosć w dość szybkim
odpinaniu tylniego koła.
Osobiście miałem sporo fulli pod moim szanownym zadkiem, nie jako właściciel oczywiście ale
jako kolega kolegów z fajnymi maszynami :P
Obecnie pod wpływem treści płynących z fachowych mediów i jednocześnie w relacji z moimi
zasobami portfelowymi zdecydowałem sie na zakup BigHita ale z tą różnicą iż jesty to model
nr 2 ale przy jednoczesnej wymianie nędznego Drop offa na nowego Boxxera Race 2006. Swoją
drogą też zaglądałem na Twoja stronkę Max i sobie lookałem co tam masz jak i zapoznawałem
się z opiniami na niej ;)
Oto foty mojego nowego bikea:
http://www.pinkbike.com/photo/889743/
http://www.pinkbike.com/photo/889744/
Wcześniej ujeżdżałem bądż co bądź osławionego Race Bike Dragster FR (tylko 150 skoku
niestety) rodem z Czech. W polsce sprzęt kultowy. Jeszcze rok temu wydawało mi się że ów RB
to super sprzęt. Obecnie wiem, że w zestawieniu z moim BigHitem to był naprawde zwyklarski
rowerek. A BigHit naprawde mnie urzekł.
A więc? BigHit ponad wszystko. W relacji jakość-cena (za nówkę) nie ma sobie równych!
pozdro dla przedmówców
piszcie na temat :P
kulten
http://www.pinkbike.com/photo/2292274/
-
- Kontakt: