Dm24 czy Supra MT

Fallout
Kontakt:

Dm24 czy Supra MT

Post autor: Fallout »

Jaka z tych obręczy jest bardziej warta swojej ceny ? Miałem mieć juz na dzisiaj dm 24 ale majątylko wersje na 32 otwory :( i nie wiem czy czekać na wersje 36, czy kupić np. supre MT (jak znajde kase oczywiście ) :D
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

Qmpel kupił koło na Suprze MT, bo właśnie nie było już DM24. Obręcz wydaje się być bardzo mocna, jest dość szeroka i ma bardzo wysokie scianki. Niestety nie jest kapslowana :(. ALe i tak koło jest niesamowite. Wyglada jak koło od bmx :) Ponoć SUPRA MT ma być następca DM24.
Going down fast...
_Outsider
Lokalizacja: Kielce, a w weekendy Wolbrom tudzież Kraków... światowy człowiek jestem:P
Kontakt:

Post autor: _Outsider »

Wcześniej miałem Supre... ale Suprę-V pro.. obręcz poprostu zajebista!! Mocna i wygląda naprawdę nieźle... teraz mam DM24 na 24 cale (bo tylko tą mieli na 36 otworów - miałem brać double tracka ale był tylko na 32). Jak narazie nie mam nic do zarzucenia DM24! Byłem ją już przetestować na trasie DH w Myślenicach i nic się z nia złego nie stało:) już trochę przeżyła i jest OK.. chociaż niektórzy na nią narzekają u mnie sprawuje się super (oczywiście wersja na 24 cale). A suprę-V miałem 26 calową... Jeśliłem na niej sezon i tylko raz złapała lekkie bicie na bok, ale to przez moją głupotę:P
Rozyeb Team Wolbrom | Extreme-Bike shop Wolbrom
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

dm 24 to klasa... ja jak nie bede mial za duzo hasju nowe kolko na tyl zloze wlasnie na dm24 a jak bede mial na dx32... i na niczym innym :]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
Andrey777
Kontakt:

Post autor: Andrey777 »

Aha, zapomniałem dodać (tak to jest jak sie pisze odpowiedz w czasie wykładu) że sam miałem już 2 koła na DM24 i mój brat miał też 2 koła na DM24. W żadnym przypadku nie było z obręczami najmniejszych problemów. Obręcze wytrzymywały dość dużo (szczególnie moje ;) ) i nie było problemu z ich rozcentrowanie. Jeśli nie możesz znaleźć DM24 to bierz MT. DM24 to już dość kultowa obrecz, którą bardzo dużo osób poleca. A MT to jednak nowość, ale zapewne nie będzie z nią problemów.
Going down fast...
vivabiker
Kontakt:

Post autor: vivabiker »

DM 24 rulez
http://www.postiDHbiker.of.pl/ <-moja www gorąco zapraszam!!!
bananOs
Kontakt:

Post autor: bananOs »

supra mt wydaje sie byc pancerniejsza (chyba 6 komor)

kumpel skladal na niej kolko i koles w sklepie rozkminil taka rzecz : kupujesz v-ke i zakladasz do niej klocki z BMX przez co zwieksza sie efektywnosc hamowania ! scianki w suprze mt sa potezne !
Fallout
Kontakt:

juz mam supre mt :) tylko mam problem :(
Stare koło było baaardzo przesunięte w jedną stronę. Kupiłem tą supre MT i szprychy dt champion juz mi tam zapletli. No i tak jakby minimalnie jest bliżej lewej strony, no ale to może tak ma być ( bo kaseta jest z prawej) i nie mogę wyregulować V- breake`ów :( Jak mam to zrobić i czy to "minimalne przesunięcie" jest normalne ?
shadow32
Kontakt:

Post autor: shadow32 »

wystarczy zalozyc byle jaka podkladke z lewej strony na oś przy piascie(oczywiscie taka zeby kolo bylo w rownych odleglosciach od obu rur trojkata) i powinno byc gites!!! Pozdro
-=It's not the bike you ride, It's how you ride a bike=-
wujek
Kontakt:

Post autor: wujek »

obie te obrecze maja swoje wady i zalety (co do wad to chyba przsadzam bo ich nie zauwarzyłem )
co do dm24 uwarzam ja za zajebista obręcz na mnie zrobiła niesamowite wrażenie jezidziłem na niej 5 miechów i nie musiałem jej anirazu odcentrowywac szczerze polecam :D
co do supry mt bardzo bycza piekan obręcz 6 komorowa szkoda że nie oczkowana wyglada na dośc pancerna
ale powiem szczerze nie wim którą bym kupił jak do tyłu to najchetniej dx32 ale jak kasy nie starczy to supre mt natomiast do prZodu taka cieszka obręcz jak supra mt wydaje mi sie nie potrzebana i założył bym dm24 dm 19
ale to jedynie moje skromne zdanie
pozdro all pozytywni wariaci
gg3465517
Fallout
Kontakt:

a co to znaczy ze nie jest oczkowana ( zapewne to samo co kapslowana) ale co to znaczy ?:) Jak sprawdzić czy obręcz jest 6-cio komorowa ?:) bo ja nie jestem pewien :)
morbit
Kontakt:

Post autor: morbit »

Przepiłować ]:->
Krzywy
Kontakt:

hmmm sprawdzic w katalogu :P dm 18 hmmm. jesli chodzi o ciezar to to jest waga dm24 (roznica 60 gram) a dm24 bardziej (duzo bardziej) wypasna. niestety moje dm18 po godzince na schodkach naprawde ciekawe bicie zlapala :/
www.bikeaction.pl
Fallout
Kontakt:

ehh mowa o dm24 i Supra MT :) a w necie nie moge nigdzie znaleźć nic na temat tej supry:P kupiłem w ciemno w sumie :D
Fallout
Kontakt:

ehh czyżby błąd na stronie ??
http://www.mkbike.com.pl/index.php?id=o ... chy&o=3945
zauważcie że raz napisali o obręczy supra mt a potem o supra d :) ehh wydaje mi się, że supra mt jest do v breake`ów. Po to są te ścianki chyba takie wysokie. A ja tarczówki z tyłu nie mam no to juz wogóle lipa by była. No ale lepiej podbudujcie mnie i napiszcie, że to w mkbike sie pomylili :)
P.S. Na ściankach są takie rowki malutkie (duuużo ich) chyba to ma polepszyć jeszcze wydajność hamulców szczękowych ?:)
Tahion
Kontakt:

Post autor: Tahion »

patrzac na fotki , mam wrazenie ze supra to bardziej zaawansowana technologicznie obrecz od mojej ukochanej DM24 i ze alexrims ma zamiar zastapic nia DM'ke ..
6 komor robi chyba swoje ..
a ja czy ktos mi moze powiedziec co kapslowanie daje , bo zawsze wiedzialem ze kapslowane lepsze ale nigdy sie nie zastanawialem dlaczego i co to daje.. to ze "dziurka" mniej oslabia orecz ??
Be fast or be dead
Krzywy
Kontakt:

tak supra mt jest pod vki :D w sklpeie sie pytralem o obrecz pod vki i mi ja pokazali :D
hm to jest (te rowki) 'miernik zuzycia obreczy' czy jakos tak :D ale glowy nie dam :P
www.bikeaction.pl
Fallout
Kontakt:

hehe no to całe szczęście :) jeszcze zostaje jedno... Czy ta supra MT na pewno jest sześcio-komorowa ??????
Miniak
Kontakt:

Post autor: Miniak »

A czy ktoś wie co to jest za obręcz Supra N ? Jest do kupienia na mkbiku, a na oficjalnej stronie alexrimsa nie ma kompletnie wzmianki o niej :D
ODPOWIEDZ