stukanie w junior T
stukanie w junior T
witam
mam problem, od paru dni jezdze na nowym juniorze T 04 i podczas jazdy np po plytkach chodnikowych cos mi stuka tak delikatnie na wysokosci półek, prawdopodobnie to cos w goleni zaraz pod tym srebrnym korkiem.
To napewno nie sprezyny w amorze.
co to moze byc ??
mam problem, od paru dni jezdze na nowym juniorze T 04 i podczas jazdy np po plytkach chodnikowych cos mi stuka tak delikatnie na wysokosci półek, prawdopodobnie to cos w goleni zaraz pod tym srebrnym korkiem.
To napewno nie sprezyny w amorze.
co to moze byc ??
mi wlasnie nie sprezyna, to stukanie ma taki odgłos jakby to była taka malutka 2gramowa podkładka aluminiowa podstakująca na czyms :/
naprawde
nie wiem co zrobic, moze isc do serwisu z tym bo to mnie wkur...a strasznie, nie lubie jak mi cos strzela,pyrczy,tlucze,obciera,skrzypi,charczy,żyga itd w rowerze.
naprawde
nie wiem co zrobic, moze isc do serwisu z tym bo to mnie wkur...a strasznie, nie lubie jak mi cos strzela,pyrczy,tlucze,obciera,skrzypi,charczy,żyga itd w rowerze.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
ja powiem tak.. jak stukaja to raczej tlumiki.. ssv tak ma. Ja wymienilem olej na gestszy i jest git. a tlumienie wyregulowalem sobie bo mam rocznik 03 i tam sie da. Ewentualnie mozesz podkladki wymienic ktore sa w srodku. Ja sobie zrobilem takie z grubego teflonu ale to gowno dalo :) Zmiana oleju zmienila prace na duuuzo cichsza.. Juz nie puka
www.pinkbike.com/photo/1007092/