sprezyna w amorku 24mm -> 22mm ??
-
- Kontakt:
sprezyna w amorku 24mm -> 22mm ??
witam,
mam zamiar wymienic sobie sprezyne w amorku (cholernie twarda jest :/ )
no i udalo mi sie go rozebrac pieknie cacy, wyjalem sprezyne, i tu pojawia sie problem, nigdzie nie moge znalezc z dokladnie takimi samymy wymiarami.
czy wlozenie sprezyny o srednicy 22mm zamiast dotychczasowych 24mm, grozi jakimis uszkodzeniami, lub nieprawidlowa praca amorka??
dodam, ze dlugos obydwu sprezyn jest taka sam 265mm
pozdro.
mam zamiar wymienic sobie sprezyne w amorku (cholernie twarda jest :/ )
no i udalo mi sie go rozebrac pieknie cacy, wyjalem sprezyne, i tu pojawia sie problem, nigdzie nie moge znalezc z dokladnie takimi samymy wymiarami.
czy wlozenie sprezyny o srednicy 22mm zamiast dotychczasowych 24mm, grozi jakimis uszkodzeniami, lub nieprawidlowa praca amorka??
dodam, ze dlugos obydwu sprezyn jest taka sam 265mm
pozdro.
-
- Kontakt:
Montowalem do amortyzatora(RST DH stara dwupolka z tych pierwszych rst) sprzezynki od simsona i one mialy mniejsza srednice niz orginalna sprezyna i nic sie nie dzialo.Zabieg zrobilem na poczatku poprzedniego sezonu i do dzisiaj amorek sie nie rozlecial,nic sie nie tlucze wiec spokojnie mozesz wymienic.W moim przypadku roznica srednicy byla wieksza niz 2mm.Tylko z ta roznica ze ja chcialem utwardzic amorka ale to raczej nie ma znaczenia.Powodzenia.
Jeśli nie chcesz żeby sprężyna latała na boki to znajdź kawałek gumowej rurki odpowiedniej średnicy i nałóż na sprężynę. Tak w połowie. Wykombinuj jakąś metodę, żeby się nie zsuwała w dół i jest gicior. Przy długości sprężyny rzędu 265 mm masz góra 130 mm skoku więć ten kawałek gumki nic nie zmieni w pracy a jedynie sprawi, że nie będzie sie sprężyna tłuc po ladze od środka.
pozdro 4 all
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894
GG:8899894
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: